Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Μετά τις Πρέσπες ανοίγουν κι άλλα θέματα της αμερικανοΝΑΤΟικής ατζέντας (AUDIO)





Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουν κι άλλα θέματα στο πλαίσιο της αμερικανοΝΑΤΟικής ατζέντας, σχολίασε για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ».

Τόνισε ότι επιδιώκεται ένας συμβιβασμός για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και των θαλάσσιων ζωνών της Κύπρου. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφησυχάζει το λαό όταν η τουρκική αστική τάξη κλιμακώνει τις διεκδικήσεις, αμφισβητεί σύνορα και θέτει θέμα τουρκικής μειονότητας και πρόσθεσε ότι ζητήματα μειονοτήτων αξιοποιούνται στο πλαίσιο των ανταγωνισμών για να βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Τόνισε ότι η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε αμερικανικό προγεφύρωμα, κάτι που σηματοδοτεί τεράστιους κινδύνους για το λαό και υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι πυλώνας ασφάλειας όταν η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορα και τη Συνθήκη της Λοζάνης ως μέλος του ΝΑΤΟ.


Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σκηνικό σημείωσε ότι οι μετακινήσεις βουλευτών δείχνουν ότι είναι μικρές οι διαφορές και μεγάλες οι συγκλίσεις μεταξύ των αστικών κομμάτων. Πρόσθεσε ότι δύο πολιτικές συγκρούονται, η μία είναι που στηρίζει σύστημα, ΕΕ και ΝΑΤΟ από κόμματα που έχουν επιμέρους διαφορές και η άλλη είναι η πολιτική του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ανέφερε ότι έγινε μια προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ την οποία μάζεψε ο πρωθυπουργός για να μην εξευτελιστεί περισσότερο η κατάσταση. Επανέλαβε ότι θέση του ΚΚΕ είναι πως όποιος διαφωνεί παραιτείται, πάει στο λαό και στις επόμενες εκλογές επιλέγει όποιο κόμμα θέλει. Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της γνήσιας απλής αναλογικής και συνεπώς θα πρέπει να συγκροτείται Κοινοβουλευτική Ομάδα και με ποσοστό 1%. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα μπορούσε να συμφωνήσει να υπάρχουν Κοινοβουλευτικές Ομάδες από κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου