Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση - διαδήλωση της Θεσσαλονίκης





Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση - διαδήλωση των σωματείων και των φορέων της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, απευθύνουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, από διάφορους χώρους δουλειάς, μιλώντας στο portal «902.gr».

Μεταφέρουν την εικόνα και την εμπειρία από τους εργασιακούς χώρους στους οποίους περιοδεύουν, αναδεικνύουν τον χαρακτήρα και τις συνέπειες της ολομέτωπης αντιλαϊκής, αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης - εργοδοσίας στο όνομα της πανδημίας, ενώ καλούν σε αποφασιστική, μαζική και διεκδικητική πάλη, σε αγώνα ανατροπής και προοπτικής.

Παράλληλα, αναφέρονται στις εικόνες από την Μόρια, που αποτελούν καθρέφτη της άθλιας πολιτικής, κυβέρνησης - ΕΕ, αλλά και στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο τη μέρα απόφασης του Δικαστηρίου, στις 7 Οκτώβρη για τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.


Επιπλέον, στηλιτεύουν τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ενώ απαντούν στα ιδεολογήματα, περί «εθνικής ομοψυχίας» και «συναίνεσης».

Στο portal «902.gr» μίλησαν γι' αυτά τα θέματα, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο Βάλσαμος Συρίγος, από τον κλάδο των Κατασκευών και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και ο Θανάσης Γκώγκος, από τον κλάδο του Εμπορίου και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. 

Μέχρι και την τελευταία στιγμή μεταφέρουν το κάλεσμα για το συλλαλητήριο του Σαββάτου στην πλατεία ΧΑΝΘ


Το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, μεταφέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή κλιμάκια συνδικαλιστών από Ομοσπονδίες και ταξικά σωματεία μέσα από περιοδείες, συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε μια σειρά χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη.
Μεταξύ άλλων, περιόδευσαν σε χώρους δουλειάς στους κλάδους Κατασκευών, Τροφίμων, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εμπορίου, Τύπου - Χάρτου, στο Λιμάνι, στον ΟΣΕ, στον ΟΑΣΘ, σε σχολεία κ.α.

Στις Κατασκευές

Στις Κατασκευές, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μαζί με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Θανάση Κουτσουρά, περιόδευσαν σε εργοτάξια στο κέντρο της πόλης. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους για την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης μέσα στην πανδημία. Καθώς την περασμένη Τετάρτη έχασε τη ζωή του ένας ακόμα εργαζόμενος του κλάδου, την ώρα της δουλειάς στο εργοτάξιο του Μετρό στην Αγ. Σοφία, τη συζήτηση απασχόλησαν ιδιαίτερα τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, η απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων, όπως και οι προσπάθειες να αθωωθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να ενοχοποιηθούν οι ίδιοι οι σκοτωμένοι.
Ο Γ. Τασιούλας κάλεσε τους εργαζόμενους, αντλώντας συμπεράσματα από την πείρα τους να μπουν στον αγώνα δίπλα στο Συνδικάτο, στην Ομοσπονδία, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση

Ο Βασίλης Πετρόπουλος, γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ, περιόδευσε στην εποπτεία καθαριότητας στην περιοχή της Ευαγγελίστριας. Αναφερόμενος στην απουσία μέτρων για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, ανέδειξε το πρόσφατο παράδειγμα με τα 29 κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, συμφερόντων γνωστού «εθνικού εργολάβου». Κατήγγειλε ότι ενώ στο συγκεκριμένο εργοστάσιο αδειάζουν απορριμματοφόρα των δήμων της Αττικής, το γεγονός αποκρύφτηκε και δεν λήφθηκε κανένα μέτρο, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους. Επίσης μίλησε σε συσκέψεις απολυμένων από τους παιδικούς σταθμούς των δήμων Πυλαίας - Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, που οργάνωσε το κλαδικό Σωματείο του νομού.
Στο αμαξοστάσιο της Καλαμαριάς βρέθηκε ο Σπύρος Κωνσταντάς, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις συνέπειες από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης και καλώντας τους να δώσουν μαχητικά το «παρών» στο συλλαλητήριο.
Στα Τρόφιμα - Ποτά

Στους εργαζόμενους της «ΜΕΒΓΑΛ» και της «Ολυμπιακής Ζυθοποιίας» (ΜΥΘΟΣ) περιόδευσε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και του κλαδικού Συνδικάτου Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, ώστε να δοθεί απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για την επόμενη μέρα. Ανέδειξε επίσης τις ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας για την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με αφορμή τα πρόσφατα μαζικά κρούσματα κορονοϊού σε κονσερβοποιίες της Πέλλας και της Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου