Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΔΥΕΘ Ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (ΦΩΤΟ)


 

Το μήνυμα της αντίθεσης του λαού της Θεσσαλονίκης στην παρουσία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου και την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έστειλε η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC στο 3ο Σώμα Στρατού, στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοβουλιών Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Στο κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση ανταποκρίθηκαν εργατικά σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις, σύλλογοι και ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης.

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας τόνισε ότι πρέπει να είναι καθαρό σε όλους ότι «οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η ιμπεριαλιστική ειρήνη έχουν τον ίδιο παρονομαστή -τα κέρδη του κεφαλαίου, έχουν τα ίδια θύματα- τον απλό λαό, που πρέπει να θυσιάσει το μόχθο, μα και τη ζωή του ακόμη για τα κέρδη των λίγων». Σημείωσε επίσης ότι «τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα συνολικά. Ο λαός μας να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε κάθε αστική κυβέρνηση. Αντίθετα, να δυναμώσει την πάλη του για την ικανοποίηση των αναγκών του, για να γίνει νοικοκύρης στο τόπο του, έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» (ολόκληρη η ομιλία).

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη δράση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τόνισε ο Γιώργος Καντίδης, εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα. Σημείωσε ότι η ΚΕΘΑ συντονίζει το αγωνιστικό της βήμα με το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό, λαϊκό κίνημα και στηρίζει την ΕΕΔΥΕ και συμμετέχει στις πρωτοβουλίες Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που οργανώνουν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα (ολόκληρη η ομιλία).

Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απηύθυνε και ο Μοχάμεντ Τσεντερλί, γγ της Παλαιστινιακης Παροικίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος τόνισε πως ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της κατοχής και την ίδρυση κράτους στα σύνορο του 1967, παίρνει δύναμη από το μεγάλο κύμα συμπαράστασης που δείχνουν οι λαοί σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, ευχαριστώντας την ΕΔΥΕΘ για την έμπρακτη αλληλεγγύη της.

 







1 / 6

Ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Δεν θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία, έξω τώρα η λυκοσυμμαχία» και «Ο ιμπεριαλισμός το μόνο που σημαίνει, φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμοι», απαίτησαν να κλείσει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο και να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Παράλληλα, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και την καταδίκη τους στους φονικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς με τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

 







Η πορεία κατέληξε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, όπου ο Απόστολος Σκούφας, αντιπρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αλλά και σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στις 3 Ιούνη.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου