Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Άναψε «φωτιές» η δωρεά πετρελαίου από τον Σόρο στα σχολεία του Δήμου Παγγαίου!


-Έντονη αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου 

«Φωτιές» άναψε η αποδοχή από τον Δήμο Παγγαίου δωρεάς του ιδρύματος Open Society Foundations του Τζορτζ Σόρος για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων της περιοχής. 
 
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παγγαίου, ο οποίος επισημαίνει πως «με αφορμή την αποδοχή εκ μέρους του Δήμου μας χορηγίας ποσότητος πετρελαίου από την γνωστή τον τελευταίο καιρό "φιλανθρωπική οργάνωση" εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την παράκαμψη και ουσιαστικά «κατάλυση» των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου , όργανα στα οποία συμμετέχουμε δια εκπροσώπων».
 
Όπως μάλιστα τονίζεται από πλευράς του Συλλόγου, «ανησυχούμε επίσης ότι αυτή η απόφαση και ο τρόπος λήψης της μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τυχόν μελλοντικές αμφιβόλου προελεύσεως «χορηγίες» οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν την μορφή και τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων μας , θέτοντας σε κίνδυνο την δωρεάν και δημόσια παιδεία.
 
Η Ένωση Γονέων υποστηρίζει ότι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την χρηματοδότηση της λειτουργίας των σχολείων είναι το κράτος και κανείς άλλος». 
 
Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες αντιδράσεις είχαν προκληθεί πριν από μερικές εβδομάδες και στη Νάουσα, όπου και εκεί υπήρξαν αντιδράσεις για αντίστοιχη δωρεά. 
πηγή: thrakitoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου