Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Σε εξέλιξη κρατικό σχέδιο για την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας

 

 

Σε σχόλιό του για τη νέα επίθεση της Αστυνομίας σε κινητοποίηση φοιτητών του ΑΠΘ, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ αναφέρει:

«Καταδικάζουμε τη νέα επιχείρηση καταστολής και επίθεση των ΜΑΤ, μέσα στον χώρο του ΑΠΘ, σε συγκέντρωση φοιτητών ενάντια στην παρουσία της Αστυνομίας. Η χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, χημικών και ο τραυματισμός δυο φοιτητών αποδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι είναι σε εξέλιξη κρατικό σχέδιο για την επιβολή της παρουσίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα και στο ΑΠΘ συγκεκριμένα. Οι επιθέσεις των ΜΑΤ, η αξιοποίηση ενεργειών προβοκατόρικων ομάδων, ο εντοπισμός ασφαλιτών σε κινητοποιήσεις φορέων του πανεπιστημιακού κινήματος στο ΑΠΘ, αλλά και σε συναντήσεις συνδικαλιστών του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ και φοιτητικής καλλιτεχνικής ομάδας είναι κρίκοι στην αλυσίδα του ίδιου σχεδίου.

Η κυβέρνηση με την ένταση της καταστολής θέλει να πνίξει κάθε φωνή οργανωμένης διεκδίκησης μέσα στα Πανεπιστήμια. Κάθε φωνή αντίστασης στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, στη λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου και στον νέο νόμο-πλαίσιο που προωθεί.

Δεν θα της περάσει! Ήδη οι φοιτητές τής έχουν δώσει την απάντησή τους. Οργανωμένα, από κοινού με τους εργαζόμενους και καθηγητές, θα συντρίψουν αυτά τα σχέδια και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου