Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

SYRIZA - ND: Στο Ματι του προεκλογικού κυκλώνα - Στην καρδιά του καπιταλισμού - Στην ποδιά της μπουρζουαζίας - Για το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων


ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Κρύβουν τις πολιτικές ευθύνες τους για την τραγωδία στο Μάτι και το «μπάχαλο» που επικράτησε
Παρασκευή 03/05/2019 - 12:58 - Ενημέρωση: Παρασκευή 03/05/2019 - 14:25
Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε το ντοκιμαντέρ που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι.
Ως συνήθως, βέβαια, οι διαξιφισμοί των αστικών κομμάτων και οι συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης επικεντρώθηκαν σε ορισμένες πλευρές, αλλά απέφυγαν να θίξουν την ουσία του προβλήματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για τις αποκαλύψεις σχετικά με την πυρκαγιά στο Μάτι
Παρασκευή 03/05/2019 - 14:32 - Ενημέρωση: Παρασκευή 03/05/2019 - 15:04
Σε σχόλιο του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής για τις αποκαλύψεις που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την πυρκαγιά στο Μάτι:
«Τα στοιχεία, που έρχονται στη δημοσιότητα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, επιβεβαιώνουν το “μπάχαλο” που επικρατούσε τις κρίσιμες στιγμές και τις εγκληματικές ευθύνες, ως αποτέλεσμα της πολιτικής τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, στους τομείς της πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας.
Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι τα προβλήματα αυτά παραμένουν στο ακέραιο κι ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η νέα αντιπυρική περίοδος, παρά τα μεγάλα λόγια και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
902
Το ντοκιμαντέρ του «ΣΚΑΪ» μετέδωσε διαλόγους υπηρεσιακών παραγόντων που δείχνουν ότι επικράτησε χάος και ασυνεννοησία τόσο εντός της Πυροσβεστικής όσο και στη συνεργασία της με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς (Αστυνομία, Πολιτική Προστασία κλπ.).
Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρκετή ώρα πριν ο πρωθυπουργός επισκεφθεί το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής υπήρχαν αναφορές για νεκρούς. «Έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν», ακούγεται να δηλώνει ένας εκ των υπευθύνων.
Ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ότι δεν ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα για τους νεκρούς που είχαν εντοπιστεί γιατί οι πληροφορίες ήταν «ασαφείς».
Πρόσθεσε πως προτεραιότητα εκείνες τις ώρες ήταν η «μάχη για τους ζωντανούς», αν και το αποτέλεσμα δεν τον δικαιώνει ούτε σε αυτό, αν κρίνουμε από αυτά που αντιμετώπισαν όσοι έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει «αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή» και «κυνισμό», καθώς έστησε μια επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες, την ώρα που γνώριζε ότι βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή τραγωδία με πολλούς νεκρούς.
Δήλωσε επίσης πως στη ΝΔ δουλεύουν μεθοδικά ένα σχέδιο «για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής» και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι με το πάτημα ενός κουμπιού θα αλλάξουν όλα σε ένα κράτος μπάχαλο, αλλά μπορεί να εγγυηθεί ότι «θα δουλέψουμε σκληρά και με επαγγελματισμό και κυρίως αξιοποιώντας τους ικανότερους, μακριά από κομματικές παρωπίδες».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «επιχειρεί τυμβωρυχία». 
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η συζήτηση γίνεται κυρίως ως προς τους χειρισμούς και αφήνει απ’ έξω βασικές πλευρές 
  • όπως ο προσανατολισμός του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του, που δεν δίνουν προτεραιότητα σε έργα που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά την κερδοφορία του κεφαλαίου.
  • Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν υπάρχουν κονδύλια, μηχανισμοί και σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, των πλημμυρών και των σεισμών, ενώ αντίθετα το κράτος αποδεικνύεται ιδιαίτερα ικανό όταν είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
902
  Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου