Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ «Η καταστολή και η κοροϊδία δεν θα περάσουν! Η κυβέρνηση θα φάει ξανά τα μούτρα της!!!»

 

 

Το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τις αρμοδιότητες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η ίδρυσή της έχει ξεκάθαρο στόχο να χτυπήσει την αγωνιστική διεκδίκηση, τη συλλογική οργάνωση των φοιτητών, να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στις σχολές μας!!!». Αυτό τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με αφορμή τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Στην ανακοίνωσή του το ΜΑΣ επισημαίνει:

«Το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τις αρμοδιότητες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η ίδρυση της έχει ξεκάθαρο στόχο να χτυπήσει την αγωνιστική διεκδίκηση, τη συλλογική οργάνωση των φοιτητών, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στις σχολές μας!!

Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα η Πανεπιστημιακή Αστυνομία:

  • Θα είναι εξοπλισμένη με χειροπέδες, κλομπ, σπρέι πιπεριού ή συσκευή χεριού ηλεκτρικής εκκένωσης (το γνωστό taser)!! Εξοπλισμό δηλαδή, που παραπέμπει σε μονάδα καταστολής των απλών φοιτητών όταν αγωνίζονται, διεκδικούν, διαδηλώνουν.

  • Οι ειδικοί φρουροί που θα την απαρτίζουν θα ενεργούν «ώστε να διασφαλίζεται η ταχύτητα, η αμεσότητα και η αποτελεσματικότητα της δράσης τους, δίχως να διαταράσσεται η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ και η απρόσκοπτη διεξαγωγή του διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού έργου», ενώ θα έχουν ευθύνη “για την πρόληψη τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και την αντιμετώπιση καταστάσεων που διαταράσσουν ή απειλούν να διαταράξουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια”. Να υποθέσουμε ότι αυτό σημαίνει ότι με “ταχύτητα και αμεσότητα” θα διακόπτεται μία Γενική Συνέλευση που πρόκειται να πάρει μία αγωνιστική απόφαση όπως ένα συλλαλητήριο, μία παράσταση διαμαρτυρίας ή μία κατάληψη;;

  • Ενεργεί «ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Κανονικό φακέλωμα δηλαδή των φοιτητών από την αστυνομία!!

  • Θα πραγματοποιεί “αιφνιδιαστικούς και προγραμματισμένους ελέγχους και έρευνες επί των εγκαταστάσεων και χώρων των ΑΕΙ, επί οχημάτων και προσώπων”. Κάθε φοιτητής, καθηγητής και εργαζόμενος θα θεωρείται δηλαδή εκ των προτέρων και με την είσοδο του στο Ίδρυμα, ως ύποπτος για τέλεση κάποιας εγκληματικής πράξης!!

  • Παράλληλα στη ΓΑΔΑ συστήνεται Υποδιεύθυνση Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, δηλαδή το σύγχρονο Σπουδαστικό της Ασφάλειας που έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής με το πρόσφατο αίτημα της αστυνομίας για κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των Προέδρων των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ.

Όσα μέσα και αν επιστρατεύσουν, όσα διατάγματα και αν βγάλουν, όση τρομοκρατία και καταστολή και αν αξιοποιήσουν, ο δίκαιος αγώνας μας για σπουδές και ζωή με δικαιώματα κάθε μέρα θα δυναμώνει!! Το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, μαζικά οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν ήδη απορρίψει τα σχέδια της κυβέρνησης και με τον αγώνα τους θα τα ακυρώσουν στην πράξη μέσα στις σχολές!!

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να μπει μέσα στις σχολές μας!

Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη θα μείνει στα χαρτιά!

Υ.Γ Με τη λεγόμενη “Κάρτα ελευθερίας” (!!!) η κυβέρνηση για άλλη μία φορά αποδεικνύει ότι μαζί με την καταστολή, χέρι-χέρι πάει και η κοροϊδία. Ο μαζικός εμβολιασμός είναι πολύ σοβαρό θέμα για να λυθεί με «δωράκια» και ατάκες του στυλ «τσίμπα 150 ευρω για να τσιμπηθείς»! Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι έτσι ισοφαρίζει και “γλυκαίνει” τους φοιτητές για το όργιο καταστολής που ετοιμάζει για τα Ιδρύματα μας από Σεπτέμβρη, για το ότι κράτησε κλειστά τα πανεπιστήμια, τις πρακτικές και τα εργαστήρια μας για 1.5 χρόνο και αγνοούσε τα αιτήματά μας, για το ότι έλεγε τους φοιτητές ανεύθυνους την ώρα που μας φόρτωνε 18 μήνες χαμένα ενοίκια, το κόστος εξοπλισμού και δικτύου για την τηλεκπαίδευση, ενώ καθυστέρησε ακόμα και τις αιτήσεις των 1000 ευρώ του στεγαστικού επιδόματος που άνοιξαν μόλις χθες, είναι βαθιά γελασμένη!!»

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου