Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Αστειότητες...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Αυτά που γίνονται τώρα στην Αλεξανδρούπολη ασφαλώς και δεν έχουν επιθετικό προσανατολισμό έναντι κανενός. Αυτά που ακούγονται είναι αστειότητες...». Αυτά είπε ο υπουργός Άμυνας την Παρασκευή από την Αλεξανδρούπολη, έχοντας στο πλευρό του τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ. Εννοούσε προφανώς ότι τα καμιά 70αριά επιθετικά ελικόπτερα και τα 1.000 οχήματα των ΗΠΑ, λίγο παραδίπλα, έφευγαν για την πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία για να ...μοιράσουν καραμέλες.

Κι όλα αυτά τα έλεγε ο υπουργός την ώρα που στη Μαύρη Θάλασσα, στην Ουκρανία και σε όλη την περιοχή οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται και έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις «με το δάχτυλο στη σκανδάλη». Τα έλεγε μια μέρα μετά τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, που εκτόξευε πολεμικές απειλές και προειδοποιήσεις προς την ανταγωνίστρια Ρωσία.

Αλλά μιας και η κυβέρνηση επιστρατεύει αυτές τις «αστειότητες», προφανώς για να καθησυχάσει τον λαό, που δικαιολογημένα ανησυχεί βλέποντας τη χώρα να γίνεται ΝΑΤΟικό ορμητήριο και ταυτόχρονα στόχος, καλό είναι να θυμηθούμε πόσα από τα «ανέκδοτα» που έχουν κατά καιρούς επιστρατεύσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και λοιποί για να υπερασπιστούν την πολιτική της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ βγήκαν αληθινά.

Αλήθεια, πόσο δικαιώθηκαν οι «αστειότητες» ότι η βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ θωρακίζει από την επιθετικότητα της - ΝΑΤΟικής συμμάχου - Τουρκίας; Το ακριβώς αντίθετο επιβεβαιώθηκε.

Πόσο αστεία ακούγονται σήμερα τα «παχιά λόγια» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των αστικών επιτελείων, που στήριξαν την αμερικανοΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών, ότι αυτή θα άνοιγε μια «νέα εποχή ασφάλειας και σταθερότητας»;

Μια ματιά στη γειτονική χώρα και συνολικά στα Βαλκάνια σήμερα, όπου ξαναφουντώνουν τα σχέδια ακόμα και για αλλαγές συνόρων, αποδεικνύει ότι κάθε βήμα των ΝΑΤΟικών σχεδίων οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τους οποίους πληρώνουν οι λαοί.

Πόσο «αστειότητες» ακούγονται σήμερα οι προειδοποιήσεις του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και του ΚΚΕ ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα, παρά μόνο νέους μεγάλους κινδύνους, από τις συμφωνίες της αστικής τάξης με επίκεντρο τα ευρωατλαντικά σχέδια; Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα «έστηναν χορό» για το πόσο «θωρακίζουν την ασφάλεια» οι συμφωνίες που έκλειναν πότε στην Ανατολική Μεσόγειο, πότε στον Περσικό και πότε με ισχυρά καπιταλιστικά κράτη όπως η Γαλλία.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το «μελάνι» τους, αποδεικνύεται ότι πρόκειται για επιθετικές συμφωνίες, ενταγμένες στα ευρωατλαντικά σχέδια απέναντι σε άλλους λαούς, που βάζουν τον λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις στο «στόμα του λύκου»: Είτε πρόκειται για την αποστολή «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία, ή την ετοιμασία για αποστολή «μάχιμου τμήματος» στο μακελειό της γαλλικής επέμβασης στο Σαχέλ, είτε για τις πιο «κοντινές» ΝΑΤΟικές αποστολές σε Ανατ. Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο, που ξεκάθαρα γίνονται στόχος αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Και για να επιστρέψουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε: Τι βρήκε τελικά μπροστά του ο λαός από τις «διαβεβαιώσεις» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και τις «διακηρύξεις» περί «ασφάλειας και σταθερότητας», που συνοδεύουν τόσα χρόνια τη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, με τις «πρωτιές» στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς; Την αναβάθμιση των κινδύνων από τη μεγαλύτερη έκθεσή του στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στους ανταγωνισμούς, όπως δείχνουν και οι κλιμακούμενες προειδοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος ότι η χώρα μας βρίσκεται «εντός βεληνεκούς» των όπλων αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Ο λαός έχει τη δύναμη να τους «κόψει το γέλιο». Οι κινητοποιήσεις στην Αλεξανδρούπολη το προηγούμενο διάστημα δείχνουν τον δρόμο: Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Για να ξεκουμπιστούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την Αλεξανδρούπολη και όλη την Ελλάδα, να γυρίσουν τα στρατεύματα από αποστολές εκτός συνόρων. Για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις συμμαχίες της αστικής τάξης που ματώνουν τον λαό.

Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Τρίτης 7 Δεκέμβρη 2021.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου