Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε οικογένεια που απειλείται με έξωση από το σπίτι της (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην λαϊκή οικογένεια στις Συκιές Θεσσαλονίκης, που της άρπαξε το σπίτι η τράπεζα και απειλείται με έξωση, πραγματοποίησαν το απόγευμα Σωματεία και φορείς στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεσπιτωθεί καμία εργατική λαϊκή οικογένεια, δεν θα αφήσουν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 30 Μάη, στις 10 το πρωί στο κεντρικό κατάστημα της Eurobank στη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, με την μαζική παρουσία τους δήλωσαν την απόφασή τους να εμποδίσουν κάθε απόπειρα αρπαγής λαϊκής περιουσίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία ζευγαριού με 4 παιδιά.

Ο 54χρονος ιδιοκτήτης Γιώργος Ν., έλαβε δάνειο 120.000 ευρώ για να πληρώσει προγενέστερα μικρότερα δάνεια που είχε εξασφαλίσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας της 52χρονης γυναίκας του (αναπηρία 75%). Όπως δήλωσε ο ίδιος, από το 2006 έως το 2014, πλήρωνε 700 ευρώ κάθε μήνα αλλά μετά δεν μπορούσε να πληρώσει λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Το 2018 έκλεισε το εργαστήριο επισκευής οπτικών που διατηρούσε και έμεινε άνεργος. Η τράπεζα προχώρησε στον πλειστηριασμό του σπιτιού και τώρα η πολυμελής οικογένεια κινδυνεύει να την πετάξουν από το σπίτι.

Έξω από το σπίτι της οικογένειας στην οδό Πλάτωνος στις Συκιές, βρέθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι αποφασισμένοι να δυναμώσουν τον αγώνα για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα, να περιφρουρήσουν την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Με σύνθημα «Ασπίδα μας η αλληλεγγύη - όπλο μας ο αγώνας για να μην βρεθεί κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», το πανό της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, έδινε το στίγμα.

Μαζί με τους φορείς, μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση της οικογένειας φίλοι και γείτονες. Με το δικό τους πανό που έχουν κρεμάσει στην είσοδο δηλώνουν ότι «δικό σας δεν θα γίνει - η οικογένεια στο σπίτι της θα μείνει».

Εκεί μπροστά, μίλησαν εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και φορέων.

Ο Θανάσης Κουτσουράς, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων εξέφρασε την αλληλεγγύη εκ μέρους της Ομοσπονδίας και των ταξικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης. «Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν προηγούμενα και την χειροκροτούν, έχουν βάλει στο στόχαστρο κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης και του λαού. Εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερα κέρδη για τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια για το λαό. Όλο το προηγούμενο διάστημα αποδείχθηκε περίτρανα, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Συνεχίζουμε αγωνιστικά, ταξικά. Ξέρουμε ποιο είναι το συμφέρον μας. Δυναμώνουμε τη μάχη με τα Σωματεία, τους Συλλόγους στις γειτονιές. Δεν θα αφήσουμε μέρα και ώρα να πάει χαμένη. Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν πλειστηριασμό και καμία έξωση εργατικής λαϊκής οικογένειας».

Εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων χαιρέτησε η Μαρία Σαίτη, μέλος ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Εικαστικού της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Όπως είπε, «η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, βάζει εμπόδια στη φοιτητική μέριμνα, δίδακτρα στα προπτυχιακά, μας στερεί δικαιώματα. Μαζί με όλα αυτά στερεί και βγάζει από το σπίτι της μια φοιτήτρια και την οικογένειά της. Δεν θα αφήσουμε κανέναν φοιτητή, κανένα παιδί λαϊκής οικογένειας να μείνει χωρίς σπίτι, έξω από τις σπουδές και τη ζωή».

«Δεν θα αφήσουμε το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας σε κατοικία να γίνει βορρά για τα κέρδη των τραπεζιτών. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους συνέχεια», είπε ο Κώστας Κατσιμένης, ΓΓ της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών.

Τη συμπαράσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης Συκεών μετέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μπάμπης Βέλλης. «Στην αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη πρέπει να απαντήσουμε χτυπώντας την καρδιά του προβλήματος, την αιτία που δεν είναι άλλη από τα κέρδη των λίγων», είπε.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους των Συκεών και της Νεάπολης, η οποία μετέφερε το κάλεσμα ξεσηκωμού στις γειτονιές. Η πορεία κατέληξε έξω από το κατάστημα της Eurobank στη Νεάπολη.

 






902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου