Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πανεξόρμηση στις 7 Μάη ενάντια στα εργατικά ατυχήματα διανομέων στο δρόμο

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

«Δεν είναι μοιραίο, ούτε κακή στιγμή τα ατυχήματα και οι θάνατοι νέων συναδέλφων στο δρόμο», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο διανομέα σε τροχαίο την ώρα της δουλειάς στη Λάρισα, καλώντας σε μηχανοκίνητη πανεξόρμηση τη Δευτέρα 7 Μάη στις 7.30 μ.μ., μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Κυνηγώντας το άθλιο μεροκάματο που επέβαλαν εκ νέου οι "κοινωνικοί εταίροι" ΓΣΕΕ - εργοδότες και κυβέρνηση βρήκε τραγικό θάνατο άλλος ένας εργαζόμενος - διανομέας σε καφέ της Λάρισας, σε τροχαίο την ώρα της δουλειάς.

Ο δεύτερος θάνατος διανομέα της ίδιας επιχείρησης σε σύντομο χρονικό διάστημα αναδεικνύει την εντατικοποίηση που επιβάλλουν οι εργοδότες και σ’ αυτόν τον κλάδο για την αύξηση των κερδών τους.


Ο ανταγωνισμός των αλυσίδων βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας εργάζεται σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς μέτρα ασφάλειας, κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και το φόβο της απόλυσης, με άθλιους μισθούς.

Καλούμε τους συναδέλφους διανομείς, αλλά και άλλους συναδέλφους του κλάδου του Επισιτισμού να διώξουν το φόβο, τη μοιρολατρία. Να αποφασίσουν να υπερασπιστούν τη ζωή τους. Να οργανωθούν στο Συνδικάτο, να παλέψουμε ενάντια στη “δίκαιη ανάπτυξη” που κοστίζει ζωές.

Μόνο η οργανωμένη παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων μπορεί να επιβάλει εκείνα τα μέτρα και μέσα ασφάλειας που χρειάζονται για την προστασία της ζωής μας. Καθώς και η αγωνιστική διεκδίκηση μόνιμης, σταθερής εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και αναπλήρωση όλων των απωλειών σε εισόδημα και δικαιώματα.

Γιατί η ζωή μας είναι πολύτιμη και δεν την θυσιάζουμε για τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Οργανώσου στο Συνδικάτο. Έλα να παλέψουμε για:
  • Κλαδικές συμβάσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας και όχι με βάση τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων.
  • Συμβάσεις υποχρεωτικές για όλους.
  • Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Για τους διανομείς, τα μηχανάκια, ο εξοπλισμός, η συντήρηση και τα έξοδα κίνησης πληρωμένα από τους εργοδότες και όχι από την τσέπη μας.
Προχωράμε σε μηχανοκίνητη πανεξόρμηση με κάλεσμα συσπείρωσης σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, διανομείς και όχι μόνο.

Πάρε το μηχανάκι σου και έλα:

Δευτέρα 7/5 στις 7.30 το απόγευμα.

Μπροστά από το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΘ)».
ΣΧΕΤΙΚΑ 
 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι μοιραίο αλλά αποτέλεσμα της εντατικοποίησης

902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου