Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Λεβέντικη στάση…



levenths-lagos-dekaniki


Ο Βασίλης Λεβέντης, ο μεγάλος αυτός Έλληνας πολιτικός, αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή του στο κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί για το προσφυγικό, πλην της αφεντιάς του και του Κουτσούμπα. Κανένας όμως δεν θα τολμούσε να ταυτίσει την στάση αυτού του μεγαλομέγιστου πολιτικού με την στάση του Κουτσούμπα, διότι η αιτιολόγηση της άρνησής του απείχε παρασάγγες από αυτήν του άλλου με την ξύλινη γλώσσα. Πήγε εκεί ο ΚΚΕς και υπέβαλε ολόκληρο φιρμάνι για τις θέσεις του κόμματός του, προκειμένου να επιλυθεί το προσφυγικό, ενώ ο Λεβέντης απάντησε με δυο λέξεις, χωρίς να μας υποβάλει στη βάσανο της ανάγνωσης και της σκέψης! Δεν είναι μόνο ότι δεν μας νοιάζει καθόλου τι λέει το ΚΚΕ για το προσφυγικό και για τα υπόλοιπα θέματα, αλλά και το ότι δεν έχουμε σκοπό να χάσουμε την ώρα μας με όποιον δεν έχει άλλη δουλειά και γράφει αράδες για το πώς θα σώσουμε τους πρόσφυγες! Σιγά το πρόβλημα. Έχει ο θεός, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μέρκελ για τους πρόσφυγες! Εμείς θα σκεφτούμε γι’ αυτούς;!


Άλλωστε σε προηγούμενη δήλωσή του ο γίγαντας αυτός της πολιτικής, Βασίλης Λεβέντης, είχε πει ότι πρέπει να κάνουμε στο ζήτημα του προσφυγικού ότι μας πει η Μέρκελ! Θα πεταχτεί τώρα κάποιος προβοκάτορας κακεντρεχής και θα αναρωτηθεί γιατί ο Βασίλης δεν υπέγραψε το κείμενο των πολιτικών αρχηγών μιας και εκείνοι ακριβώς το ίδιο με αυτόν λένε, αφού ορκίζονται ότι θα κάνουν ότι τους πει η Μέρκελ! Η απάντηση σ’ αυτήν την πρακτορίστικη ερώτηση είναι ότι γιατί ο 

Βασίλης Λεβέντης έχει την λεβεντιά να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και όχι να κρύβεται πίσω από τις λέξεις! Ο Βασίλης Λεβέντης δεν υπέγραψε το κείμενο όχι γιατί οι υπόλοιποι που το υπέγραψαν δεν δέχτηκαν να συζητήσουν την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, όπως τα κανάλια, τα οποία συνεχώς τον συκοφαντούν, διέδωσαν! Δηλαδή η καϊλέ του Λεβέντη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν ήταν εάν τα μέτρα που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες, τα μέτρα όξυνσης της σε βάρος τους καταστολής θα τα πάρει η σημερινή συγκυβέρνηση ή μια οικουμενική κυβέρνηση! 

Το πρόβλημα του Λεβέντη ήταν αυτό που ακριβώς δήλωσε εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο: «ο ελληνικός λαός πεινάει, δυστυχεί και μέσα συζητούσαμε για τους πρόσφυγες…»! Αυτό ακριβώς που λέει και το κοινό κείμενο των πολιτικών αρχηγών, αλλά με δακρύβρεχτες περικοκλάδες για τους πρόσφυγες! Ο Βασίλης Λεβέντης δεν ήθελε να κρατηθούν ούτε τα προσχήματα των λέξεων, αφού έτσι κι αλλιώς ούτε οι άλλοι διαφωνούν στο ότι δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τους πρόσφυγες και ίσως θα έπρεπε κιόλας να τους εξοντώνουμε πριν να μπουν στην Ελλάδα! Αυτό όμως που ο λεβέντης μας, δεν μας είπε με καθαρές κουβέντες, είναι ότι ούτε για τον Ελληνικό λαό που πεινάει ενδιαφέρεται! Γιατί αν ενδιαφερόταν δεν θα έτρεχε μπροστά σαν λαγός προτείνοντας την περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων! Ο λεβέντης μας, όπως και οι άλλοι λεβέντες που υπέγραψαν το κείμενο, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων!

Όσο για τον άλλο λεβέντη, αυτόν που ντρέπεται να δηλώσει φασίστας και ναζιστής και ο οποίος απουσίαζε από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είδε την άποψή του να εκφράζεται με τόσο μεγαλοπρεπή τρόπο, που ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να ξεστομίσει! Ο βόθρος του φασισμού έχει ανοίξει για τα καλά στην χώρα μας και δυστυχώς δεν εκφράζεται μόνο από τους οργανωμένους φασίστες που δηλώνουν εθνικιστές!

Ας τα βλέπουν αυτά, αυτοί που έριχναν την ψήφο τους, χαζογελώντας για να σπάσουν πλάκα, στον Λεβέντη! Πλάκα με αυτόν που σπάει πλάκα σε βάρος τους με κάθε του λέξη και κάθε του πράξη. Πλάκα με τον άνθρωπο που δεν υπογράφει ένα κείμενο όχι γιατί διαφωνεί με τις αντιλήψεις των υπολοίπων για το Προσφυγικό, αλλά γιατί δεν δέχονται να συζητήσουν παράλληλα το ζήτημα των Νεφελίμ! Πλάκα με αυτόν που τολμάει να ξεστομίσει αυτό το οποίο θα έλεγε ο Μιχαλολιάκος εάν πήγαινε στη σύσκεψη!

Με τον φασισμό όμως παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει, γι’ αυτό ο λαός πρέπει να κλείσει γρήγορα αυτόν τον βόθρο που άνοιξε βρωμώντας και ζέχνοντας, γιατί με την ευκολία με την οποία εκφράζονται φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις από διάφορους «καλοθελητές», εκτός από τους Χρυσαυγίτες, αύριο θα δούμε να κρέμονται στα τσιγκέλια οι πρόσφυγες και μεθαύριο όσοι τολμούν να σηκώσουν κεφάλι στα τσιράκια των καπιταλιστών!

Νάβις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου