Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο κουβανικός λαός θα ανατρέψει τους αντεπαναστατικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ και των στηριγμάτων τους

 

Καταγγελία του νέου απαράδεκτου ευρωενωσιακού ψηφίσματος κατά της Κούβας

 

Από τη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση στήριξης της Επανάστασης στις 27 Νοέμβρη στην Αβάνα
Από τη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση στήριξης της Επανάστασης στις 27 Νοέμβρη στην Αβάνα
Το νέο απαράδεκτο ευρωενωσιακό ψήφισμα για την «κατάσταση στην Κούβα» κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας χτες στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου για μια ακόμα φορά «έδωσαν και πήραν» η αντικομμουνιστική διαστρέβλωση και η συκοφαντία κατά της Κούβας.

Σε συνέχεια του εξίσου απαράδεκτου ψηφίσματος που εγκρίθηκε στις 16 Σεπτέμβρη στην Ευρωβουλή και στο πλαίσιο των συνολικότερων αντεπαναστατικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΕΕ και των στηριγμάτων τους κατά του κουβανικού λαού, το νέο ψήφισμα κατά της Κούβας κατατέθηκε από ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της «Renew Europe» (ευρωομάδα που έχει συγκροτηθεί γύρω από το κόμμα του Εμ. Μακρόν και άλλες αντίστοιχες δυνάμεις) και των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών» (ευρωομάδα με πυρήνα το πολωνικό κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» και αντικομμουνιστικές, συντηρητικές δυνάμεις από τις Βαλτικές Χώρες).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χτεσινή συζήτηση κατά της Κούβας ήταν η τρίτη στις τελευταίες 6 συνόδους της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου!

Χρησιμοποιώντας για πολλοστή φορά τους ισχυρισμούς περί δήθεν «παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων», το νέο ψήφισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μια σειρά από πληρωμένους πράκτορες των ΗΠΑ, μέσα από μία βεντάλια από οργανώσεις και «βιτρίνες» (όπως το Κουβανο-Αμερικανικό Εθνικό Ιδρυμα), παράγοντες που συμμετείχαν σε διεθνή «εργαστήρια» με αντικείμενο την «αλλαγή καθεστώτος» στην Κούβα και την προσπάθεια αντεπαναστατικής διείσδυσης στον στρατό της χώρας, περιπτώσεις που καλούν ανερυθρίαστα σε στρατιωτική επέμβαση στην Κούβα και σε παραπέρα σκλήρυνση του εγκληματικού εμπάργκο των ΗΠΑ, άτομα με ιστορικό επιθέσεων και «πλούσιο» ποινικό μητρώο.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με την ψήφο των εισηγητριών ομάδων, καθώς και των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ υπέρ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης.

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, στην ομιλία του στη χτεσινή Ολομέλεια, ανέφερε τα εξής:

«Με τη σημερινή συζήτηση Ευρωκοινοβούλιο και ΕΕ δίνουν συνέχεια στο προκλητικό σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κούβα, που τέθηκε σε εφαρμογή από τις ΗΠΑ, την αντικουβανική μαφία και λιγοστές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η ΕΕ με το γνωστό εργαλείο των υποτιθέμενων παραβιάσεων "δικαιωμάτων" ανοιχτά σπονσοράρει γνωστά ενεργούμενα που τέθηκαν επικεφαλής της επιχείρησης αποσταθεροποίησης και συνδέονται με τον καλοπληρωμένο μηχανισμό προπαγάνδας και "υπηρεσιών", αξιώνοντας "μερίδιο" στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Η μαχητική απάντηση του κουβανικού λαού, οι πολυπληθείς διαδηλώσεις στήριξης της Επανάστασης, η έκφραση λαϊκής διεθνιστικής αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο προς τον κουβανικό λαό, την κυβέρνηση και το ΚΚ Κούβας, μπορούν να ανατρέψουν τους αντεπαναστατικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της ΕΕ και των στηριγμάτων τους.

Το μεγαλύτερο έγκλημα ενάντια στα δικαιώματα του κουβανικού λαού είναι ο εγκληματικός αποκλεισμός που διαρκεί σχεδόν 60 χρόνια, οι 245 κυρώσεις που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση Μπάιντεν, που στερούν από τον λαό μέσα, αγαθά, πολύτιμες υπηρεσίες. Απαιτούμε την άμεση άρση του!

Δεν θα περάσουν τα σχέδια επέμβασης! Αλληλεγγύη στην πάλη της Κούβας και του λαού της για την υπεράσπιση των κατακτήσεων της Επανάστασής του. Η Κούβα θα νικήσει!».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου