Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΜΑΡΙΑ ΓΑΒΑΛΑ Η ΕΕ έχει μεγάλες ευθύνες για τις τραγωδίες που έχει βιώσει ο λαός (AUDIO)


 
 

«Από την ΕΕ που θα τρώγαμε όλοι με "χρυσά κουτάλια", έχουμε φτάσει στο σημείο, στη Θεσσαλία, να "τρέμει η καρδούλα μας" κάθε φορά που ρίχνει μια βροχή», καυτηρίασε η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Real fm, σήμερα Σάββατο στους δημοσιoγράφους Τ. Κουίκ και E. Πανάγου. 

Το ΚΚΕ, ανέφερε, επιβεβαιώθηκε για όλα αυτά που έλεγε εδώ και δεκαετίες για τον χαρακτήρα και την πολιτική της ΕΕ, όταν όλα τα άλλα κόμματα έλεγαν για την «ανάπτυξη που έρχεται».

Ειδικά για το πως και η πολιτική της ΕΕ έχει βάλει τη σφραγίδα της στις τραγωδίες από τις πλημμύρες και τις καταστροφές που έχει βιώσει ο λαός της Θεσσαλίας την τελευταία περίοδο ανέδειξε πως εκατοντάδες οικογένειες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Δεν έχουν γίνει σοβαρά έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, των ζημιών που υπάρχουν σε σχολεία της περιοχής. 350.000 στρέμματα δεν καλλιεργήθηκαν στη Θεσσαλία ενώ χιλιάδες είναι και αυτά που βρίσκονται κάτω από το νερό στην παρακάρλια περιοχή. 

Όλα αυτά, είπε, συνδέονται με την πολιτική της ΕΕ ακριβώς γιατί στον πυρήνα των κατευθύνσεων της είναι η λογική «κόστους-οφέλους» που οδηγεί να μην γίνονται τα απαραίτητα έργα επειδή έχουν μεγάλο κόστος για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις.

Αυτή η πολιτική, που στηρίζουν όλα τα κόμματα του συστήματος, εκφράζεται και στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας, στα 3.500 χιλιάδες εργατικά ατυχήματα που έγιναν στην ΕΕ. 

Κλείνοντας την παρέμβαση της, τόνισε πως το εμβληματικό σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», που έγινε το επίκεντρο μεγάλων αγώνων του λαού την τελευταία περίοδο, μπορεί και πρέπει να εκφραστεί και στις ευρωεκλογές με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου