Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Το Ισραήλ συμμαχεί με τους υμνητές των συνεργατών των Ναζί της Ανατολικής Ευρώπης






Από Panos στο Φεβ 4, 2019 Διεθνή
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού του Ισραήλ πως «είναι περήφανη πως είναι φασίστρια» που ανάρτησε πρόσφατα το «Ατέχνως», δεν ήταν τυχαία. Όλη η συμπεριφορά της κυβέρνησης και με τις συνεργασίες που επιδιώκει δείχνει πως αυτός είναι ο πραγματικός προσανατολισμός της. Έτσι με ευκολία ξεχνάει την γενοκτονία που υπέστησαν εκατομμύρια Εβραίοι και συνεργάζεται με τους υμνητές των δολοφόνων τους.

Στις 29 Γενάρη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου καλωσόρισε με θέρμη τον πρωθυπουργό της Λιθουανίας έναν από τους ανθρώπους που έχει επιδείξει μεγάλη θέληση στην διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας του Ολοκαυτώματος. Αυτά σχολιάζει το Associated Press στις 30 Ιανουαρίου.


Η Λιθουανία είναι από τις χώρες που διαστρεβλώνοντας την ιστορία επιδιώκει να μειώσει την ενοχή των υπευθύνων για την γενοκτονία των Εβραίων και αντίθετα να κάνει ήρωες τους αντισοβιετικούς εθνικιστές που εμπλέκονται στις μαζικές δολοφονίες των Εβραίων. Πολλοί στο Ισραήλ πιστεύουν πως ο Νετανιάχου προδίδει την μνήμη των θυμάτων με τις συμμαχίες όλων των ακροδεξιών κυβερνήσεων της Ανατολικής Ευρώπης.

Θυμίζουμε πως η Λιθουανία είναι από τις ηγετικές δυνάμεις για την δημιουργία κοινής μέρας μνήμης για τα θύματα του ολοκληρωτισμού χωρίς διάκριση και για τα θύματα των Ναζί αλλά και αυτών που πολέμησαν και έχασαν την ζωή τους πολεμώντας τους Ναζί. Θέσπισε νομοθεσία που απαγορεύει την κυκλοφορία βιβλίων που αποτελούν «παραμόρφωση της λιθουανικής Ιστορίας» όταν περιγράφουν με επιχειρήματα την συνεργασία της τότε ηγεσίας της Λιθουανίας με τους Ναζί.

Πρόσφατα αρνήθηκε να αποκαθηλώσει πινακίδες εορτασμού του Αντισοβιετικού «ήρωα» των σημερινών Ναζί, Jonas Noreika παρά τις αποκαλύψεις από την ίδια του την εγγονή Silvia Foti ότι συμμετείχε στις δολοφονίες χιλιάδων Εβραίων.

200.000 Εβραίοι, σχεδόν όλοι, έχασαν την ζωή τους στην Λιθουανία με την φιλοναζιστική κυβέρνηση να παίζει τον πρωταγωνιστή στην δίωξη και σύλληψή τους.

Όταν πέρυσι ο Νετανιάχου ήταν σε επίσκεψη στην Λιθουανία επαίνεσε τον πρωθυπουργό Saulius Skvernelis για «τα μεγάλα βήματα που έκανε για να τιμήσει την μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού». Όλα αυτά αντηχούν σαν ειρωνεία και υποκρισία στην μνήμη των θυμάτων αλλά δεν είναι τα μόνα.



Ο επικεφαλής Efraim Zuroff της οργάνωσης της δίωξης Ναζί, Simon Wiesenthal ξεσπάει « Όλα αυτά είναι ασυγχώρητα. Είναι σαν να υμνείς την Κου Κλουξ Κλαν για την βελτίωση των φυλετικών διαφορών στον Νότο των ΗΠΑ. Πρέπει να πούμε την αλήθεια. Την οφείλουμε στα θύματα».

Η επίσκεψη του Skvernelis έρχεται μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ποροσένκο της Ουκρανίας. Της χώρας που ανακήρυξε ημέρα εθνικής αργίας τα γενέθλια του συνεργάτη των Ναζί Stepan Bandera.

Οι δυνάμεις του Bandera πολέμησαν στο πλευρό των Ναζί εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης και δολοφόνησαν χιλιάδες Εβραίων.
Την ίδια στιγμή που ο Ποροσένκο επισκεπτόταν το Ισραήλ με τιμές, γινόταν στο Κίεβο τα αποκαλυπτήρια του μνημείου ενός άλλου δολοφόνου Εβραίων του Symon Petliura τα στρατεύματα του οποίου εμπλέκονται σε πογκρόμ δολοφονιών τουλάχιστον 50.000 Εβραίων μετά το τέλος του Α’Παγκοσμίου πολέμου!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης του Νετανιάχου για συμμαχία με τις ακροδεξιές και στηριγμένες και από φασίστες κυβερνήσεις γίνεται για να δημιουργήσει συμμάχους για την αντιμετώπιση της κριτικής που δέχεται στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς για την δολοφονική της πολιτική απέναντι στους Παλαιστίνιους, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Ο Νετανιάχου θυμάται το Ολοκαύτωμα όταν κάνει κριτική στο Ιράν και εθελοτυφλεί όταν συναντά τους υμνητές του Ολοκαυτώματος αλλά και ομοϊδεάτες του.

«Όχι μόνο καλύπτει τους αντισημιτιστές αλλά νομιμοποιεί τον αντισημιτισμό και είναι στο όριο να αρνηθεί το Ολοκαύτωμα.

Ενισχύει έτσι και τους δεσμούς του με κοινούς συμμάχους των ΗΠΑ» ισχυρίζονται οι αντίπαλοί του στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου έχει διαμορφώσει μια στενή συμμαχία και με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, που έχει αποδώσει έπαινο στον Miklos Horthy, αντιβασιλέα της Ουγγαρίας τον Β ‘ Παγκοσμίου πόλεμο που εισήγαγε αντισημιτικούς νόμους και συνεργάστηκε με τους Ναζί.

Υποστηρίζει Μουσείο με κρατική χρηματοδότηση που στα εκθέματα του καλύπτει το ρόλο των Ούγγρων συνεργατών των Ναζί.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση συνεργάζεται στενά και με την πολωνική κυβέρνηση παρά την εξαγγελία αμφιλεγόμενου νόμου να καταδικάζονται όσοι κατηγορούν Πολωνούς για εγκλήματα ενάντια στους Εβραίους κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Αυτό παρόλο που οι ιστορικές πηγές αποδεικνύουν την βοήθεια που παρείχαν οι φιλοναζιστικές υπηρεσίες της Πολωνίας στην εξόντωση τουλάχιστον 200.000 Εβραίων.


Οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας και Πολωνίας είναι καλεσμένοι της Ισραηλινής κυβέρνησης για επισκέψεις μέσα στο 2019.

Οι εκκλήσεις διάφορων προσωπικοτήτων για ακύρωση των επισκέψεων επειδή πρόκειται για αντισημιτιστές κατέληξε στο να πάρει απόφαση το υπουργικό συμβούλιο του Ισραή και να καταδικάζει τον «ισλαμικό αντισημιτισμό και τον αντισημιτισμό της άκρας αριστεράς»!

Έτσι δίνει συγχωροχάρτι σε όλες τις νεοναζιστικές επιθέσεις εναντίον Εβραίων στην Ευρώπη και αλλού αλλά και σε όλους τους φιλορατσιστές κυβερνήτες που συμμαχεί.

Δεν περιμένει κανείς κάποια άλλη πολιτική από το κράτος δολοφόνο που ψάχνει στηρίγματα ακόμη και στις φιλοναζιστικές δυνάμεις, αποδεικνύοντας και την δική του ιδεολογική βάση για να συντρίψει με την σειρά του τους Παλαιστίνιους και να τους αρπάξει την πατρίδα τους.

Δεν φαίνεται να υπάρχουν όρια στην δολοφονική και ρατσιστική μανία του Ισραήλ. Συγκρίνεται μόνο με την μανία που έδειξαν οι διώκτες και δολοφόνοι των προγόνων τους.

1 σχόλιο:

  1. Δαύτοι ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

    ΔΑΥΤΟΙ "ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ/ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΦΥΣΗΣΑΝ και ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΦΟΒΟ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ!

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

    Και όταν Απορρίπτεις την ΕΘΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ (ΠΑΡΑΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ) ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ) ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ (ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΕΛΛΟΝ/ΖΩΗ) ΔΙΑΣΤΑΣΗ ... ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΈΝΑ... "ΑΔΕΙΟ" ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ... ΤΣΟΜΠΙΕΣ!!!


    ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

    1. ΜΝΗΜΟΝΙΑ for next ever 99 Years στην Αποικία Μαχαλά!!!

    2. ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΌΧΙ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ"!!!) ΚΑΙ "ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΟΤΡΙΑ "ΝΟΥΜΕΡΑ"!!!

    3. ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΟΡΠΙΩΝ! ΥΠΟΨΙΝ: Ο ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ/ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗ "ΜΑΖΕΥΩΝΤΑΣ" ΑΠΟ "ΕΔΩ" ΚΑΙ ΑΠΟ "ΕΚΕΙ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ "ΤΣΑΦ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ "ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ" ΜΙΑ "ΝΕΑ" ΦΥΛΗ/ΡΑΤΣΑ/ΚΡΑΤΟΣ!!! ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ 33!!! ΕΞΑΛΛΟΥ Ο "ΝΑΖΙΣΜΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ/ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ!!! Ο "ΝΑΖΙΣΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ "ΣΩΜΑ" ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ.... ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙΚΕ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ 33-45!!! ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ "ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ/ΟΡΟ/ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΡΠΙΑ"!!! ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΗΣ (ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ή ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ... μας είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ)!!! ΟΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ (ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ) ΈΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!!!

    4. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και πρόσφατα παγκόσμια θέματα όπως Βενεζουέλα/Ουκρανία/Ελλάδα-Κύπρος/ όπως η "χρονική ταυτοχρονία" της "Αραβικής Άνοιξης" με την "Οικονομική Κρίση στην Ευρώπη" (ΜΗΝ ΑΠΟΚΡΙΠΤΕΤΑΙ ΌΤΙ ΕΠΕΙΔΗ "ΑΝΤΕΞΕ" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ μετά την "κατάρρευση" της Lehman bros. Η ΟΔΓ "ΧΑΝΩΝΤΑΣ" ΣΧΕΔΟΝ 180 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ... μπήκε στο "παιχνίδι" η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟ!!!)!!!



    ΥΓ. Και για Τους Φίλους/Συναγωνιστές/Σύντροφους Του ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΥΦΗΣ ΑΠΟ ... ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!! ΕΙΝΑΙ (ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ) ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ "Η ΕΛΛΑΣ"!!! (ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΛΕΝΙΝ: ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!) ... ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ!!! ... ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ και ΞΕΡΟΥΜΕ ΌΤΙ ... ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΜΠΉΗΚΑΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ για ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή