Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Και οι εκβιασμοί καλά κρατάν.

Γερμανός οικονομολόγος προτείνει να γίνει η «αποτυχημένη Ελλάδα» προτεκτοράτο.

Να ηγηθεί η Γερμανία της διαδικασίας μετατροπής της Ελλάδας σε προτεκτοράτο επειδή «απέκτησε σημαντική εμπειρία με τη διαδικασία της επανένωσης», προτείνει ο ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWW), Τόμας Στραουμπχάαρ!
Ο Γερμανός ερευνητής εκτιμά ότι η Ελλάδα μονάχα εάν μετατραπεί σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο, υπό την προστασία της Γερμανίας, θα προστατευθεί από όσους επωφελούνται από την κρίση και τονίζει ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι η έλλειψη χρημάτων αλλά η έλλειψη θεσμών...
Ο Τόμας Στραουμπχάαρ κάνει λόγο για ένα «αποτυχημένο κράτος» το οποίος δεν μπορεί να αμυνθεί με τις δικές του δυνάμεις και προτείνει να της παρασχεθεί «συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών».
Η τοποθέτηση αυτή του κ. Στραουμπχάαρ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), το οποίο κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση του Ινστιτούτου HWW.
Στο Διεθνές Δίκαιο με τον όρο Προτεκτοράτο χαρακτηρίζεται κάποια εδαφική κατοικήσιμη περιοχή που ελέγχεται (ή κυριαρχείται κατά διάφορους βαθμούς) από μία ή περισσότερες προστάτιδες δυνάμεις.
πηγή: iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. Τρομερή είδηση! Μπράβο που την αναδημοσιεύεις!

    Τόσο κυνικοί είναι αυτοί οι τύποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή