Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΛΙΜΕNΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Η απόφαση για την συνέχιση των τραγελαφικών «αρχαιρεσιών» στο εργοδοτικό σωματείο της Cosco αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο

 

 

Το επικίνδυνο προηγούμενο που δημιουργούν αποφάσεις όπως αυτή της Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη συνέχιση των δήθεν «αρχαιρεσιών» στο εργοδοτικό σωματείο εργαζομένων στην Cosco, επισημαίνουν σε δήλωση τους οι δικηγόροι που παραστάθηκαν για τους πέντε λιμενεργάτες και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, Παναγιώτης Σαπουντζάκης και Χαρά Μαρούλη, στην οποία σημειώνουν: 

«Στις 18/11/2021 συζητήθηκε ενώπιον της Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών, κυρίας Χαρίκλειας Ζώη, το αίτημα πέντε λιμενεργατών στην COSCO, για έκδοση προσωρινής διαταγής που να αναστέλλει τις αρχαιρεσίες του σωματείου: «Συνδικάτο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις προβλήτες II και ΙΙΙ Πειραιά». Μάλιστα υπέρ των αιτούντων λιμενεργατών, οι οποίοι είναι μέλη του παραπάνω σωματείου, άσκησε πρόσθετη παρέμβαση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.

Στη συζήτηση ενώπιον της κ. Προέδρου, αποδείχθηκαν με πανηγυρικό τρόπο όλοι οι ισχυρισμοί των αιτούντων λιμενεργατών - μελών του συγκεκριμένου σωματείου, ότι δηλαδή έχουν παραβιαστεί -και μάλιστα κατάφωρα- όλες οι διατάξεις του καταστατικού του σωματείου και του νόμου, που αφορούν στις αρχαιρεσίες, οι οποίες πραγματοποιούνταν από τις 15/11, εντελώς παράνομα και αντικαταστατικά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να εκλέξει εφορευτική επιτροπή για την διενέργεια αρχαιρεσιών, προκειμένου να εκλεγούν τα όργανα του σωματείου. Μάλιστα το συγκεκριμένο σωματείο ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ότι πράγματι δεν είχε κάνει Γενική Συνέλευση και σε προφίλ που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπήρχε ανακοίνωση όπου αναφερόταν ότι δε θα γίνει συνέλευση αλλά μόνο αρχαιρεσίες.

Παρά την ρητή διαβεβαίωση του σωματείου ότι δεν είχε πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, η κ. Πρόεδρος ζήτησε το Πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης και έδωσε μισή ώρα περιθώριο στον πληρεξούσιο δικηγόρο του σωματείου για να το προσκομίσει (!!!)

Παρουσιάστηκε λοιπόν ένα «Πρακτικό», όπου μεταξύ άλλων τραγελαφικών, αναφερόταν ότι κατά την Γενική Συνέλευση, που το ίδιο το σωματείο επιβεβαίωσε ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί, «ήταν» παρόντα 16 μέλη από τα 1169 μέλη του σωματείου, η Γ.Σ. φέρεται να «ξεκίνησε» σε δύο διαφορετικά σημεία, στις 10 π.μ. της 15/11/2021, με την ίδια ώρα να δίνεται για την έναρξη εκλογής της εφορευτικής επιτροπής επίσης σε δύο διαφορετικά σημεία, αλλά και για την έναρξη των αρχαιρεσιών για την εκλογή του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ίδιου σωματείου …!

Μετά από όλα αυτά, σε πείσμα των ατράνταχτων αποδεικτικών στοιχείων, της συνομολόγησης του σωματείου ότι δεν πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση και της ίδιας της πραγματικότητας, στις 19/11/2021 η κ. Πρόεδρος Υπηρεσίας απέρριψε το αίτημα των αιτούντων και επέτρεψε την συνέχιση αυτών των «αρχαιρεσιών»… χωρίς να έχουν τηρηθεί οι σχετικές -και μάλιστα αναγκαστικού δικαίου- διατάξεις του νόμου και του καταστατικού του Σωματείου.

Η απόφαση αυτή όπως και άλλες παρόμοιες δημιουργούν ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο για τις αρχαιρεσίες σωματείων και μαζικών φορέων, συνολικά για τις διαδικασίες και τη λειτουργία τους.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμε να θέτουμε τις γνώσεις μας στην υπηρεσία του εργατικού-λαϊκού κινήματος για το δίκιο της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.»

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου