Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Αλλαγή ώρας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη!



Στην Αθήνα στη 1μμ, στην Ομόνοια


Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 13 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

 

Συλλαλητήρια στις 13 και 14 Ιούνη διοργανώνει το ΠΑΜΕ, καθώς η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην 4η «αξιολόγηση».

Αλλαγή ώρας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη


Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη!


«Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης.
 
Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.


Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση. 

Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων» αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα με βάση τον  «Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας».

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό.

Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

Αλλαγή ώρας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη 

 

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη, στις 14 Ιούνη!


Να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.»

Πηγή: 902.gr

 

Αλλαγή ώρας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη!


Είναι χαρακτηριστική η σπουδή της κυβέρνησης να ψηφιστούν τα μέτρα όσο πιο γρήγορα γίνεται για το λόγο αυτό το ΠΑΜΕ εξέδωσε έκτακτο δελτίο αλλάζοντας την ώρα της συγκέντρωσης:

Αλλαγή ώρας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη 


«Με τα γνωστά τερτίπια της η κυβέρνηση, ως συνηθίζει, επιδιώκει την Πέμπτη 14 Ιούνη να έχουν ψηφιστεί στη Βουλή ως τις 3 το μεσημέρι τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης.

Το ΠΑΜΕ αλλάζει την ώρα της συγκέντρωσης που έχει αναγγελθεί και από τις 7 το απόγευμα θα την πραγματοποιήσει στις 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

Πηγή: ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου