Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Ποιο κανάλι;


  Πηγή: Associated Press

 

Από τις 24 Φλεβάρη, με την καταδικαστέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την έναρξη ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπως ήταν αναμενόμενο και απολύτως λογικό, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί αναπροσάρμοσαν τα προγράμματά τους για να καλύψουν τις εξελίξεις, με εκτεταμένα δελτία ειδήσεων και έκτακτες εκπομπές, με ορισμένους να προχωρούν ακόμα και σε συνεχή 24ωρη ροή.

Όλες αυτές τις μέρες παρελαύνουν στρατιές και στρατιές εκπροσώπων της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων, δημοσιογράφοι, απόστρατοι, αναλυτές -«φίλοι πρεσβειών», ορισμένοι από αυτούς σε μονότονη επανάληψη, άλλοι πρωτοεμφανιζόμενοι που τώρα δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στις πρεσβείες- και ουκ ολίγα fake news... «Αναγκαστικά» -και με «μισή καρδιά» θα προσθέταμε- σε κάποιες από αυτές τις εκπομπές προσκλήθηκαν και εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του μοναδικού κόμματος που οργανώνει την πάλη και διεκδικεί την απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και του μοναδικού κόμματος που δεν αποδίδει τη ρωσική εισβολή σε «ψυχολογικά τραύματα», αλλά αναδεικνύει την ύπαρξη των δύο αντιτιθέμενων στρατοπέδων, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και Ρωσία και τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για τον σημαντικό πλούτο της Ουκρανίας ως αιτία και αυτού του πολέμου.

Σε ποιο, όμως, κανάλι δεν παρευρέθηκε, για μια ολόκληρη εβδομάδα (!) ούτε ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ σε ούτε μία εκπομπή, τακτική ή έκτακτη, σε ούτε ένα δελτίο ειδήσεων; Η απάντηση είναι στη «δημόσια» -ή καλύτερα κρατική και κυβερνητική- τηλεόραση της ΕΡΤ, η οποία μάλιστα είναι η πλέον δεοντολογικά δεσμευμένη από όλα τα κανάλια να τηρεί μια κάποια στοιχειώδη αναλογικότητα στην εκπροσώπηση των κομμάτων!

Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, δεν τους έφαγε η -αντικειμενικά- πολλή δουλειά. Ούτε τους «πήρε η μπάλα», ούτε ξεχάστηκαν... Άλλους δεν τους ξεχνάνε με τίποτα...

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την καταγγελία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, στη Βουλή, ότι «τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ έχουν ενταχθεί ενεργά στον πόλεμο αυτό, αναπαράγοντας όλη την προπαγάνδα που εκπορεύεται από το ΝΑΤΟ και την ουκρανική πλευρά. Δεν είναι τυχαία επιλογή. Στόχος είναι να φτιαχτεί κλίμα που να στηρίζει την επιλογή της κυβέρνησης για ενεργό εμπλοκή με την πλευρά ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην οξυμένη τους αντιπαράθεση και στον πόλεμο με τη Ρωσία».

Τα ΜΜΕ συμμετέχουν με τον ιδιαίτερο ρόλο τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, διεξάγουν τον πόλεμο της προπαγάνδας και, επομένως, αυτές τις κρίσιμες ώρες, που εξυφαίνονται επικίνδυνα σχέδια σε βάρος των λαών της περιοχής, απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό και τη νεολαία και απέναντί τους.

ΥΓ: Βέβαια, εδώ ακούμε ότι πρόκειται για τον «πρώτο πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος» μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο! Τι άλλο μπορούμε να αναμένουμε;...

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου