Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Δυναμικά μαζικά και ανυποχώρητα συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!



Συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης Πέμπτη 9 Μάρτη στο Άγαλμα Βενιζέλου  (VIDEO - ΦΩΤΟ)






Δυναμικά μαζικά και ανυποχώρητα συνεχίζουμε  στο δρόμο του αγώνα, για την ανατροπή της αντισυνταξιουχικής, βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, οι Συνταξιούχοι που συμμετείχαμε παρά της δύσκολες  καιρικές συνθήκες,  στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Πέμπτη 9 Μάρτη στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η  συγκέντρωσης ξεκίνησε με χαιρετισμό του συνάδελφου Τέκνη Βαγγέλη Αντιπροέδρου του Σωματείου ΟΑΕΕ  Ν. Θεσσαλονίκης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο συνάδελφος Νικολαΐδης Μανώλης Γ. Γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης, στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Συνάδελφος  Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μεταφέροντας εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
Το ψήφισμα διαβάστηκε από τον Συνάδελφο Αμαξόπουλο Θρασύβουλο Πρόεδρο του σωματείου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης.
Στην συνέχεια έγινε πορεία με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου παρά το από μέρες κλισμένο ραντεβού με την Υπουργό οι πόρτες του Υπουργείου δεν άνοιξαν για να μας δηχθεί.

Αισθητή ήταν η παρουσία των ΜΑΤ και άλλων Αστυνομικών δυνάμεων, σε όλοι την διάρκεια της κινητοποίησης.     



Η Κεντρική ομιλία


 9/3/17

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Συνταξιούχοι.

Από το βήμα της σημερινής μας συγκέντρωσης θέλουμε να χαιρετήσουμε όλους εκείνους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται είτε για να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στη δουλειά, είτε για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, είτε για να υπερασπιστούν τις συλλογικές τους συμβάσεις, είτε να αποτρέψουν τις απολύσεις που η σημερινή Κυβέρνηση διαπραγματεύεται να απελευθερώσει, είτε για να κρατήσουν ανοιχτές, τις μικροεπιχειρήσεις τους είτε να μην τους ξεριζώσουν από τη γη που καλλιεργούν.

Οι Συνταξιούχοι  είμαστε κομμάτι  της εργατικής τάξης της Χώρας μας, δεν είμαστε απόμαχοι ούτε της ζωής, ούτε του αγώνα. Στεκόμαστε στο πλάι όλων όσων αγωνίζονται, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους, αγωνιζόμαστε μαζί τους, γιατί αναγνωρίζουμε  ότι  κοινός μας εχθρός είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου και της Κυβέρνησης που το στηρίζει και που μας οδηγεί όλους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Γιατί ακόμα αναγνωρίζουμε ότι για τους εργάτες υπάρχει ένας μόνο δρόμος, ο δρόμος του αγώνα ,ο δρόμος που οι προηγούμενες από εμάς γενιές κατέκτησαν όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας παρέδωσαν.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Η επίθεση της κυβέρνησης συνεχίζεται. Ήδη ο νέος νόμος 4387/16 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό με βάση το 3ομνημονίου αλλά και τα άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, εμπεριέχει νέα αντισυνταξιουχικά αντιλαϊκά μέτρα.

Με βάση αυτόν τον νόμο, έχουμε νέα επώδυνα μέτρα όπως.

·        Επανυπολογισμό συντάξεων, και για  παλιούς συνταξιούχους, που σημαίνει νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις έως και 30%.
·        Κατάργηση του ΕΚΑΣ.
·        Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές.
·        Κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας.

·        Η λεγόμενη  εθνική σύνταξη ορίζεται στα 384 ευρώ αλλά με 20 χρόνια εργασίας και στα 240 ευρώ  στα 15 χρόνια.
Η κυβέρνηση στις 20 του Φλεβάρη στο Γιουρογκρούπ έχει συμφωνήσει στην εφαρμογή νέων μέτρων που θα οδηγήσουν σε νέο σφαγιασμό σε ότι μας έχει απομείνει από τις πενιχρές συντάξεις μας.

·        Αύξηση της φορολογίας, με μείωση του αφορολόγητου ποσού.
·        Την αφαίρεση από τώρα της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς και για τους παλιούς συνταξιούχους.
·        Εφαρμογή  του αυτόματου κόφτη και νέων μειώσεων με βάση τα πρωτογενή πλεόνασμα μετά το 2018.
·        Περικοπές στα εφάπαξ.
·        Αυξήσεις εισφορών για επικουρικές.
·        Αυξήσεις εισφορών των αγροτών.

Αυτό που λέμε μας ετοιμάζουν καιάδα, ισχύει

Είναι κυριολεκτικά απάτη να μιλά η κυβέρνηση για μέτρα που θα εφαρμοστούν από 1.1.2019 και άρα μέχρι τότε δεν θα επιβαρυνθεί ο λαός ή ότι εάν επιβαρυνθεί τότε θα υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ του, όταν και για το 2018 και για το 2019 θα υλοποιηθούν μέτρα περικοπών στις συντάξεις και στο λαϊκό εισόδημα και τα οποία έχουν αποφασιστεί από το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

Άλλωστε, για τη διετία 2018 - 2019 αναμένονται μέτρα περικοπών συνολικού ύψους πάνω από 3 δισ. ευρώ από τις συντάξεις αλλά και από τις αυξήσεις στις εισφορές. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές στις συντάξεις που σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες, θα πρέπει να αποφέρουν έσοδα ύψους 2% του ΑΕΠ. Είναι επίσης δεδομένο ότι εάν δεν πιαστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% που θα προέλθουν από την αφαίμαξη και το χτύπημα του λαού, αναμένεται να παρθούν και νέα μέτρα πέρα από αυτά που ήδη συμφωνήθηκαν στο Γιούρογκρουπ της 20ης Φλεβάρη 2017. Σ΄ αυτή την περίπτωση επομένως, όχι μόνο δεν θα παρθούν αντισταθμιστικά μέτρα όπως αυτά που υπόσχεται η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν θα υπάρξει για κάθε ευρώ επιβάρυνσης ένα ευρώ ελάφρυνσης που μπαίνει στο ταμείο του λαϊκού νοικοκυριού, αλλά σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την πληροφόρηση για το τι συμφωνήθηκε στο Γιούρογκρουπ θα συζητήσουν για το τι πρόσθετα μέτρα θα πρέπει να παρθούν εάν δεν αποδώσουν όσα ήδη συμφωνήθηκαν!

Η τακτική της εξαπάτησης από την πλευρά της Κυβέρνησης καλά κρατεί.

Οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις μας, εξανεμίσθηκαν πριν καν περάσει ενάμισος μήνας .Σε αυτό το διάστημα επαληθεύτηκαν με απόλυτο τρόπο οι  επιφυλάξεις, που η συντονιστική επιτροπή, που είχε συναντηθεί μαζί του, είχε διατυπώσει με δημόσιο λόγο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και μας ζητούσε να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα. 

Την περίοδο εκείνη και ενώ οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης για την δεύτερη αξιολόγηση ήταν σε εξέλιξη, ο κ. Πρωθυπουργός επεδίωξε με υποσχέσεις που δεν είχαν κανένα αντίκρισμα να μας ρίξει "στάχτη στα μάτια". Προσπάθησε να σπείρει ανάμεσα μας τον εφησυχασμό, να ρυμουλκήσει το συνταξιουχικό κίνημα πίσω από τους στόχους της Κυβέρνησης του, να το μετατρέψει αν όχι σε υποστηρικτή, τουλάχιστον σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων, του δήθεν σκληρού αγώνα που αυτός και η Κυβέρνησή του έδιναν με τους δανειστές.

Όμως αυτό το έργο της σκληρής διαπραγμάτευσης το έχουμε ξαναδεί. Το έχουμε ξαναδεί και πριν την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και με  το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, πριν λίγους μήνες, που μας φόρτωσαν νέες περικοπές στις συντάξεις και νέα φορολογικά  μέτρα, πάνω σε εκείνα των προηγούμενωνΚυβερνήσεων.

Τώρα πια και ο πιο καλόπιστος, και ο πιο καλοπροαίρετος συνταξιούχος καταλαβαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται για να υπερασπιστεί τα δικά μας δικαιώματα, αλλά για να εξασφαλίσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα κέρδη των επιχειρηματιών, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τους, το φθηνότερο μεροκάματο, το μηδενικό ασφάλιστρο την ελάχιστη φορολόγηση των κερδών του.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο τη 2ης αξιολόγησης η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και έχει αποδεχθεί:

·        Την δραματική μείωση του αφορολόγητου ορίου που ίσχυε μέχρι σήμερα για τα εισοδήματα εργαζομένων και Συνταξιούχων

·        Έχει συμφωνήσει για πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ για το 2017,που σημαίνει εξοικονόμηση 3,6 δις για φέτος.

·        Έχει συμφωνήσει ότι το 1,8 δις θα προέρχεται από περικοπή των συντάξεων και το υπόλοιπο 1,8 δις από την μείωση του αφορολόγητου.

·        Έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, να εξοικονομεί πλεονάσματα 3,5% όχι μόνο για  το 2018 που προέβλεπε το 3ο Μνημόνιο, αλλά και για πολλά χρόνια μετά. Δηλαδή  συμφώνησε να πληρώνει στους δανειστές κάθε χρόνο για το 2018 και μετά πάνω από 6 δις ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, από την φορολογία, από την μείωση των μισθών και των συντάξεων, από τις περικοπές των δαπανών που έχει ανάγκη ο λαός μας σε Υγεια, Πρόνοια, Παιδεία, πολιτισμό κ.λ.π.

Με όλα αυτά τα συμφωνημένα σήμερα η Κυβέρνηση συνεχίζει την διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να δουν με πιο τρόπο αυτά τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα θα γίνουν αποδεκτά χωρίς σοβαρές αντιδράσεις από το λαό.

Και εδώ ακριβώς, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, έρχεται να απογειωθεί στο έπακρο ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση που επιχειρεί η Κυβέρνηση. 

Με όσα εργαλεία διαθέτει προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα αυτά τα μέτρα θα έχουν "ουδέτερο" αποτέλεσμα για το εισόδημα μας, γιατί όπως μας λέει ,για κάθε ευρώ που θα χάνουμε από την εφαρμογή των μέτρων αυτών, με άλλα "αντίμετρα" η Κυβέρνηση θα μας το επιστρέφει πίσω.

Το βλέπουμε καθαρά και το λέμε καθαρά.

Η Κυβέρνηση μας θυμίζει εκείνο το "παράλληλο πρόγραμμα" με το οποίο συνόδευσε το 3ο της μνημόνιο. Το παράλληλο πρόγραμμα που δήθεν θα μας απάλυνε τον πόνο από τα επώδυνα μέτρα που ήταν αναγκασμένη να πάρει, για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Το παράλληλο πρόγραμμα που δεν εφαρμόσθηκε ποτέ γιατί απλούστατα δεν υπήρχε πουθενά αλλού, παρά μόνο στο πρόγραμμα εξαπάτησης του λαού από την  Κυβέρνηση.

Σήμερα η Κυβέρνηση φοράει καινούργιο μανδύα εξαπάτησης, με την επιγραφή"αντισταθμιστικά μέτρα".

Κύριοι της Κυβέρνησης. Αφού θα μας επιστρέφετε το ευρώ που θα μας πάρετε, τότε για πιο λόγο όλη αυτή η φασαρία; Για πιο λόγο τόσος κόπος και τόσος ιδρώτας στην Ευρώπη και στα Γιούρογκρουπ, τόση σκληρή διαπραγμάτευση; Αφού τελικά θέλετε να πετύχετε το ουδέτερο αποτέλεσμα, γιατί δεν αφήνετε το ευρώ που θα μας πάρετε, εκεί που βρίσκεται, στην τσέπη μας δηλαδή;

Δεν πείθετε ούτε εμάς, ούτε κανέναν άλλον. Όμως ακόμα και αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να μας επιστρέψετε το ευρώ που θα μας πάρετε, με τα αντισταθμιστικά μέτρα που λέτε, είμαστε περισσότερο από βέβαιοι ότι το ευρώ που θα μας επιστρέφατε θα ήταν κάλπικο,όπως ολες οι μεχρι τωρα υποσχεσεις και δεσμευσεις σας.

Συναδελφοι Συνταξιουχοι

Η Κυβερνηση όμως μας κρυβει  μια πολύ σημαντική αλήθεια.

Τα "αντισταθμιστικά "μέτρα που θα πάρει δεν αφορούν τις νέες απώλειες που εμείς θα υποστούμε. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την μείωση της φορολογίας των κερδών τους, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, την παραπέρα εξάπλωση της ελαστικής εργασίας, με ότι αυτά σημαίνουν για την δυνατότητα των ασφαλιστικών μας ταμείων να αποδίδουν συντάξεις και άλλες απαραίτητες, για μας και τους εργαζόμενους, παροχές.

Τα μέτρα αυτά είναι διαχρονικές απαιτήσεις του Κεφαλαίου, σταθερές απαιτήσεις των Ελλήνων Βιομηχάνων, που βρίσκουν τις συντάξεις μας ιδιαίτερα υψηλές, και απαιτούν την ισοπέδωση τους.

Στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το αγωνιστικό μας μήνυμα.

Οι συνταξιούχοι δεν υποχωρούν. Οι συνταξιούχοι δεν συμβιβάζονται με την φτώχεια που τους καταδικάζει η Κυβέρνηση. Οι συνταξιούχοι δεν τρομοκρατούνται, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς και τα διλλήματα της Κυβέρνησης και όλων όσων υποστηρίζουν τον Ευρωπαϊκό μονόδρομο.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα. ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com


09/03/2017
Ψήφισμα

Εμείς οι Συνταξιούχοι που συμμετέχουμε στην σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση, που αποφάσισαν, σε κοινή τους συνεδρίαση οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις των οποίων είμαστε μέλη, διαπιστώνουμε ότι:

Έναν  περίπου μήνα μετά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού της Χώρας (20-1-2017), στην συνάντηση του με εκπροσώπους των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ότι δεν θα υπάρξει καμιά άλλη περικοπή στις συντάξεις μας, δικαιώνονται οι σοβαρές επιφυλάξεις που τότε εκφράσαμε σχετικά με την αξιοπιστία αυτών των δεσμεύσεων.

Οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού εξυπηρετούν πιστά την προσπάθεια, την δική του και της Κυβέρνησης του, να μας εξαπατήσει και να μας κάνει αν όχι υποστηρικτές, τουλάχιστον απλούς παρατηρητές των μέτρων που θα περικόψουν ακόμα περισσότερο τις ήδη πενιχρές μας συντάξεις. Αποτελούν συνέχεια εκείνων των δεσμεύσεων του, για το σκίσιμο των Μνημονίων και την κατάργηση των εφαρμοστικών Νόμων των προηγούμενων Κυβερνήσεων, με έναν Νόμο και ένα άρθρο.

Οι συντάξεις μας, οι παροχές Υγείας και πρόνοιας, τα όποια δικαιώματα μας έχουν απομείνει, μετατρέπονται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε "καύσιμη ύλη," για να επανεκινήσει η μηχανή της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, η επανάκαμψη της κερδοφορίας των Επιχειρηματιών, για τους οποίους εργάζεται, διαπραγματεύεται και νομοθετεί.

Σήμερα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, για το "κλείσιμο" της δεύτερης αξιολόγησης, η βαρβαρότητα της Κυβέρνησης σε βάρος των Συνταξιούχων πολλαπλασιάζεται.

Συμφώνησε στην περικοπή των Συντάξεων κατά 1,8 δις για το 2017. Συμφώνησε για την μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα μας αφαιρέσει ακόμα μια σύνταξη σε ετήσια βάση.

 Συμφώνησε στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στον υποκατώτατο μισθό, μέτρα που οδηγούν στην καταβαράθρωση των εσόδων των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

Συμφώνησε για  πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για αρκετά χρόνια μετά το 2018, δηλαδή για το ξεζούμισμα χωρίς τέλος όλου του λαού. 
Και αφού συμφώνησε στην εξόντωση μας, τώρα διαπραγματεύεται με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών τον κατάλληλο τρόπο για να  μας δώσει την χαριστική βολή. 

Τα «αντισταθμιστικά» μέτρα που επικαλείται η Κυβέρνηση ότι θα πάρει, ώστε να μας επιστρέφει δήθεν το κάθε ευρώ που θα μας αφαιρούν τα μέτρα με τα οποία θα  κλείσει την 2η αξιολόγηση ,είναι το άκρον άωτον της εξαπάτησης που επιχειρεί εναντίον μας. Εξ άλλου η εμπειρία μας από το «παράλληλο» πρόγραμμα της και τα «ισοδύναμα» και για το πόσο αυτά μας προστάτεψαν,  από τα επώδυνα μέτρα του 3ου μνημονίου της, μας είναι ακόμα νωπή.

Οι καθυστερήσεις  έκδοσης αποφάσεων για δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους και οι καθυστερήσεις καταβολής του ΕΦΑΠΑΞ σε επίσης χιλιάδες δικαιούχους, χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση για να εξοικονομεί χρήματα για τους δανειστές.

Για όλα τα παραπανω,

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση.

Οι Συνταξιούχοι δεν θα γίνουν θεατές της εξαθλίωσης και της εξόντωσής τους.

Οι Συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές στις συντάξεις και τα δικαιώματά τους.

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, μέχρι να ανατραπεί η πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δεν  τρομοκρατούμαστε και δεν υποκύπτουμε στα διλλήματα και τους εκβιασμούς  της Κυβέρνησης. Υπερασπιζόμαστε , ότι με ιδρώτα και αίμα πληρώσαμε μια ολόκληρη ζωή.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·        Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί Νόμοι όλων των Κυβερνήσεων.
·        Άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε όσους έχει περικοπεί, χωρίς μισθολογική διάκριση, καθώς και στις ειδικές ομάδες, όπως συντάξεις αναπηρίας και χηρείας.
·        Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων και των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.
·        Καμιά περικοπή στις συντάξεις. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
·        Άμεση έκδοση των συντάξεων που εκκρεμούν και άμεση καταβολή των ΕΦΑΠΑΞ.
·        Δημόσιο καθολικό, υποχρεωτικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
·        Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε ασφαλισμένους και άνεργους.
·        Άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις Μονάδες Υγείας και εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα, να λειτουργήσουν παντού τα Κέντρα Υγείας σε 24ωρη βάση, να ανοίξουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ),που είναι κλειστές.
Καλούμε όλους τους Συνταξιούχους να ξεσηκωθούν. Ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην λύση των προβλημάτων μας είναι ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που τα δημιουργεί.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ  ΝOMOYΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ














1 σχόλιο:

  1. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο ΕΚ Θεσσαλονίκης εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του «Καρυπίδη», ενώ μια μέρα πριν, τη Δευτέρα 13 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 6 μ.μ. στο κατάστημα στην Ξηροκρήνη. Επίσης την Πέμπτη 16 Μάρτη στις 7 μ.μ. στο ΕΚΘ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.
    http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή