Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ακατάδεκτα τριαντάφυλλα


1. Πέφτουμε και σηκωνόμαστε μόνοι μας.
 
2. Δόξα τω Θεώ, η προφορική παράδοση συνεχίζεται απρόσκοπτα. Ο ρέοντας λόγος.
 
3. Είναι ανίκανοι να αντισταθούν σε κάθε πίεση Ευρωπαίων και Αμερικανών. Τι κάνουν λοιπόν; 
Δέχονται τις εντολές και έπειτα χάνονται στη μετάφραση, προσπαθώντας να αμβλύνουν όσο μπορούν τους όρους, για να τους παραδώσουν με μορφή δώρου στους πολίτες.
 
4. Οπως λέει ο σοφός, όποιος έχει μόνο τη γνώμη ή το γούστο των άλλων ή όποιος απλώς μιμείται, αυτός είναι ο δούλος.
 
5. Αν ο Τσίπρας κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, τάζοντας όπως πάντα και αποκαλύπτοντας νέα σκάνδαλα χρησιμοποιώντας λόγο παιδαγωγικό προς το κοινό, θα συνεχίσει την τυχοδιωκτική πορεία του. Με την αρχή της ανταπόδοσης σε όσους τον ψήφισαν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η νίκη πάνω στις δυνάμεις του κακού τέρπει το πόπολο. Αυτός είναι ο πρωθυπουργός, γεμάτος «εκρήξεις» απροσδόκητης καλοσύνης και τρυφερότητας, κυρίως προς τους συνταξιούχους.
 
6. Αν χάσει τις εκλογές, ο Κυριάκος θα είναι απαρηγόρητος. Για χάρη της πατρίδας, εγκατέλειψε το περιβάλλον της οικογένειας για να κατέβει και να μοιάσει με τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για μεγάλη θυσία, που αξίζει ανταμοιβή. Τον έχω ικανό να αρνηθεί την ύπουλη κοινωνία που τον ταλάνισε και να αποτραβηχτεί, αναζητώντας τη γαλήνη. Λέτε να μονάσει; Στο εξωτερικό;
 
7. Γιατί η Δικαιοσύνη αδυνατεί να κλείσει την υπόθεση Φύσσα; Οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες ήδη γιορτάζουν την παράταση της δίκης τους, ελπίζοντας ότι σιγά - σιγά θα περάσουν σε έναν αόριστο χρόνο, χωρίς ποτέ να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση.
 
8. Αφήνω στη μνήμη του οκτάχρονου που ταλαιπωρήθηκε από την ασθένειά του και έκλεισε τα θαυμάσια μάτια πριν από δέκα μέρες ένα μικρό «λουλούδι», όπως ήταν κι ο ίδιος: «Η παιδική χαρά φωνάζοντας μπροστά σε μια πηγή πίνει ανέμελη νεράκι με το γάλα. Ολα τελειώνουν μέσα σε μιαν αρχή και μόνο το παιδί ξέρει το θαύμα. Κι ο θάνατος τρεκλίζοντας ακολουθεί, το πιο λαμπρό φορώντας παραμύθι. Μα, αυτό το χερουβείμ είναι από οξύ, μάταια μπροστά του ο θάνατος και η λύπη».
 
9. Ηρθε η ώρα για τη διαφήμιση του μεγαλύτερου εμπορεύματος, που θα αποφέρει και τα μεγαλύτερα κέρδη: Του Μουντιάλ, της μεταφερόμενης Μέκκας του ποδοσφαίρου, η οποία τους συγκεντρώνει όλους, αφού μπροστά στην μπάλα νιώθουν ίσοι προς ίσους. Οι ποδοσφαιριστές έχουν πλέον ξεπεράσει ήρωες και αγίους και έχουν γίνει η ζωοδότρα δύναμη για την πλειοψηφία του κόσμου. Το γήπεδο είναι μια ανοιχτή περιοχή, όπου ο καθείς προσέρχεται για τη δική του ομάδα, τον προσωπικό του θεό, του οποίου γνωρίζει τα πάντα, κάθε λεπτομέρεια από τις προσωπικές ζωές των παικτών. Οποιος κάθεται στην κερκίδα είναι ελεύθερος να εκτονωθεί όπως νομίζει απέναντι στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, που ήδη σηκώνουν κεφάλι χωρίς να φοβούνται. Θυμίζει κάτι από μάχη. Θα συγκρουστούν χώρες με διαφορετική γλώσσα, που θα έχουν ωστόσο κοινούς κώδικες συμπεριφοράς ως προς τον ενθουσιασμό, την απόλυτη συγκέντρωση και την ενίοτε εκτός ορίων εκτόνωση.
 
10. Ακατάδεκτα τριαντάφυλλα είναι αυτά που δεν μπορείς να στείλεις ούτε να λάβεις / Ακατάδεκτα τριαντάφυλλα, φυτρώνουν εκεί που δεν τα θέλεις / Ακατάδεκτα τριαντάφυλλα από τα παγωμένα μαύρα δάση, όπου το ιππικό καλπάζει ακόμα γιατί ο πόλεμος δεν τέλειωσε / Ακατάδεκτα τριαντάφυλλα περιπλανώμενα, απόδειξη του θαύματος / Ακατάδεκτα τριαντάφυλλα, οι σύντροφοι που έφυγαν και εκείνοι που θα έρθουν / Ακατάδεκτο τριαντάφυλλο, εσύ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου