Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΑΝΩ ΚΑΠΕΤΗ Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στο φασισμό

 

 

«Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Η απομόνωση κάθε ναζιστικής οργάνωσης, επιτυγχάνεται μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους της νεολαίας, ώστε να μην βρίσκει χώρο η απάνθρωπη αυτή ιδεολογία» τονίζει η Θεανώ Καπέτη, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα». 

Ολόκληρο το άρθρο

«Τα πρωτοφανή γεγονότα μετατροπής του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο φασιστικών εγκληματικών συμμοριών και οι δολοφονικές επιθέσεις αυτών σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και εργαζόμενους, υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας για να ηττηθεί η ναζιστική ιδεολογία και πρακτική δεν ολοκληρώθηκε με την αυτονόητη καταδίκη της ΧΑ στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ο ευρύτερος ακροδεξιός εθνικιστικός χώρος βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνθεσης με τη δημιουργία και άλλων μορφωμάτων (πχ κόμμα Κασιδιάρη) μετά την καταδίκη της Χ.Α. Είναι δυνάμεις που χρησιμοποιούνται απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, απέναντι στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ, σε κάθε μια και κάθε έναν που αντιστέκεται και προβληματίζεται σε ριζοσπαστική και αγωνιστική κατεύθυνση. Παίζουν ρόλο στον αποπροσανατολισµό του λαού από την πραγματική αιτία των προβλημάτων που είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση της πανδηµίας, διαδίδοντας ανορθολογικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις ή στην περίπτωση των προσφυγικών - µεταναστευτικών ρoών, που είναι αποτέλεσμα της φτώχειας και της εκμετάλλευσης των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Μάλιστα αυτή την περίοδο η χώρα μας μέσω των στρατιωτικών συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ, που στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα, εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στα επιθετικά σχέδια σε βάρος των λαών της περιοχής, τα οποία τροφοδοτούν το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο.

Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Η απομόνωση κάθε ναζιστικής οργάνωσης, επιτυγχάνεται μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους της νεολαίας, ώστε να μην βρίσκει χώρο η απάνθρωπη αυτή ιδεολογία. Και γι’αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το αποφασιστικό κύμα καταδίκης, που εκφράστηκε άμεσα, μέσα από τις αποφάσεις εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, μέσα από το χθεσινό μαζικό συλλαλητήριο στους δρόμους της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τα αντανακλαστικά του λαού απέναντι στο τέρας του φασισμού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με απαράδεκτες δηλώσεις και ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών, που επιχείρησαν να εξισώσουν εγκληματικές ναζιστικές συμμορίες με μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και εργαζόμενους που καταδίκαζαν τις δολοφονικές τους επιθέσεις. Γεμίζει αγανάκτηση ένα μεγάλο μέρος του λαού η ανοχή που αποδεικνύεται ότι επέδειξε η διεύθυνση του σχολείου στο να αποτελέσει αυτό ορμητήριο εγκληματικών επιθέσεων, η τραγική ολιγωρία και κάλυψη από τις αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν τη δουλειά τους και εξωσχολικά στοιχεία, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση των μαθητών που τους γυρίζουν την πλάτη, που σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο και πρωτοστατούν στη συκοφάντηση των αγώνων για τη μόρφωση και τα σύγχρονα δικαιώματα.

Η ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία «των άκρων», η οποία είναι επίσημη θεωρία της ΕΕ και αξιοποιείται από τμήματα της ΝΔ και στελέχη της κυβέρνησης, καταρρέει ακόμα μια φορά μπροστά στα γεγονότα. Αλήθεια είναι ίδιο το μαχαίρι του φασίστα με το μοίρασμα μιας ανακοίνωσης, με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα και έξω από εκπαιδευτικούς χώρους;

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όπως οφείλουν, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, έχοντας επίγνωση του αποτρόπαιου προσώπου του, γνωρίζοντας όμως παράλληλα ότι τον φασισμό θα τον τσακίσει αμετάκλητα ο λαός με τον αγώνα του ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά, για μια άλλη κοινωνία, με την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.»

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου