Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Το «pontosnews» σε ρόλο υπερασπιστή του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης!


    

 
Το «pontosnews», ιστοσελίδα με Ποντιακά νέα και «άλλα», κάνει φιλότιμες προσπάθειες, στην πλάτη του Ποντιακού Ελληνισμού, να αναδειχτεί σε ιστοσελίδα του σκοταδισμού, της οπισθοδρόμησης και της δουλοκτησίας, της εποχής δηλαδή που ο άνθρωπος ήταν σκλάβος και όχι απλά δούλευε από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ήλιου για τον αφέντη αλλά δολοφονούνταν από τον αφέντη σαν να ήταν πράγμα χωρίς ο αφέντης να έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν!
 
Το «pontosnews» στο πρόσφατο παρελθόν επιδόθηκε σε χυδαίο αντικομμουνισμό στηριγμένο σε ατεκμηρίωτα γεγονότα, τα οποία για πρώτη φορά μαθαίναμε από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα αφού ποτέ άλλοτε δεν είχαν γραφτεί πουθενά! Επειδή όμως ο αντικομμουνισμός δεν απέχει πολύ από την απανθρωπιά, τον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση το «pontosnews» έκανε άλμα και έδειξε ότι ο αντικομμουνισμός πηγαίνει αντάμα με την σαπίλα και την επιστροφή στην εποχή των δούλων! Το «pontosnews» σε προχθεσινό άρθρο για το πνεύμα των Χριστουγέννων (!!) φτάνει να αφορίσει την Γαλλική αστική επανάσταση, φτάνει να αφορίσει την επανάσταση που δημιούργησε το πέρασμα από την φεουδαρχία στον καπιταλισμό σε ανώτερη δηλαδή μορφή κοινωνικής οργάνωσης! Το «pontosnews» καταδικάζει και την αστική επανάσταση γιατί γράφει ότι «επέφερε τη γενοκτονία της Βανδέας και τα θύματα της γκιλοτίνας»! Το «pontosnews» νοιάζεται μόνο για τα θύματα της άρχουσας τάξης όταν οι ξυπόλητοι αποφασίσουν να αντιδράσουν! Για τους ξυπόλητους που πεθαίνουν σαν σκυλιά από την εκμετάλλευση και την καταπίεση της άρχουσας τάξης το «pontosnews» δεν νοιάζεται καθόλου! Προφανώς επειδή θεωρεί ότι το να δολοφονούν οι πλούσιοι τους φτωχούς είναι θέλημα θεού!
 
Το «pontosnews» όμως σ’ αυτό του το άρθρο κάνει και ένα φοβερό άλμα σε βάρος της αρχαίας ελληνικής σκέψης και βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον Ηράκλειτο με τον Μακιαβέλι γράφοντας ότι «από τον Ηράκλειτο έως τον Μακιαβέλι και τον Μαρξ ο πόλεμος και η βία θεωρούνται στοιχεία της φύσης του ανθρώπου… Η μελέτη της ιστορίας και η εξέταση των τρεχόντων γεγονότων δείχνουν ότι πολέμους διεξάγουν και βία ασκούν οι οπαδοί εκείνης της ιδεολογικής αθεΐας, που έχει στη φύση της το μίσος προς τον συνάνθρωπο»! Απίστευτα φιλοσοφικά άλματα από το «pontosnews» που τοποθετεί τον Ηράκλειτο και τον Μαρξ στο ίδιο καζάνι με τον Μακιαβέλι! Οι αθεόφοβοι του «pontosnews» τοποθετούν μία από τις κορυφές του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος στην ίδια κατηγορία με τον Μακιαβέλι! Ο Μαρξ ήταν καταδικασμένος ούτως ή άλλως από το «pontosnews» αφού η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει πάρει εργολαβία τον αντικομμουνισμό! Ποιος είναι ο Μακιαβέλι με τον οποίο ταυτίζει το «pontosnews» τον Ηράκλειτο και τον Μαρξ;! Για όσους δεν γνωρίζουν τον Μακιαβέλι παραθέτουμε μία και μόνη φράση του: «Ενίοτε πρέπει να χρησιμοποιούμε λόγια για να συγκαλύπτουν τις πράξεις. Αλλά τούτο πρέπει να γίνεται κατά τέτοιον τρόπο ώστε κανείς να μη το αντιλαμβάνεται. `Η, αν γίνει αντιληπτό, πρέπει να υπάρχουν πρόχειρες δικαιολογίες που να προβάλλονται αυτοστιγμεί»!
 
Το «pontosnews» ενώ και στο συγκεκριμένο άρθρο του δεν ξεχνάει να μας παραπληροφορήσει με την γνωστή ατεκμηρίωτη ιστορία για «τα εκατομμύρια αθώα θύματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα γκουλάγκ των αθεϊστικών καθεστώτων του 20ού αιώνα» θέλοντας να μας πει ότι βία ασκούν «οι οπαδοί εκείνης της ιδεολογικής αθεΐας, που έχει στη φύση της το μίσος προς τον συνάνθρωπο», ξεχνάει να μας μιλήσει για την τεκμηριωμένη ιστορία των θυμάτων του Ναζισμού! Προφανώς τα θύματα του ναζισμού δεν ήταν θύματα, αφού δολοφονήθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς το οποίο σεβόταν την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια!
 
Το «pontosnews» έχει κάνει επιλογή να στρατευτεί στον αγώνα ενάντια στον κομμουνισμό, ενάντια στην πρόοδο, ενάντια στην απελευθέρωση του ανθρώπου από την εκμετάλλευση! Το «pontosnews» αποφάσισε να καταδικάσει όχι μόνο την σοσιαλιστική επανάσταση αλλά γενικά τις επαναστάσεις, οι οποίες οδηγούν σε κοινωνική πρόοδο και σε διεύρυνση των δικαιωμάτων των καταπιεζόμενων! Το «pontosnews» θεωρεί τις επαναστάσεις, οι οποίες έφεραν την πρόοδο, ως ενέργειες ίδιες με την τρομοκρατία των ακραίων ισλαμιστών! Το ότι αυτοί που σήμερα ασκούν εν ονόματι του Ισλάμ τρομοκρατία, εκπαιδεύτηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και χρησιμοποιούνται από τις καπιταλιστικές χριστιανικές δυτικές δημοκρατίες, προφανώς για το «pontosnews» είναι ψιλά γράμματα! Το ότι χωρίς επαναστάσεις ο άνθρωπος θα ήταν ακόμα κάτω από το μαστίγιο και το μαχαίρι του δουλοκτήτη για το «pontosnews» δεν λέει τίποτα!
 
Επιστροφή λοιπόν στην εποχή της δουλείας, αλλά όπως ξαναγράψαμε όχι στην πλάτη του Ποντιακού Ελληνισμού! Οι Πόντιοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν και είναι προοδευτικοί! Εάν το  «pontosnews» θέλει να αναλάβει την προβολή του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης καλά είναι να μην ανακατεύει τους Πόντιους! Έχει διαφόρους «φορείς» οι οποίοι ιδεολογικά είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το «pontosnews»! Ας μιλάει εξ ονόματος εκείνων!

Νικολαΐδης Χρηστάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου