Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ο νέος νόμος-πλαίσιο επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός

 

Οι εξαγγελίες θα μείνουν στα χαρτιά! Η κυβέρνηση μετράει ήδη πολλές ήττες στα Πανεπιστήμια. Θα μετρήσει άλλη μία

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τον νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας:

«Ο νέος νόμος-πλαίσιο που παρουσίασε η κ. Κεραμέως επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός.

  • Γιατί βάζει στο στόχαστρο ακόμη περισσότερο τα πτυχία, μετατρέποντάς τα σε ένα ακόμα προσόν στη μεγάλη αγορά των πιστοποιήσεων που έχει δημιουργηθεί από όλες τις κυβερνήσεις. Τα "πτυχία-σούπα" των σκόρπιων και ασύνδετων γνώσεων και χωρίς επαγγελματική αναγνώριση είναι "βούτυρο στο ψωμί" της αγοράς εργασίας των πετσοκομμένων μισθών και δικαιωμάτων.

  • Γιατί προωθεί ένα μοντέλο διοίκησης με νέους "μπαμπούλες" επιτήρησης της επιχειρηματικής λειτουργίας, ακόμα πιο ξένο στις ανάγκες των φοιτητών, αλλά απολύτως φιλικό στην επιχειρηματική δράση, που σημαίνει άνοδος του κόστους σπουδών και ένταση νέων αντιδραστικών προτεραιοτήτων για την κατεύθυνση της χρηματοδότησης.

  • Γιατί υπονομεύει τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τον ρόλο τους στα Ιδρύματα, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και επιχειρώντας άλλη μια κρατική παρέμβαση και επίθεση στο φοιτητικό κίνημα. Επιχειρεί με τα ενιαία ψηφοδέλτια να δημιουργήσει συμβούλια- παραμάγαζα για τη στήριξη του Πανεπιστημίου ΑΕ και τη δημιουργία νέων πελατειακών σχέσεων, γνωστών από παλιά στην κυβερνητική παράταξη που υπέστη συντριπτική ήττα στις φοιτητικές εκλογές.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές σε όλη τη χώρα, με την ψήφο τους στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές και τη δράση τους όλη αυτή την περίοδο, έχουν απορρίψει τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για ένα Πανεπιστήμιο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά ξένο στις ανάγκες των νέων για σπουδές με δικαιώματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις διεκδικήσεις τους!

Το ΚΚΕ καλεί τους Φοιτητικούς Συλλόγους, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, να ορθώσουμε μαζί ένα μεγάλο τείχος στην επέλαση των κριτηρίων της αγοράς στις πανεπιστημιακές σπουδές.

Οι εξαγγελίες της κ. Κεραμέως θα μείνουν στα χαρτιά! Η κυβέρνηση μετράει ήδη πολλές ήττες στα Πανεπιστήμια. Θα μετρήσει άλλη μία». 

902gr

1 σχόλιο:

  1. Οσο ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ" ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟΣΟ ΔΑΥΤΟΙ ΣΟΔΟΜΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ... ΣΚΥΛΟΓΜΑΝΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή