Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Είναι πρόκληση να κάνει ο Μητσοτάκης το μαύρο-άσπρο, ενώ όλοι οι δείκτες είναι στο κόκκινο



 

Οργανώσεις ΚΚΕ στο Περιστέρι: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε το mega εμβολιαστικό κέντρο και το μόνο που βρήκε να πει είναι πως το “ΕΣΥ άντεξε, αντέχει και θα αντέχει” και να διαβεβαιώσει ότι μετά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε στους Ευρωπαίους, λύνονται τα προβλήματα με τα εμβόλια και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι

Αποτελεί πρόκληση, τη στιγμή που όλοι οι δείκτες της πανδημίας βρίσκονται στο κόκκινο, ο πρωθυπουργός να επισκέπτεται για μια ακόμη φορά το Περιστέρι για να διαφημίσει την πολιτική του, κάνοντας το μαύρο, άσπρο. Πριν από λίγους μήνες επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας του Περιστερίου, το Σάββατο το mega εμβολιαστικό κέντρο και το μόνο που βρήκε να πει είναι πως το “ΕΣΥ άντεξε, αντέχει και θα αντέχει” και να διαβεβαιώσει ότι μετά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε στους Ευρωπαίους, λύνονται τα προβλήματα με τα εμβόλια και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί γιατί 1 χρόνο τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της Υγείας και της ζωής του λαού.

– Αρνείται να προχωρήσει στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών τη στιγμή που εκατοντάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνομένοι εκτός ΜΕΘ και τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μόνο για τον κορονοϊό.

– Δεν προχωρά σε κανένα ουσιαστικό έλεγχο στους μεγάλους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης.

– Δεν παίρνει κανένα μέτρο ενίσχυσης στα Μ.Μ.Μ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τηρηθεί κανένα μέτρο προστασίας, ιδιαίτερα της ώρες αιχμής.

– Ενώ από την άλλη πλευρά συνεχίζει να ρίχνει όλες τις ευθύνες στο λαό, με την καραμέλα της ατομικής ευθύνης και εντείνοντας την καταστολή απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι, διαμαρτύρεται, βγαίνει στο δρόμο για να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

Από κοντά και ο εκλεκτός της ΝΔ στο Περιστέρι, ο δήμαρχος κ. Παχατουρίδης που δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για τα τεράστια κενά και προβλήματα που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο δήμο του, tην ώρα που στο Περιστέρι υπάρχουν 3 Κέντρα Υγείας για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου με μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να περιμένεις για μήνες να κλείσεις ένα ραντεβού. Δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για την ανάγκη στήριξης του μοναδικού νοσοκομείου της Δυτικής Αθήνας, το Αττικόν, που στενάζει καθημερινά και στις εφημερίες. Την ίδια στιγμή βέβαια και στο Περιστέρι ξεφυτρώνουν συνεχώς ιδιωτικές δομές Υγείας (έχουν φτάσει τις 15) που “υποδέχονται” τον κόσμο που αδυνατεί να βρει λύση έστω και για τα στοιχειώδη στις δημόσιες δομές Υγείας.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν φυσικό φαινόμενο, δεν προέκυψαν ξαφνικά τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας. Είναι τα αποτελέσματα ενός συστήματος όπου όλα λογαριάζονται με βάση τα κέρδη. Που κριτήριο δεν είναι η υγεία του λαού αλλά το τι κόστος έχει και τι όφελος με βάση τις ανάγκες για κερδοφορία του κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το εμβόλιο που ακόμη κι αυτή την κρίσιμη στιγμή αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα για να αποκομίζουν τεράστια κέρδη οι φαρμακοβιομηχανίες.

Καλούμε το λαό του Περιστερίου να βγάλει συμπεράσματα. Να δυναμώσει την πάλη του και τη διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία του και τους άλλους μαζικούς φορείς για:

  • -Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • -Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας. Άμεσες μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • -Να ενταθούν οι έλεγχοι με ευθύνη του κράτους στους μεγάλους χώρους δουλειάς και τα σούπερ μάρκετ.
  • -Να ενισχυθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • -Άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, που κρίνονται ασφαλή κι αποτελεσματικά.

 

Κομματικές Οργανώσεις Περιστερίου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου