Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Επιστολή Καταδρομέα για την πρωτιά της ΠΚΣ

 

 

Στις 18/5 πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές τρία χρόνια μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία. Την επόμενη μέρα το πρωί δεν άργησαν να φτάσουν τα ευχάριστα νέα και μέσα στα στρατόπεδα σε εμάς τους νέους που υπηρετούμε αυτήν την περίοδο τη θητεία μας. Για πρώτη φορά μετά το 1986 οι φοιτητές με την ψήφο και τη στάση τους αποκαθήλωσαν την κυβερνητική παράταξη τη ΔΑΠ από την πρώτη θέση και ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη πανελλαδικά την Πανσπουδαστική ΚΣ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η ΚΝΕ και οι φίλοι της στα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές με τη στάση τους καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ που σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, τσακίζει τις σπουδές, τις ζωές και τα όνειρα των νέων, εμπλέκει το λαό μας σε πολύ επικίνδυνα σενάρια, με το φιτίλι του πολέμου να έχει ανάψει με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές γύρισαν την πλάτη σε δυνάμεις, που για άλλη μια φορά θα αξιοποιούσαν την ψήφο των φοιτητών για να καλλιεργήσουν νέες αυταπάτες για παλιούς και νέους σωτήρες, για να βάλουν πλάτη σε μία νέα κυβερνητική αλλαγή. Το φοιτητικό κίνημα, η νέα γενιά απέδειξε ότι «δε βολεύεται με λιγότερο ουρανό», ότι στο πλάι του εργατικού λαϊκού κινήματος μπορεί να βγει μπροστά να διεκδικήσει όσα αξίζει και ονειρεύεται.

Τους νέους στρατευμένους, που πολλοί από εμάς είμαστε απόφοιτοι και τελειόφοιτοι, όχι απλά μας απασχόλησε το θετικό αποτέλεσμα, αλλά μας έδωσε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Απέδειξε, στο πλάι των μεγάλων αγώνων των εργατών του τελευταίου διαστήματος, των λιμενεργατών της Cosco, των εργατών της ΛΑΡΚΟ, των οικοδόμων, των εργαζομένων στα μηχανάκια της efood κλπ, ότι ο λαός με την πάλη του μπορεί να βάλει τη δικιά του σφραγίδα στις εξελίξεις. Να επιβάλει το δίκιο του ενάντια στη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετεί τους λίγους, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.  

Καταδρομέας Κολιός Χαράλαμπος ΚΕΕΔ

alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου