Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Κατέθεσε τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο σε μισθωτούς και συνταξιούχους



Τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο σε μισθωτούς και συνταξιούχους κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. 

Συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρει: 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη - Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων».

Θέμα: «Κατάργηση της διάταξης του νόμου 4472/2017 με την οποία μειώνεται το αφορολόγητο για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων».

Αιτιολογική έκθεση 

Με το άρθρο 10 του Ν. 4472/2017 προβλέπεται η μείωση του αφορολόγητου από 9.500 ευρώ σε λιγότερο από 6.000 ευρώ, από την 01/01/2020, για τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα μια περαιτέρω αφαίμαξη στα ήδη συρρικνωμένα λαϊκά εισοδήματα.
Το ΚΚΕ ζητά την ουσιαστική αύξηση του αφορολόγητου σε επίπεδα που να καλύπτει τις βασικές λαϊκές ανάγκες και να προστατεύει τα λαϊκά εισοδήματα.

Για τους λόγους αυτούς με την παρούσα τροπολογία προτείνεται η κατάργηση του αντιλαϊκού μέτρου μείωσης του αφορολόγητου που προβλέπεται με το άρθρο 10 του Ν. 4472/2017.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη - Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων», προστίθεται άρθρο ως εξής:
Άρθρο

Οι διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 4472/2017 καταργούνται.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου