Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος» (VIDEO)


ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ




Νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ειρηνοδικεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης εργατικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική συνεχίζοντας τον αγώνα τους κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών σε φτωχές, εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Στην Αθήνα, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο στην Κυρίλλου Λουκάρεως, ανοίγοντας πανό με το σύνθημα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα επίθεση και πάλη», «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς». 


Στο τέλος της κινητοποίησης, ανακοινώθηκε πως την Τετάρτη 1η Νοέμβρη εργατικά σωματεία και Λαϊκές επιτροπές θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στις 9 το πρωί ενάντια στους πλειστηριασμούς. (Δείτε παρακάτω βίντεο). 

Υπενθυμίζεται ότι η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ έχει συγκροτήσει Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.
Τα τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας είναι:

210.3833786, 6974010107, 6939172374, 6947445479, 6972220265.




Ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλα Ειρηνοδικεία 

Στον Πειραιά  μέλη εργατικών σωματείων συγκεντρώθηκαν στην οδό Νικήτα όπου ξεδίπλωσαν πανό του Εργατικού Κέντρου με το σύνθημα: «Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών», Επίσης, μοίραζαν στον κόσμο, ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Η επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την αύξηση των φόρων, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, γίνεται συνεχώς πιο σκληρή. Δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος, κανένας φτωχός αυτοαπασχολούμενος, να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση. Η απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου που στόχο έχουν να μας εξαθλιώσουν, πρέπει να είναι η οργάνωση του αγώνα μας ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζουν».
Στο Κορωπί συγκέντρωση έγινε στο Ειρηνοδικείο πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα όπου οι συγκεντρωμένοι από εργατικά σωματεία, συλλόγους συνταξιούχων και Λαϊκών Επιτροπών μοίραζαν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ καλώντας σε αντίσταση και αγώνα. 

Στη Νίκαια, συγκέντρωση έγινε επίσης στο Ειρηνοδικείο από εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές. Με το σύνθημα στο κεντρικό πανό του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που ανέγραφε «Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις λαϊκών νοικοκυριών», οι συγκεντρωμένοι καλούσαν τον κόσμο να οργανώσει την αντίστασή του και να απαιτήσει την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι η εργατική τάξη. Μοίραζαν ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου