Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Γράμμα ενός εργάτη από το εξωτερικό



Βρέθηκα στο εξωτερικό για βιοποριστικούς λόγους και είδα σκληρά εργαζόμενα αδέρφια να τους απομυζεί ο καπιταλιστής και το κράτος, να τους χτυπάν οι φασίστες. Και όλα αυτά στον “παράδεισο” του δυτικού πολιτισμού, που έχει περάσει υποτίθεται και έναν Διαφωτισμό…

Συντρόφισσες και σύντροφοι! Φίλες και φίλοι του ΚΚΕ!

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές. Ήταν αρκετές οι ενέργειες που κάναμε το τελευταίο διάστημα, για να ενισχύσουμε το κόμμα μας. Το ΚΚΕ μας!!! Δώσαμε αρκετές μάχες, μικρές και μεγάλες για να ενισχυθεί παντού η φωνή μας, να ακουστούν οι θέσεις μας. Βρεθήκαμε και μιλήσαμε με αρκετούς ανθρώπους που είτε μπήκαν για πρώτη φορά σε αυτή την προεκλογική διαδικασία και στηρίζουν ΚΚΕ, είτε βρέθηκαν για πρώτη φορά δίπλα στο ΚΚΕ προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους. Τεράστια βήματα και στις δυο περιπτώσεις που τιμούν και το κόμμα μας αλλά και τους ίδιους. Είναι ένα σημάδι πολύ σημαντικό ακόμα κι αν ο αρνητικός συσχετισμός δεν μαζικοποιεί την ενισχύσει από τον λαό σε μεγαλύτερο βαθμό.


Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μόνο με τις εκλογές μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της ανθρωπιστικής και οικολογικής κρίσης μέσα στο ακραίο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού. Αλλά διεκδικούμε με την δύναμη της φωνής μας έστω και ένα ελάχιστο θετικό μετρό για εμάς και τον λαό μας, και ακόμα περισσότερα. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι καθημερινές μάχες δίνονται μέσα στους εργασιακούς χώρους, στα συνδικάτα, στις επιτροπές, στις γειτονιές, στην οικογένεια. Τα έχουμε νοιώσει πάνω στο πετσί μας και στην ψυχή μας με την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία μας. Έχουμε σημαδευτεί και πολεμηθεί αρκετές φορές στην ζωή μας για τους αγώνες μας και την στάση μας. Πρέπει να συνεχίσουμε οπουδήποτε αυτή την μάχη, ώσπου να γίνει κόκκινη όλη η πλάση και να απαλλαχτούμε από τον καπιταλισμό και τα παράγωγά του, είτε αυτά ντύνονται με “αριστερούς” και δεξιούς μανδύες, είτε μας δείχνουν το σάπιο, το πιο απεχθές πρόσωπο που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, τον φασισμό/ναζισμό.

Βίωσα και ένοιωσα τα τελευταία χρόνια, να γίνονται τεράστιες αλλαγές και σε προσωπικό επίπεδο αντίληψης της κατάστασης που επικρατεί. Βρέθηκα στο εξωτερικό για βιοποριστικούς λόγους και το πρώτο πράγμα που διδάχθηκα ήταν πως είναι ένα τεράστιο παραμύθι αυτό σχετικά με την νοοτροπία της ψωροκώσταινας χώρας μας. Είδα σκληρά εργαζόμενα αδέρφια μας στις οικοδομές, στις φάμπρικες να τους πίνει το αίμα ο καπιταλιστής και να έρχεται από πάνω και το κράτος, να τους απομυζεί και την τελευταία τους οικονομία για να ενισχύσει την υποτιθέμενη “ιδιωτική πρωτοβουλία” και τις αιματοβαμμένες επενδύσεις τους. Είδα αδέρφια μου να ζουν στους δρόμους την νύχτα και το πρωί να πηγαίνουν στην οικοδομή γιατί δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι με τα χρήματα από το μισθό τους. Είδα τα αδέρφια μου να τους κλέβουν την ζωή τα ναρκωτικά. Να τους φτύνουν, να τους περιφρονούν και να τους χτυπούν οι ντόπιοι φασίστες. Είδα τα αδέρφια μου να μην ξέρουν πώς θα ξημερώσει το αύριο και αν θα έχουν τα απαραίτητα για μια φυσιολογική ζωή γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Και όλα αυτά φίλες/οι, σφισσες/οι τα είδα στον “παραδεισένιο” κόσμο του δυτικού πολιτισμού που υποτίθεται έχει περάσει κ διαφωτισμό…

Όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα, είναι οι λόγοι που με το πρώτο κάλεσμα ενίσχυσης του κόμματός μας, εμάς των εργατών και των μικρομεσαίων φτωχοποιημένων λαϊκών στρωμάτων, με έπεισαν για να κατέβω και να δηλώσω παρών και στην κάλπη όπως κάνω και στην καθημερινότητά μου μέσα στον χώρο εργασίας μου! Θα τα πούμε λοιπόν κι από κοντά με μερικούς!!! Καλό βόλι για όλους στην κάλπη λοιπόν και μακάρι να βγουν όλες κόκκινες!!!

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η φωνή του λαού μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου