Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Απέρριψε τις τροπολογίες του ΚΚΕ για φτηνό ρεύμα και πετρέλαιο στους αγρότες


Ούτε στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων δεν χωράει η «δίκαιη ανάπτυξη» του κεφαλαίου

INTIME NEWS
Επιβεβαιώνοντας πόσο βαθιά ταξική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα είναι η ...«δίκαιη» καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζεται, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε χτες δύο ακόμα τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, για τη στοιχειώδη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, των αγροτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με το ξεκλήρισμα.
 Οι δύο τροπολογίες του ΚΚΕ αφορούσαν την επιστροφή φόρου στους αγρότες από την κατανάλωση πετρελαίου και την κάλυψη κατά 50% από τον κρατικό προϋπολογισμό του ετήσιου λογαριασμού των δικαιούχων αγροτικού ρεύματος. Είχαν κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με το οποίο η κυβέρνηση, την ώρα που απέρριπτε ακόμα και αυτά τα ελάχιστα ψίχουλα για μια μικρή ανάσα υπέρ των αγροτών, πρόσφερε απλόχερα, μέσω των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, σωρό από νέα προνόμια, νέες φοροαπαλλαγές και επιχορηγήσεις με επιπλέον δεκάδες εκατομμύρια ευρώ «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους!


Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Δραγασάκης, λίγο πριν απορρίψει τις τροπολογίες του ΚΚΕ για τους αγρότες με τον αστείο και χωρίς αντίκρισμα ισχυρισμό ότι δήθεν το αρμόδιο υπουργείο κάτι ετοιμάζει «πάνω στο θέμα του κόστους παραγωγής», κόμπαζε ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα, το ελληνικό κράτος, έχει αποθέματα ρευστότητας», κάτι που «δίνει τη δυνατότητα» για «αναπτυξιακή στρατηγική», τη «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», για να «δημιουργούμε χρηματοδοτικά εργαλεία», και ότι «όλα αυτά είναι δυνατότητες του παρόντος αλλά και του μέλλοντος», δίνοντας υπόσχεση για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους.

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, επισήμανε ότι οι τροπολογίες του ΚΚΕ «θέλουν να αντιμετωπίσουν ορισμένα μικρά ζητήματα μείωσης του κόστους για τους αγροτοκτηνοτρόφους, που ούτε αυτά τολμάτε να υλοποιήσετε», όταν «τους φορτώνετε με ακόμη περισσότερα βάρη φορολογικά, ασφαλιστικά και ας πληρώσουν και ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ οι εφοπλιστές απαλλάσσονται, ας πληρώσουν και το ρεύμα σε πολύ υψηλότερη τιμή απ' ό,τι το δίνετε στη ΝΟΜΕ, δηλαδή στις εταιρείες οι οποίες πουλάνε ρεύμα στους καταναλωτές (...) Δηλαδή ενώ παρέχετε σκανδαλώδη προνόμια πολλών εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο».

«Ο δρόμος του κεφαλαίου», συνέχισε, «τον οποίο υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση όχι μόνο την περίοδο της κρίσης αλλά και την περίοδο της ανάπτυξης, είναι εχθρικός για το λαό. Η μάχη "φωτός και σκότους" που πάνε να κάνουν κυβέρνηση και ΝΔ είναι μια μάχη σικέ, γιατί μαζί ψηφίσατε το τρίτο μνημόνιο. Εσείς, ως κυβέρνηση, νομιμοποιήσατε τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Αρα, έχετε τις ίδιες στρατηγικές επιλογές. Πήρατε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του Σαμαρά για να υλοποιήσετε τα ίδια μέτρα και να συνεχίσετε παραπέρα την αντιλαϊκή πολιτική».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «μόνο το ΚΚΕ ασκεί πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση προς όφελος του λαού και μόνο το ΚΚΕ προσπαθεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ενός ακόμη πιο ισχυρού μετώπου απέναντι στον οδοστρωτήρα που προσπαθεί να του τσακίσει τα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο απαιτείται η ισχυροποίηση του λαϊκού παράγοντα, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, γιατί η επόμενη μέρα θα είναι πολύ πιο δύσκολη αν ο λαός δεν σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων».

Ριζοσπάστης    Τετάρτη 17 Απρίλη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου