Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Η κυβέρνηση σπεύδει να ψηφίσει μπαράζ νομοσχεδίων πριν τις εκλογές - ΚΚΕ: Απαράδεκτη αυτή η μεθόδευση (VIDEO)





Στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών σπεύδει η κυβέρνηση να ψηφίσει μία σειρά νομοσχέδια, που κλείνουν αντιλαϊκές εκκρεμότητες. Ορισμένες νομοθετικές ρυθμίσεις είναι ιδιαίτερα σοβαρές, όπως ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Η απαράδεκτη αυτή μεθόδευση δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία γίνονται ακόμα μεγαλύτερα, αν συνυπολογίσουμε ότι σε αυτά τα νομοσχέδια θα κατατεθούν πολλές τροπολογίες.

Έως το βράδυ της Παρασκευής, η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες τέσσερα νομοσχέδια και δεκάδες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την Τετάρτη θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια, μία συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν και το Πρωτόκολλο της Ναγκόγια για τη βιοποικιλότητα. Την Πέμπτη, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, ενώ την Παρασκευή, το νομοσχέδιο για τη δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος».

Ο πρόεδρος της Βουλής δεν απέκλεισε «να υπάρξει και μικρός αριθμός τροπολογιών», ευελπιστώντας «ότι δεν θα είναι πολλές, ούτε θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα».

Η κυβέρνηση επιδεικνύει αυτή τη βιασύνη, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την διενέργεια πρόωρων εκλογών και αμέσως μετά θα κλείσει η Βουλή. Σύμφωνα με τον Ν. Βούτση, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρ. Παυλόπουλο μεταξύ 10 και 13 Ιούνη. Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει η θυροκόλληση του διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, αλλά έως τότε, το κοινοβούλιο μπορεί να λειτουργεί.

Δήλωση του Θ. Παφίλη

Η απαράδεκτη αυτή μεθόδευση προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ. Σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ανέφερε:

«Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη διαδικασία. Τα νομοσχέδια τα οποία έρχονται, θα μπορούσαν να έχουν συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα με άνεση και να έχουν ψηφιστεί. Το γεγονός ότι έρχονται τώρα και σοβαρά μάλιστα νομοσχέδια, ιδιαίτερα οι Κώδικες, μας δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση των Επιτροπών, θα καταγγείλουμε αυτό το γεγονός, θα πούμε τη θέση μας και δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος στην ψηφοφορία».

902.gr

1 σχόλιο: