Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Το τερμάτισε...


«Μέλι» έσταζε για την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που έδωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα, αναγνωρίζοντας και με το παραπάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τη βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου, όπως δεν μπορεί κανείς άλλος αυτήν την περίοδο. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς... Τις προτροπές για εκλογές το 2019 και όχι νωρίτερα, την ώρα που η ΝΔ και άλλοι ζητάνε να φύγει τώρα η «ανίκανη» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Την επιβράβευση της κυβέρνησης «για την δουλειά που έχει κάνει» και μάλιστα με το «κόστος για την κοινωνία που έχει συμβεί αυτό»; Τη δήλωση «θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός, ικανός να καθοδηγήσει την χώρα του στον δρόμο της σταθερότητας», την ώρα που οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να μιλήσουν για... «κυβέρνηση ανικανότητας και αστάθειας»; Ούτε την κριτική περί δήθεν «ανατροπής αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων σε εκπαίδευση και δημόσια διοίκηση» δεν χαρίζει σε αυτές τις δυνάμεις, δηλώνοντας ότι οι όποιες παρεμβάσεις «αφορούν τομείς που είναι εκτός του προγράμματος»! Εχουμε δει και έχουμε δει όλο αυτό το διάστημα συγχαρητήρια από εκπροσώπους του κουαρτέτου και του κεφαλαίου για το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο Γ. Ντάισελμπλουμ... το τερμάτισε!

Σημαία
 
«Οχι μόνο δεν υπάρχει ανησυχία για την επίτευξη των στόχων (σ.σ. του κρατικού προϋπολογισμού), αλλά αντιθέτως, με δεδομένη και την πέρα από κάθε προσδοκία πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ, θα έχουμε εκ νέου δημοσιονομική υπεραπόδοση». Αυτά δήλωνε την περασμένη Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του, κομπορρημονώντας για τις «επιτυχίες» της κυβερνητικής πολιτικής. Γιατί όμως χαίρονται τα κυβερνητικά στελέχη; Επειδή έγδαραν το λαό στους φόρους και τον έχουν γονατίσει; `Η μήπως χαίρονται γιατί φέτος - όπως λένε - ο ΕΦΚΑ θα έχει πλεόνασμα και έτσι εμμέσως θα στηρίξει τη «δημοσιονομική υπεραπόδοση» του κρατικού προϋπολογισμού; Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι «παράγωγο» των περικοπών στις συντάξεις, της φτώχειας και της εξαθλίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών σε μεγάλο μέρος των σημερινών ασφαλισμένων. Επομένως, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι «ματωμένο», όπως συνολικά τα πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτό το άθλιο «έργο» κάνει σημαία της η κυβέρνηση, πανηγυρίζοντας για τις επιδόσεις της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Κανόνες
 
Επενδύσεις με «κοινωνικό αντίκρισμα» και όχι με «σημαία ευκαιρίας». Επενδύσεις με «κανόνες και με σεβασμό στους νόμους» και όχι «αρπαχτές». Ετσι απαντάει η κυβέρνηση στη φασαρία που «σηκώνεται» γύρω από την «αξιοποίηση» του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και σε όσους την κατηγορούν ότι «διώχνει τις επενδύσεις». Συνεχίζει και μ' αυτόν τον τρόπο να χαράζει κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε «υγιείς» και μη επιχειρήσεις, σε «καλούς» και «κακούς» καπιταλιστές, για να βγάλει λάδι συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης. Μήπως όμως οι νόμοι που η κυβέρνηση απαιτεί να γίνονται «σεβαστοί» από επενδυτές είναι φιλολαϊκοί; Μήπως είναι έξω από τους κανόνες του καπιταλισμού το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων στο όνομα των επενδύσεων; Κάθε άλλο! Η καταστροφή στον Σαρωνικό επιβεβαιώνει την εγκληματική φύση του καπιταλισμού για τους εργαζόμενους, το λαό, το περιβάλλον. Αυτός είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, όση φιλολογία κι αν αναπτύσσει η κυβέρνηση για το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, δεν συγκρούονται οι «κανονικές» με τις «μη κανονικές» επενδύσεις, αφού όλες υπακούν στην «κανονικότητα» του κεφαλαίου: Εργασιακές σχέσεις - «λάστιχο», δουλειά με ημερομηνία λήξης, κρατικές επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, έργα και υποδομές απλησίαστα για τα λαϊκά νοικοκυριά και πάει λέγοντας. Ετσι επιτυγχάνεται η μέγιστη κερδοφορία, που είναι το κίνητρο για κάθε επενδυτή.

Πόρισμα
 
Εχουμε ξαναγράψει για την αντικομμουνιστική «ημερίδα» με τίτλο «100 χρόνια από τον πρώτο ολοκληρωτισμό του Μπολσεβικισμού, επισκόπηση: Στόχευση και μαρτύρια του Ελληνισμού», που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο ποντιακού τριημέρου, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Αν η είδηση την περασμένη βδομάδα ήταν ότι οι εκδηλώσεις αυτές χρηματοδοτήθηκαν από την τοπική δημοτική αρχή, που πρόσκειται στη ΝΔ, η είδηση σήμερα είναι ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκε και στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, το «παρών» έδωσε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος. Το «πόρισμα» της «ημερίδας», μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την Οκτωβριανή Επανάσταση «πραξικόπημα» επειδή ανέτρεψε τον τσάρο! Οσο σοβαρές είναι αυτές οι ανιστόρητες προσεγγίσεις, άλλο τόσο σοβαρή ήταν και η «υπεράσπιση» του σοσιαλισμού από την κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό, με αφορμή το αντικομμουνιστικό συνέδριο της ΕΕ στο Ταλίν...

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου