Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Θέλει να προπαγανδίσει στα σχολεία τις αντιδραστικές «αξίες» της ΕΕ - Καταγγελία του ΚΣ της ΚΝΕ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ευκαιρία για να προπαγανδίσει στους μαθητές τις αντιδραστικές «αξίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξωραΐσει στα μάτια της νεολαίας τα πεπραγμένα της βρήκε το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τα 40 χρόνια από την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΕ (τότε ΕΟΚ).

Με μια επείγουσα επιστολή, το υπουργείο καλεί όλα τα σχολεία της χώρας να αφιερώσουν δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες, από τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη έως την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές «για την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και το κοινό αξιακό σύστημα που συνθέτουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Τη σχετική απόφαση στηλιτεύει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σημειώνοντας:

«Ως ''αλληλεγγύη'' το υπουργείο μάλλον εννοεί τους 9 ιμπεριαλιστικούς πολέμους που συμμετείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία 20 χρόνια και είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες.

Ως ''συνεργασία'', το υπουργείο μάλλον εννοεί τα μνημόνια διαρκείας, που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό κ.λπ.

Ως ''κοινό αξιακό σύστημα'' τα 113 εκατ. ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σε όλη την ΕΕ, τα 16,6 εκατ. ανέργων, τα 4,1 εκατ. αστέγων, το 10,2% των μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο, αλλά και τη ''δημοκρατία'' της στήριξης ένοπλων φασιστικών - ναζιστικών δυνάμεων, του αντικομμουνισμού, της καταστολής, του αίσχους της Μόριας, των δημοψηφισμάτων-παρωδία που μέσα σε μια νύχτα οι ηγέτες της ΕΕ αλλάζουν το αποτέλεσμά τους κ.λπ.

Καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, να αξιοποιήσουν αυτές τις διδακτικές ώρες (όπου επιλεγούν από τους Συλλόγους Διδασκόντων), για να ρίξουν τον ''σπόρο'' της αμφισβήτησης, να θέσουν ερωτήματα που θα πυροδοτήσουν τον προβληματισμό σε κάθε τάξη για τον επικίνδυνο ρόλο και αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, να μετατρέψουν αυτές τις μέρες σε μέρες διεκδίκησης και αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες της νέας γενιάς, για μόρφωση - δουλειά - ζωή με δικαιώματα.

ΥΓ: Πάντως, αν ήθελαν οι μαθητές να συζητήσουν συλλογικά, να κάνουν συνέλευση, κινητοποίηση ή οποιαδήποτε δράση διεκδίκησης ενός ασφαλούς και καλύτερου σχολείου, το υπουργείο Παιδείας σίγουρα θα θυμόταν ότι ''δεν γίνεται να χάνονται διδακτικές ώρες''…». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου