Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

οι Μπολσεβίκοι του Πελετίδη ετοιμάζονται να στεγάσουν k άπορους φοιτητές ?!!


Ο Δήμος της Πάτρας ετοιμάζει ξενώνα για άπορους φοιτητές στο κέντρο της πόλης

 
Αξιοποιεί ακίνητο που είναι εγκαταλειμμένο



Στη δημιουργία ξενώνα για άπορους φοιτητές προχωρά ο Δήμος της Πάτρας αξιοποιώντας το ακίνητο που έχει διατεθεί από δωρεά στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Παπαφλέσσα στο κέντρο της πόλης. Το νεοκλασικό κτίριο, χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτελεί δωρεά προς τον Δήμο Πατρέων με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για δωρεάν στέγαση φοιτητών.

Η αείμνηστη Μαρία Σώκαρη στη διαθήκη της το άφησε στο Δήμο Πατρέων το υπόγειο και το ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου για τον συγκεκριμένο ποσό. Η δημοτική Αρχή προχώρησε μετά από διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του πρώτου ορόφου και στην αγορά του, έναντι του ποσού των 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία του ορόφου προσδιοριζόταν στα 135 χιλιάδες ευρώ.

Το θέμα εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και όπως δηλώνει στο thebest.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελάς που ασχολείται τα τελευταία δυο χρόνια με την υπόθεση, σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του κτιρίου, ώστε να στεγάσει άπορους φοιτητές.

Πλέον και καθώς το σύνολο του κτιρίου και του οικοπέδου αυτού, έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου, η δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε ενέργειες εξασφάλισης της χρηματοδότησης των εργασιών κυρίως από δυο πηγές. Την εκταμίευση ποσού που έχει δεσμευθεί από τον δωρητή για το σκοπό της στέγασης των φοιτητών καθώς και από την εκταμίευση του δανείου από το ΤΑΣ, καθώς το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτο.

Όπως εξηγεί ο κ. Μελάς η υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή, δεδομένου ότι ότι λόγω των παρατεταμένων δυσμενών οικονομικών συνθηκών, μεγάλος αριθμός φοιτητών δεν συνεχίζει τις σπουδές λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους για την κάλυψη εξόδων διαμονής και διατροφής τους.

Να σημειωθεί ότι, η διαθήκη της διαθέτιδος Μαρίας Παγκάλου –Σώκαρη, έχει δημοσιευθεί το 1991 και η αποδοχή της κληρονομιάς έγινε το 2005.





Φάνης Βγενόπουλος
Y/Γ
 
Σύντροφος απ' το f/b: Η πολιτική που ασκεί ο Πελετίδης, δεν είναι ευφυούργημα δικό του, ούτε το κάνει επειδή είναι καλός άνθρωπος 
ή πνευματικά / ψυχικά προικισμένος. 
 
Η πολιτική και τα έργα του Πελετίδη πηγάζουν και εκπορεύονται από μια κοινή βάση, που είναι η ΤΑΞΙΚΗ αντίληψη και ο στόχος της άσκησης της πολιτικής και των επιλογών είναι ταξικός. 
Με αυτό το πρόγραμμα ξεκάθαρα κατέβηκε ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές, και όποιος κι αν βρισκόταν στην κεφαλή, τα ίδια ακριβώς θα έκανε. 
 
Το "κάν' τό όπως ο Πελετίδης" όχι μόνο δεν ισχύει αλλά είναι και αποπροσανατολιστικό, επικεντρώνεται τάχα στο πρόσωπο και τα προσόντα του. 
 
"Καν' το όπως ο κομμουνιστής" θα πρεπε να λέει. Γιατί ο κομμουνιστής (ασχέτως ιδιοσυγκρασίας και προσωπικότητας) θα δράσει και θα διεκδικήσει ταξικά. Υπέρ του λαού και ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς υπαλλήλους που το υπηρετούν. 
 
Επομένως δεν έχει σημασία το πρόσωπο (απαντώ στο ακκομάτιστο και το ανεξάρτητο), αλλά η πολιτική θεώρηση, ο πολιτικός στόχος, ο πολιτικός προσανατολισμός. 
 
Όλα είναι ζήτημα πολιτικής, κι ας μην θέλετε να το παραδεχτείτε. Αν λοιπόν θαυμάζετε τον Πελετίδη και εύχεστε να είχατε έναν τέτοιον για κεφαλή στους Δήμους σας, αλλάξτε την ευχή σας ως "να έχουμε ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Δήμαρχο". Όπως κι αν λέγεται αυτός. 
 
εν κατακλείδι
 
Ο Πελετίδης είναι κομμουνιστής. 
 
Στις πράξεις του αντικατοπτρίζονται οι θέσεις, οι απόψεις, οι ιδέες και οι πράξεις των κομμουνιστών. Στο πρόσωπό του αντανακλά το ήθος των κομμουνιστών. 
 
Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους εν ενεργεία ή διατελέσαντες κομμουνιστές δήμαρχοι. Επικεντρώνουμε στον Πελετίδη λόγω επικαιρότητας και μεγέθους του δήμου στον οποίο εξελέγη.
 
Ο Πελετίδης δεν είναι ο μόνος. 
 
Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος.
 
 Είναι η συνέχεια των αγώνων των κομμουνιστών. Είναι η ενσάρκωση της ηθικής τους. 
 
Είναι το πρόσωπο, η εικόνα και η φωνή τους σε μια μαύρη ιστορική συγκυρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου