Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΣΕ ΣΤΗΝ COSCO Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι και φέρνουν αποτελέσματα (VIDEO)

 

 
 

«Η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι αποτέλεσμα των δικών μας αγώνων, των δικών μας μαζικών Γενικών Συνελεύσεων»,  τονίζει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για την υπογραφή ΣΣΕ στην COSCO. «Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι - Φέρνουν αποτελέσματα», προσθέτει, υπογραμμίζοντας πως «σπάσαμε την αδιαλλαξία! Κάθε εμπόδιο γκρεμίστηκε από τους δικούς μας μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες! Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο δικό μας κάστρο, το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ».

(Δείτε πάνω στο βίντεο την ενημέρωση που έκανε το Σωματείο στους εργαζόμενους ανά βάρδια, μέσω cb - ασυρμάτων-  για την υπογραφή της ΣΣΕ)

Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «μετά από πολύμηνο αποφασιστικό και ανυποχώρητο αγώνα, με τη δύναμη της οργάνωσης και της συσπείρωσης των συναδέλφων, αλλά και της τεράστιας αλληλεγγύης, εμείς οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το Σωματείο μας -ΕΝΕΔΕΠ- αναγκάσαμε την εργοδοσία να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατακτήσεις για όλους τους συναδέλφους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO».

Συγκεκριμένα, η ΕΝΕΔΕΠ σημειώνει:

«Η σημερινή μέρα δεν είναι το τέλος μιας μακρόχρονης αγωνιστικής περιόδου, αλλά μόνο η αρχή και η βάση για να πάψει το λιμάνι να αποτελεί ειδική οικονομική ζώνη εκμετάλλευσης μέσα στον Πειραιά, για νέες κατακτήσεις!

Συνάδελφοι, ακόμα και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή η εργοδοσία ''εκβίασε'' την προάσπιση του εργοδοτικού συνδικάτου της, βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο την υπογραφή της ΣΣΕ!

Η Διοίκηση του Σωματείου μας, με προτεραιότητα το δίκιο και το συμφέρον του συνόλου των συναδέλφων μας στο λιμάνι, κατάφερε να ακυρώσει και την απαράδεκτη μεθόδευση που έστησε η εργοδοσία για χάρη των δικών της παιδιών, αλλά το σημαντικότερο, να παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή και να καταφέρει να επιβάλει στους όρους της ΣΣΕ που υπογράφηκε εκείνους τους όρους που διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εκείνους τους όρους, δηλαδή, που σκόπιμα ΔΕΝ θα είχαν συμπεριληφθεί στη ΣΣΕ που εργοδοσία και εργοδοτικό συνδικάτο θα είχαν ήδη βιαστικά υπογράψει!

Τις τελευταίες κυριολεκτικά ώρες δώσαμε ανυποχώρητο αγώνα κόντρα στην εκβιαστική τακτική της εργοδοσίας και τελικά καταφέραμε:

- Να επιβάλουμε να αποτυπωθεί στη ΣΣΕ ως κριτήριο για τη μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης ''πρωτίστως'' το κριτήριο της αρχαιότητας.

- Να επιβάλουμε να αποτυπωθούν στη ΣΣΕ συγκεκριμένα, δίκαια και αντικειμενικά κριτήρια στη διαδικασία αναβάθμισης των ειδικοτήτων.

- Να επιβάλουμε να αποτυπωθεί στη ΣΣΕ ότι όσοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις, δεν θα παραμείνουν στο παλαιό καθεστώς αμοιβών (όπως ζητούσε η εργοδοσία), αλλά θα δικαιούνται και αυτοί τις νέες αυξημένες αμοιβές ανά ειδικότητα.

- Να επιβάλουμε να αποτυπωθεί στη ΣΣΕ ότι οι αποφάσεις-γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας θα λαμβάνονται υπόψη στην πράξη από την εργοδοσία.

- Να μην περάσει ο εργοδοτικός εκβιασμός ότι είτε αποδεχόμαστε την ...αντιπροσωπευτικότητα του εργοδοτικού συνδικάτου, είτε δεν υπογράφουμε τη ΣΣΕ.

Συνάδελφοι, παλέψαμε μαζικά και ανυποχώρητα κόντρα σε πανίσχυρα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα, κόντρα σε νόμους και διατάγματα, κόντρα σε αποφάσεις δικαστηρίων, μέχρι και σε πανστρατιά από δυνάμεις καταστολής, αλλά και κόντρα σε ανήθικους τραμπούκικους μηχανισμούς και πρακτικές μέσα στον χώρο δουλειάς μας υπό τις ευλογίες της εργοδοσίας. Κόντρα στον υπονομευτικό και προδοτικό ρόλο του σωματείου της COSCO - DPORT - PCT που έχει τσακωθεί με την ντροπή.

Είναι αυτοί που νταραβερίζονται με την εργοδοσία, αυτοί που δεν ντράπηκαν να κάτσουν δίπλα-δίπλα με την εργοδοσία στα άδεια πούλμαν της απεργοσπασίας και απέναντι στους εκατοντάδες συναδέλφους τους που έδιναν συσπειρωμένοι τον δίκαιο αγώνα για όλους.

Είναι αυτοί οι βολεμένοι που κλαψουρίζουν υποκριτικά για 4-5 δήθεν "χαμένα" μεροκάματα, ενώ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας για να χάνουμε όλοι μας 4-5 μεροκάματα κάθε μήνα επί χρόνια!

Αυτοί που πιπιλάνε την εργοδοτική καραμέλα των "παράνομων" απεργιών και καλούσαν την κυβέρνηση να μας κτυπήσει! Δηλαδή οι απεργίες για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και για τη σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας με συμμετοχή των εργαζομένων, για την κατάργηση των κόντρα βαρδιών, για την 5άρα πόστα, για τις αυξήσεις - προσαυξήσεις στις αμοιβές μας και για τη μετατροπή των συμβάσεων εκ περιτροπής εργασίας σε πλήρους απασχόλησης κλπ., αλλά... όλα αυτά είναι που καταφέραμε και κάναμε - κάνουμε πράξη με τους δίκαιους, συνεπείς και ανυποχώρητους αγώνες μας!

Αυτοί που ήταν αντίθετοι -αφού έτσι απαιτούσε η εργοδοσία- με την 5άρα πόστα, η οποία όμως έδωσε εργασία σε τουλάχιστον 150 νέους συναδέλφους μας, αλλά δεν ντράπηκαν να τους εγγράψουν υποχρεωτικά ως μέλη στο εργοδοτικό συνδικάτο, ως προϋπόθεση για να προσληφθούν.

Αυτοί που κάνουν εκλογές υπό τη διοργάνωση και εποπτεία των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας, γνωστών πολιτικών γραφείων του Πειραιά και την κινητοποίηση του προσωπικού της εταιρείας. Αυτοί που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της οικογενειοκρατίας, της αναξιοκρατίας και κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ως εκλογική πελατεία στο γραφείο της Κουντουριώτου.

Οι απόντες/πουθενάδες σε διεκδικήσεις και αγώνες, αλλά παρόντες σε κάθε ρόλο υπηρέτη της εργοδοσίας.

Οι μουγκοί στα εργατικά ατυχήματα των συναδέλφων μας, αλλά πρόθυμα παπαγαλάκια στην αναπαραγωγή των εξοργιστικών ανακοινώσεων της εργοδοσίας για τους συναδέλφους μας θύματα των εργατικών ατυχημάτων.

Οι μάσκες τους έπεσαν οριστικά, ενώ πλέον με τους αγώνες και τις κατακτήσεις μας αποδείξαμε στην πράξη ότι αυτοί και τα αφεντικά τους είναι ανίσχυροι μπροστά στην πλειοψηφία των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, η μαζικοποίηση, η συσπείρωση και οι νικηφόροι αγώνες μας με την ΕΝΕΔΕΠ απέδειξαν ότι ο φόβος που καλλιεργούσαν έσπασε, ότι η κλάψα για την εργοδοσία που δήθεν δεν μπορεί να μας αμείβει καλύτερα, ήταν κινέζικα και εργολαβικά ανέκδοτα, ότι τα αναχώματα που έβαζαν, δεν άντεξαν, ότι τα νταραβέρια τους σε κλειστά διευθυντικά και πολιτικά γραφεία, σε βάρος του μόχθου μας, των αμοιβών μας και των δικαιωμάτων μας, τελείωσαν οριστικά!

Σε όλο το λιμάνι, σε όλη την πειραϊκή κοινωνία, σε κάθε χώρο εργασίας παντού στην Ελλάδα, σε πολλά μέρη του κόσμου, η ΕΝΕΔΕΠ αγκαλιάστηκε για τους δίκαιους, συνεπείς και ανυποχώρητους αγώνες των εργαζομένων! Δώσαμε και πήραμε δύναμη από αυτό το τεράστιο κύμα αναγνώρισης και αλληλεγγύης, βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην αλήθεια ότι μόνο με ενότητα και αγώνες έρχονται οι κατακτήσεις, ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται!

Ενότητα και συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας, την ΕΝΕΔΕΠ.

Για να δώσουμε ακόμα περισσότερη δύναμη στην πάλη μας για ένα καλύτερο αύριο για μας και τις οικογένειές μας, για να χτίζουμε πάνω στη βάση που κατακτήσαμε!».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου