Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Οι αεράτοι

 


Πού τον βρίσκουν τέτοιο αέρα, ήθελα να ήξερα. Πού πουλάν να πάρουμε κι εμείς λίγο που τόσα χρόνια πορευόμαστε ντροπαλοί και μαζεμένοι. «Ίσως κάτι μας πλήγωσε στο παρελθόν» όπως συμπέρανε κι η «γραμματιζούμενη» παρουσιάστρια για τον καλό μας συνάδελφο, τον εξαιρετικό κι ένδοξο Τάσο Χαλκιά…

Πού τον βρίσκουν τέτοιο αέρα, ήθελα να ήξερα. Πού πουλάν να πάρουμε κι εμείς λίγο που τόσα χρόνια πορευόμαστε ντροπαλοί και μαζεμένοι.

«Ίσως κάτι μας πλήγωσε στο παρελθόν» όπως συμπέρανε κι η «γραμματιζούμενη» παρουσιάστρια για τον καλό μας συνάδελφο, τον εξαιρετικό κι ένδοξο Τάσο Χαλκιά.

Όλοι αυτοί οι ανιστόρητοι πολιτιστικά και ειδικότερα θεατρικά, που τους τιμάμε ελπίζοντας στην επικοινωνία και μας ρεζιλεύουν ανασκευάζοντας τα λεγόμενά μας, κρατώντας επιλεκτικά περικομμένα στιγμιότυπα στο μοντάζ της συμφοράς και την άλλη στιγμή αναπαράγουν ειδήσεις, τα «μαστόρια της ανιδιοτελούς ενημέρωσης» που μας μισούν δεν ξέρω για ποιο λόγο.

Μιλάω εκ πείρας όπως καταλαβαίνει κανείς και κάνω αυτοκριτική για την αφέλειά μου να πιστεύω πως κάτι θα ακουστεί και για τη δουλειά μου.

Το βήμα για τα καλά και ποιοτικά δυστυχώς δεν μας το διαθέτουν. Δε πα να έκανες στο βίο σου ό,τι καλύτερο μπορούσες, να κέρδισες με το σπαθί σου περγαμηνές και επαίνους, να εξακολουθείς χωρίς συμπλέγματα να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς αυτοπροσδιορισμούς και αυταρέσκεια…

Έρχεται η «κούκλα» να σε κατακεραυνώσει ανερυθρίαστη με τον μικροαστικό σουσουδισμό της, δήθεν ευγενής και προ παντός αεράτη. Με τον αέρα που της δίνει αυτός που την προσέλαβε να παίξει τον ρόλο της στην ενημέρωση του εκμαυλισμού.

Καιρός να πάρουμε τα μέτρα μας αγαπημένοι συνάδελφοι. Ούτε μας ξέρουν κι ούτε θα μας μάθουν από τέτοια κανάλια. Γι’ αυτούς είμαστε γνωστοί από μόνο ένα κομμάτι της δουλειάς μας.

Ο Τάσος Χαλκιάς δεν είναι ο ηθοποιός πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου και τόσων άλλων σπουδαίων παραστάσεων, αλλά για την «κούκλα» είναι μόνο ο ηθοποιός του ενός σήριαλ κι ας έκανε στα πλαίσια της εργασίας του πολλά εξαιρετικά  (και τηλεοπτικά). Σίγουρα δεν έχει ανάγκη την υποστήριξη μου. Μια χαρά τα έβγαλε πέρα.

Πάρτε το ως απόδοση προσωπικής τιμής σε έναν συνάδελφο που βρεθήκαμε στη σκηνή πολλές και καλές φορές.

Κι επίσης επειδή δεν θα έχουν πιά την ευκαιρία όλοι αυτοί οι αεράτοι να τους τα πω από κοντά.

Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου