Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Καταργήθηκαν οι πρώτοι εφτά, έπεται συνέχεια


Στο πλαίσιο του περιβαλλοντοκτόνου νόμου για μπίζνες ακόμα και σε περιοχές Natura

 

 

Την κατάργηση εφτά Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 2000 αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος σε εφαρμογή του περιβαλλοντοκτόνου νόμου Χατζηδάκη. Πρόκειται για τους πρώτους εφτά φορείς διαχείρισης και συγκεκριμένα του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Εθνικού Πάρκου ΣχινιάΔέλτα Έβρου, των Εθνικών Πάρκων Δάσους Δαδιάς, Βόρειας Πίνδου, Τζουμέρκων και του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ενώ θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και οι ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις για την κατάργηση των υπόλοιπων 29 φορέων.

Σύμφωνα με τον περιβαλλοντοκτόνο ν. 4685/2020, η διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών της χώρας περνά υπό κεντρική διοίκηση και εντάσσεται στον νεοσύστατο «Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής». Η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος ισχυρίζεται ότι με την κεντρική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών θα επιλυθούν «χρόνια γραφειοκρατικά προβλήματα» που εμπόδιζαν τη «σωστή λειτουργία» των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Διαχείρισης.

Στην πραγματικότητα, μέσω της κατάργησης των Τοπικών Οργανισμών Διαχείρισης, η κυβέρνηση επιδιώκει να παρακάμψει μια σειρά εμποδίων που προέκυπταν σε διάφορα επενδυτικά σχέδια, ενώ συνολικότερα ο εν λόγω νόμος δίνει δυνατότητα αλλαγών χρήσης γης για την εγκατάσταση ξενοδοχείων, λατομείων ακόμη και εντός προστατευόμενων περιοχών, διευκολύνοντας φυσικά την εγκατάσταση έργων ΑΠΕ και κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας.

902gr

 

1 σχόλιο:

  1. Ακούστε λοιπόν:

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΣ!!

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ ΤΟΣΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ!!

    Η ΕΛΛΑΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΕΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟΤΕ ΌΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΘΑ ΠΑ ΝΑ Γ@ΜΗΘΕΙ... ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΘΕΙ!!!

    ΆΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ ΤΩΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ... ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΑΙ!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΛΥΣΗ... ΣΤΟ ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΥΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ!!!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ/ΕΘΝΟΣ!!

    ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!

    ΘΥΜΙΖΩ: ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109!!!

    ΘΥΜΙΖΩ: ΕΘΝΙΚΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

    .... ΤΑ ΆΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΩ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΥ ΠΩ: ΠΥΡ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή