Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ : Δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας (ΦΩΤΟ)


Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Δυναμική παναττική κινητοποίηση πραγματοποιούν στην Αθήνα οι συνταξιούχοι ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεις ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων.

Με σύνθημα «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας, έξω από το οποίο παραμένουν συγκεντρωμένοι. Η κινητοποίηση των συνταξιούχων ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο

Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Οι συνταξιούχοι αντιπαλεύουν το νέο σφαγιασμό των συντάξεων με τον «επανυπολογισμό» και την «προσωπική διαφορά», που προβλέπει ο νόμος 4387/2016. Δεν αντιμετωπίζουν ως «περασμένα ξεχασμένα» όσα αφαίρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις, τα δώρα, την Υγεία και διεκδικούν την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών τους.

Απαιτούν από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να δώσει άμεσα λύση, με πολιτική απόφαση, στο πρόβλημα των αυθαιρέτων περικοπών στις συντάξεις που έχουν επιβληθεί πέραν των όσων προβλέπουν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να αποδοθούν στους δικαιούχους τα ποσά που παρακρατήθηκαν παράνομα, χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα.


Μαζική συγκέντρωση στην πλ. Εθνικής Αντίστασης


Από το βήμα της συγκέντρωσης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, κάλεσε τα σωματεία και τους συνταξιούχους να μετατρέψουν το τρέχον έτος σε χρονιά αγώνων, να σχεδιάσουν τη δράση τους με αίτημα την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και του τελευταίου νόμου (4387) μια σειρά διατάξεις του οποίου τίθενται το επόμενο διάστημα σε εφαρμογή, με το λεγόμενο «επανυπολογισμό» των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ. «Εδώ βρίσκεται η λύση και η προοπτική, στους αγώνες», τόνισε και ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι δεν δέχονται να πληρώσουν την «ανάπτυξη» και την «έξοδο από τα μνημόνια» που διαφημίζει η κυβέρνηση. Όπως εξήγησε, οι περικοπές απειλούν να αφαιρέσουν άλλες τέσσερις συντάξεις ετησίως, αν συνυπολογιστούν οι απώλειες από τα οικογενειακά επιδόματα και η φορολογία. Προανήγγειλε τέλος κύκλο συσκέψεων και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων. Η Σούλα Ακζιώτη, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, αναφέρθηκε στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Κάλεσε τις συνταξιούχους, που είναι αναγκασμένες να μετρούν τα ψίχουλα των συντάξεων για να βοηθούν τα άνεργα παιδιά και εγγόνια, αλλά και να κάνουν τις νταντάδες και τις νοσοκόμες για τα μέλη των οικογενειών τους, να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση των ιδιαίτερων αναγκών τους. «Με τους αγώνες μας να σταματήσουμε την αιμορραγία των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου.

«Φτάνει πια» τόνισε ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ. Χρονιά καθοριστική «όχι μόνο για τις δικές μας συντάξεις, αλλά και για τις συντάξεις των επόμενων γενεών», χαρακτήρισε το τρέχον έτος ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα που στέλνει τους συνταξιούχους να προσπαθούν μέσα από τα δικαστήρια να κερδίσουν τις παράνομες παρακρατήσεις στηλίτευσε ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΣΕ.  






{--->}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου