Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Οι φασίστες στην Ουκρανία και οι πάτρονές τους


Τα σύμβολα του «τάγματος Αζόφ» «μιλάνε» από μόνα τους. Η σημαία του ΝΑΤΟ και των ναζί, μαζί
Τα σύμβολα του «τάγματος Αζόφ» «μιλάνε» από μόνα τους. Η σημαία του ΝΑΤΟ και των ναζί, μαζί
Ως μύθο που δημιούργησε η ρώσικη πολεμική προπαγάνδα παρουσιάζουν τα αστικά επιτελεία την ύπαρξη φασιστικών νεοναζιστικών ομάδων στην Ουκρανία, που δρουν ως τμήμα του στρατού. Προσπαθώντας να εμφανίσουν την απαράδεκτη ρωσική εισβολή ξεκομμένη από τον σφοδρό ανταγωνισμό με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που έχει κάνει τον ουκρανικό λαό «σάκο του μποξ», προσπαθούν να κρύψουν - όπως και το 2014 - ότι η αστική τάξη στην Ουκρανία και παντού, δεν διστάζει να στηρίζει νοσταλγούς του Χίτλερ προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα και να υπηρετήσει τους ανταγωνισμούς της, πάντα σε βάρος των λαών.

Αλλωστε, η αποκατάσταση δοσίλογων δολοφόνων έχει προχωρήσει και σε άλλες χώρες της ΕΕ, αφού επίσημη ιδεολογία της Ευρωένωσης είναι ο αντικομμουνισμός, που πάει χέρι χέρι με την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού. Αλλά και ο «αντιφασισμός» που επικαλείται η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία και η ηγεσία της, προκειμένου να προωθήσει τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα, χρησιμοποιείται προσχηματικά και ύπουλα επιχειρεί να καπηλευτεί τα ζωντανά αντιφασιστικά αισθήματα των λαών της πρώην ΕΣΣΔ, που από κοινού νίκησαν τον φασισμό - ναζισμό, με τη θυσία πάνω από 20 εκατομμυρίων των καλύτερων παιδιών τους. Δεν είναι άλλωστε κρυφό ότι το ρώσικο καθεστώς είναι ποτισμένο με αντικομμουνισμό και διατηρεί σχέσεις με ακροδεξιές - φασιστικές ομάδες στη χώρα και σε όλον τον κόσμο, που παίζουν ρόλο μαντρόσκυλου ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

2 Μάη 2014: Το έγκλημα στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό, με δεκάδες θύματα, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τον Δεξιό Τομέα

REUTERS

2 Μάη 2014: Το έγκλημα στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό, με δεκάδες θύματα, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τον Δεξιό Τομέα
Η ιστορική πραγματικότητα ωστόσο είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει, όσο κι αν προσπαθούν οι παραχαράκτες της. Οι εθνικιστές φασίστες του «Δεξιού Τομέα» και του κόμματος «Ελευθερία» ήταν και είναι η αιχμή του δόρατος, η μονάδα κρούσης που πρωτοστάτησε στα γεγονότα του Φλεβάρη του 2014, στην ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με την πραξικοπηματική ανατροπή του τότε Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, όταν αυτός επέλεξε να μην προχωρήσει τις συμφωνίες με την ΕΕ υπό την πίεση και της Ρωσίας. Ηταν με όλες τις αστικές πολιτικές δυνάμεις όλου του πολιτικού φάσματος, από τους φιλελεύθερους, συντηρητικούς ως και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις που «έβλεπαν» προς τους Ευρωατλαντικούς.
Οι φασίστες - ναζιστές αναβίωσαν ξανά το φρικτό παρελθόν της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) και του «Ουκρανικού Στρατού Εξέγερσης» (UPA) του αρχιδοσίλογου συνεργάτη των ναζί ενάντια στο σοβιετικό κράτος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δολοφόνου Στέπαν Μπαντέρα. Αυτοί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στη γνωστή πλατεία του «Ευρω-Μεϊντάν», σε αυτό που ονόμαζαν οι Ευρωατλαντικοί ιμπεριαλιστές «δημοκρατική επανάσταση». Αυτοί οι απόγονοι του εγκληματία Μπαντέρα, υπεύθυνου μαζί με τη συμμορία του για χιλιάδες θανάτους κομμουνιστών, Εβραίων, Πολωνών, που έδρασε έως και το 1956 ενάντια στην ΕΣΣΔ με τη στήριξη της CIA και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, ήταν που δολοφονούσαν στις κατά τα άλλα ...ειρηνικές διαδηλώσεις.

Σε αυτούς τους «μαχητές της ελευθερίας» με τα ναζιστικά σύμβολα έδιναν «κουλουράκια και τσάι» στην κατειλημμένη πλατεία ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία (σήμερα στην Ελλάδα) Τζ. Πάιατ και η υφυπουργός Εξωτερικών Β. Νούλαντ. Ηταν τότε που σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αυτών αξιωματούχων, που είχε υποκλαπεί από τις ρωσικές υπηρεσίες (και δεν αμφισβητήθηκε), η Νούλαντ έλεγε ότι πρέπει να «τους ενώσουμε όλους», ενώ με τη χαρακτηριστική φράση «να πάει να γ... η ΕΕ», έδινε το στίγμα για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ, δείχνοντας και τις υπαρκτές αντιθέσεις με τη Γερμανία και άλλους της Ευρωένωσης.

Στη συνέχεια οι «ελευθερωτές» με τις ...σβάστικες μπήκαν στην πρώτη προσωρινή κυβέρνηση του Αρσένι Γιατσενιούκ, μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του Γιανουκόβιτς. Στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης ήταν από το κόμμα «Ελευθερία» ο Ο. Σιχ και στη Γενική Εισαγγελία ο Α. Μαχνίτσκογκο.

Τα στελέχη του «Δεξιού Τομέα» επάνδρωσαν το υπουργείο Εσωτερικών και από τις τάξεις του προέκυψε και το περιβόητο «Τάγμα του Αζόφ», που ...καμαρώνει με τα σύμβολα των SS και τη σημαία του ΝΑΤΟ και όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα σκορπάει τον τρόμο στις ανατολικές περιοχές και τον ρωσόφωνο κυρίως πληθυσμό.

Θυμίζουμε ότι από τις πρώτες αποφάσεις της πραξικοπηματικής κυβέρνησης ήταν να προωθηθεί νόμος που καταργεί το δικαίωμα των μειονοτήτων να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα, δηλαδή απαγορεύονται τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά και τα Ελληνικά! Κατέθεσαν επίσης νομοσχέδια να τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, αναγνώρισης των δοσιλογικών λεγεώνων που υπηρέτησαν τους ναζί, όπως και να αποζημιωθούν για τη ...σοβιετική κατοχή.

Η επόμενη κυβέρνηση του μεγαλοβιομήχανου της σοκολάτας και όχι μόνο, Π. Ποροσένκο, το 2018, έφερε επίσημα ως υποχρεωτικό χαιρετισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας το «Δόξα στην Ουκρανία - Δόξα στους Ηρωες», τον συνηθισμένο χαιρετισμό στη δοσιλογική Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών και στον ουκρανικό Στρατό Εξέγερσης του Μπαντέρα, ο οποίος τιμάται πλέον ως «εθνικός ήρωας».

Στη συνέχεια, στις εκλογές του 2019 και με το σύνθημα της καταπολέμησης της διαφθοράς, αναδείχτηκε ο σημερινός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρώην κωμικός ηθοποιός, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση της αξιοποίησης των φασιστικών ομάδων. Και μπορεί στις ίδιες εκλογές, με την ομπρέλα του κόμματος «Ελευθερία», όπου συμμετείχαν ο Δεξιός Τομέας, η κυβερνητική πρωτοβουλία «Γιάρος» (πρώην στελέχους του «Δεξιού Τομέα») και τα λεγόμενα Εθνικά Τάγματα, να πήραν 2,5% και να μην έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, ωστόσο είναι ενταγμένες πλήρως στον κρατικό μηχανισμό και κυρίως τις δυνάμεις του στρατού.

Τρανή απόδειξη η δράση του «τάγματος Αζόφ», που με ενισχύσεις από φασίστες από άλλες χώρες όπως την Πολωνία, τις Βαλτικές χώρες, τη Σουηδία, τη μισθοφορική γαλλική «Λεγεώνα των Ξένων», είναι και αυτή την περίοδο της ρωσικής επίθεσης στην περιοχή του Χάρκοβο και της Μαριούπολης και σκορπάει τον τρόμο στον άμαχο πληθυσμό και στους Ελληνες ομογενείς.

Τις τελευταίες μέρες είναι καθημερινές οι δημόσιες καταγγελίες και οι μαρτυρίες κατοίκων της Μαριούπολης και Ελλήνων ομογενών, που φτάνουν και στα ελληνικά ΜΜΕ - όσο και αν προσπαθούν να τα θάψουν οι Ευρωατλαντικοί προπαγανδιστές - ότι οι φασίστες του «τάγματος Αζόφ» έχουν ναρκοθετήσει ολόκληρα συγκροτήματα πολυκατοικιών και περιοχές, ώστε να δυσχεράνουν την επίθεση των δυνάμεων των ρωσόφωνων πολιτοφυλακών και του ρωσικού στρατού. Οπως καταγγέλλεται, είναι αυτοί που έχουν αποκλείσει την πόλη και δεν αφήνουν διέξοδο διαφυγής για τους αμάχους, προβαίνουν σε προβοκάτσιες, ενώ ιδιαίτερα προκλητικοί είναι ενάντια στους Ελληνες ομογενείς. Είναι έντονες οι ενδείξεις ότι το χωριό Σαρτανά, όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 12 ομογενείς, χτυπήθηκε από αυτά τα καθάρματα.

Η κατάσταση είναι γνωστή στις κυβερνήσεις της ΕΕ και την ελληνική και ας κάνουν ...τα παγώνια και ότι δεν ξέρουν τίποτα για την εγκληματική δράση των νεοναζί. Ειδικά το ΥΠΕΞ της Ελλάδας, που δήθεν κόπτεται για την τύχη των ομογενών.

Η υποκρισία ξεχειλίζει και στα «παπαγαλάκια» τους, στα αστικά ΜΜΕ, που έχουν τυφλωθεί από τον ζήλο τους να υπηρετήσουν την ευρωατλαντική προπαγάνδα. Βέβαια δεν είναι να απορεί κάποιος. Οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ, στο πλαίσιο της παραχάραξης και του ξαναγραψίματος της Ιστορίας, αναγνωρίζουν όλους τους φονιάδες συνεργάτες των ναζί ως «ήρωες» και διώκουν και φιμώνουν τους λαϊκούς αγωνιστές και τους κομμουνιστές.


Δ. Κ.

1 σχόλιο:

  1. Καλές οι αναλύσεις για "Ουκρανία" και για το αστρικό νεφέλωμα GF2-WQ2!!!

    Εγώ ΠΡΟΤΕΙΝΩ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΑ ΒΙΑΣ (ΟΡΙΖΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 114/120) ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΕΥ ΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ "ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΓΙΑ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΑΛΑ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ! ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΜΕΣΩΣ: ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109 ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ!!!
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ..... ΑΛΛΟΙΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ "ΨΟΦΗΣΕΙ" (γίνεται και στοίχος!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή