Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ !

 


ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ

 


4 ώρ. 

* Έγινε κανονικό μάθημα γιατί το σχολείο τους δεν έχει φύλακα, όπως ζήτησαν οι μαθητές πριν από 20 ημέρες, με τον Πελετίδη να εξηγεί στα παιδιά τι συμβαίνει στα σχολεία.
 
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, το 24ο Δημοτικό Σχολείο στην Ανθείας, όπου τους υποδέχθηκαν η Διευθύντρια Ευανθία Πεσματζόγλου, με τους δασκάλους και τους μαθητές που δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την επίσκεψη αυτή. 
 
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ’ Τάξης, που είχαν στείλει γράμμα στον Δήμαρχο και τον είχαν προσκαλέσει να τους επισκεφθεί, συζήτησαν με τη συμμετοχή και των δασκάλων, για τα προβλήματα που τους απασχολούν και ένα από αυτά είναι και η φύλαξη του σχολείου. Ο Δήμαρχος εξήγησε στα παιδιά για το πρόβλημα της έλλειψης φυλάκων και το ότι αυτό έχει προκύψει, εξαιτίας συγκεκριμένων αποφάσεων του κράτους. Παράλληλα, τους ενημέρωσε για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής που έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά στο να είναι τα σχολεία ανοιχτά για τα παιδιά και το απόγευμα, για δημιουργικές δραστηριότητες. 
 
Έτσι, εκτός από το ότι τα παιδιά θα απασχολούνται τα απογεύματα, θα αποτρέπονται και οι βανδαλισμοί.
 
Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και για άλλα θέματα που τους απασχολούν και στο τέλος οι μαθητές, παρέδωσαν στον Δήμαρχο λίστα με τα αιτήματά τους, αλλά κι ένα άλμπουμ με ζωγραφιές τους για το Καρναβάλι. 
 
Η επίσκεψη του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, στο 24ο Δημοτικό Σχολείο, έκλεισε με τη συνάντηση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου με την Διευθύντρια, τους δασκάλους και την γυμνάστρια. Συζήτησαν κυρίως για την επικείμενη ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου, αλλά και τις παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο, για την βελτίωσή του, προς όφελος των μαθητών.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου