Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Το εργατικό κίνημα πρέπει να προετοιμαστεί για την επίθεση που ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση με το «άνοιγμα» του Ασφαλιστικού (VIDEO)





«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε το «άνοιγμα» του Ασφαλιστικού που ετοιμάζει και η σημερινή κυβέρνηση με την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες θα έχουν ανείπωτες συνέπειες για ασφαλισμένους και συνταξιούχους, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 29 Ιούλη σε εκπομπή της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ».

Αυτοί που πρέπει να ανησυχούν από τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει τώρα σχετικά με συντάξεις 24.000 ευρώ τον μήνα που έβγαζε ο νόμος Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό, είναι οι συνταξιούχοι των 600 και 700 ευρώ, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης. Όπως ανάφερε, και επί κυβέρνησης ΝΔ με υπουργό τον Γ. Βρούτση παλαιότερα και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό τον Γ. Κατρούγκαλο, αλλά και τώρα πάλι επί ΝΔ με τον Γ. Βρούτση προβάλλονται τέτοιες περιπτώσεις συντάξεων για να περάσουν επώδυνες αλλαγές σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των συνταξιούχων, αυτών που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν και των ασφαλισμένων.

Το «δάσος» της υπόθεσης που πρέπει να δούμε, συνέχισε, είναι οι ανατροπές για το «νέο Ασφαλιστικό» που ετοιμάζει η ΝΔ, ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του συστήματος, με νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που θα φέρει νέες μειώσεις.

Μπροστά μας, κατέληξε ο Χρ. Κατσώτης, έχουμε μια επίθεση και στο Ασφαλιστικό από τη νέα κυβέρνηση για την οποία πρέπει να προετοιμάζεται αγωνιστικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα να απαντήσει.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου