Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Στο κενό η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών από φασιστοειδή και όσους τους καλύπτουν

 

MotionTeam

Ρίχνοντας στο κενό τις απόπειρες των φασιστοειδών να διαμορφώσουν κλίμα τρομοκρατίας, μέλη φοιτητικών συλλόγων, συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί και μέλη εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων του κινήματος βρέθηκαν ξανά χτες έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το οποίο κουκουλοφόρα φασιστοειδή μετέτρεψαν σε ορμητήριο θρασύδειλων δολοφονικών επιθέσεων με την κάλυψη της διεύθυνσης, της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Τα φασιστοειδή, μετά και τη μαζική και μαχητική συγκέντρωση καταδίκης και απομόνωσής τους το απόγευμα της Τετάρτης από τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τον λαό της Θεσσαλονίκης, δεν έκαναν την εμφάνισή τους.

Ωστόσο, το σχολείο λειτούργησε χτες όντας περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απαγόρευαν σε αντιπροσωπείες σωματείων, ακόμα και εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Παύλου Μελά (όπου και ανήκει η περιοχή της Σταυρούπολης) να προσεγγίσουν, ακόμα και να περάσουν από τον δρόμο.

Ακολούθησε συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου εκλεγμένοι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν συνάντηση με τη Διεύθυνση, απαιτώντας απαντήσεις για τη στάση της ίδιας αλλά και της Διεύθυνσης του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, απέναντι στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών.

Κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των εκλεγμένων εκπαιδευτικών και της Ομοσπονδίας Γονέων με την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η τελευταία ανέφερε πως ζήτησε να βρεθούν και να κατονομαστούν οι δράστες και να απομακρυνθούν από το σχολείο, ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί στις ευθύνες της Διεύθυνσης του σχολείου. Από την πλευρά τους, εκπαιδευτικοί και γονείς ζήτησαν να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να σταματήσει τη δράση των φασιστών που τραμπουκίζουν μαθητές και χτυπούν το οργανωμένο κίνημα. Κατήγγειλαν τη Διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ, που «αφήνει χώρο για να αναπτυχθούν αυτές οι ομάδες με τη στάση της», συνεχίζει να μην ενημερώνει τους νόμιμους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, αλλά και απαγορεύει σε εκπαιδευτικούς να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση! Ενώ απαίτησαν την προφύλαξη όλων των μαθητών που στοχοποιήθηκαν στο σχολείο και δέχτηκαν επιθέσεις.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός ότι τα κυβερνητικά επιτελεία επιχειρούν να παρουσιάσουν το ζήτημα στη λογική των ίσων αποστάσεων, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα. «Θέλουνε να συνεχίσουν να υποθάλπουν αυτόν τον φασιστικό πυρήνα, που με δολοφονικά μέσα τρομοκρατεί μαθητές, φοιτητές, ενάντια στη συσπείρωσή τους με διεκδικήσεις για όλα αυτά που έχουνε ανάγκη», δήλωσε και πρόσθεσε: «Να το ξεχάσουν, το ταξικό κίνημα μαζί με το φοιτητικό, το γονεϊκό, ξέρουν πως θα συνεχίσουν τη μάχη έως ότου ξεριζωθούν οι φασιστικοί πυρήνες από το σχολείο».

Αθλιότητες από βουλευτή της ΝΔ και νέα αποκαλυπτικά στοιχεία

Στο μεταξύ, μόλις ώρες μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της κυβέρνησης, Στράτος Σιμόπουλος, παρέχοντας όχι έμμεση, αλλά άμεση στήριξη στα φασιστοειδή, με τον ισχυρισμό - απευθείας βγαλμένο από χρυσαυγίτικη υπεράσπιση - ότι «η δράση της αριστεράς (...) γεννά την απαράδεκτη αντίδραση της άλλης πλευράς. Αυτό ζούμε αυτές τις μέρες στη Σταυρούπολη...».

Ενώ επανέλαβε το ίδιο αυτό ψέμα περί καταλήψεων που αναμασήθηκε επαναλαμβανόμενα από την Τρίτη στα αστικά μέσα. Μόνο που από την πρώτη επίθεση το πρωί της Τετάρτης, και καθόλη τη διάρκεια των γεγονότων στη Σταυρούπολη, δεν υπήρχε καμία κατάληψη. Ορισμένα από τα φασιστοειδή έμπαιναν ανενόχλητα φορώντας κουκούλες ακόμα και από την μπροστινή είσοδο του σχολείου πριν χτυπήσει το κουδούνι, υπό την παρουσία της αστυνομίας, λίγο πριν αρχίσουν οι επιθέσεις της Τετάρτης.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως, που επιβεβαιώνουν και την κάλυψη που παρείχαν η Διεύθυνση του σχολείου και η αστυνομία στον φασιστικό θύλακα.

Σε αποκαλυπτικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο «902», καταγράφεται ομάδα κουκουλοφόρων να περπατά στην πίσω αυλή του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης εντελώς ανενόχλητη με καδρόνια στα χέρια. Δεκάδες είναι οι φωτογραφίες που έχουν καταγράψει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να βρίσκονται στο χώρο ακριβώς από την άλλη πλευρά.

Οι φασίστες έδρασαν ανενόχλητοι και στους διαδρόμους του σχολείου. Ανάμεσα στους μαθητές που δέχθηκαν επιθέσεις, υπήρξε και μαθήτρια μέλος της ΚΝΕ και εκλεγμένη στο 15μελές που δεν τρομοκρατήθηκε και εξέφρασε την αντίθεσή της στη μετατροπή του σχολείου σε άντρο φασιστών. Συμμαθητής της που προσπάθησε να την προστατέψει από την ομάδα των άνανδρων φασιστοειδών, δέχτηκε θρασύδειλη επίθεση από περίπου 15 από αυτούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Τα σημάδια της επίθεσης αυτής έχουν επίσης αποτυπωθεί με εικόνες από τις κηλίδες του αίματος στους διαδρόμους.

Το οργανωμένο δολοφονικό σχέδιο αποτυπώνεται και στη χτεσινή καταγγελία γονιού μαθητή του σχολείου, που κατήγγειλε στους αστυνομικούς πως είδε μέσα στη μέρα ομάδα μαυροντυμένων να μεταφέρουν ανενόχλητοι σε κοινή θέα κράνη, ξύλα και άλλα υλικά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», το οποίο βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από το ΕΠΑΛ.

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες έρχονται και για τη στάση της αστυνομίας, που επιβεβαιώνουν τις πλάτες στη δράση των φασιστοειδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί της Τετάρτης υπήρχαν μέσα στο σχολείο περίπου 10 αστυνομικοί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί δίνανε κατευθύνσεις σε διευθυντές και καθηγητές, άρα είχαν άμεση αντίληψη της κατάστασης.

Οταν συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά οι κουκουλοφόροι φασίστες το πρωί της Τετάρτης λίγο έξω από την πύλη του σχολείου, τους προσέγγισαν άνδρες της Ασφάλειας. Ο επικεφαλής τους τους είπε «παιδιά είμαστε από την αστυνομία, ελάτε λίγο να μιλήσουμε» και πήγαν λίγα μέτρα πιο πίσω. Στη συνέχεια αποτραβήχτηκαν και φώναξαν αντικομμουνιστικά συνθήματα, ενώ επέστρεψαν όταν σήμανε το κουδούνι για να επιτεθούν. Ολο αυτό το διάστημα, βρίσκονταν στο οπτικό πεδίο των ασφαλιτών, όμως δεν έγινε καμία ενέργεια.

Οσο για την αποστολή των ομάδων αυτών, ως το «μακρύ χέρι» του συστήματος, για να τρομοκρατήσουν μαθητές, πληροφορίες με καλή γνώση του χώρου αναφέρουν πως οι πρώτοι ακροδεξιοί πυρήνες εμφανίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, όταν με την καθοριστική συμβολή και των δυνάμεων της ΚΝΕ αναπτύχθηκαν πολύμορφοι μαθητικοί αγώνες, με τα πανό των μαθητών του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης να βρίσκονται συνεχώς στους αγώνες της νεολαίας, του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Η πληροφορία αυτή ταιριάζει με χτεσινό ρεπορτάζ που αναφέρει πως τα τελευταία δύο χρόνια «άτομα με έντονη αναφορά στον ακροδεξιό χώρο παρέτειναν την παραμονή τους στο ΕΠΑΛ με το πρόσχημα της αλλαγής ειδικότητας, συνεχίζοντας την παρουσία και τη δράση τους στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου