Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

«Διέξοδο μπορεί να δώσει ένα ισχυρό ΚΚΕ» (VIDEO)





Διέξοδο μπορεί να δώσει ένα ισχυρό ΚΚΕ επεσήμανε σε παρέμβασή του στο «Action 24», ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική καλώντας τον λαό να κρίνει όλη την πορεία, τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τις πολιτικές που ακολούθησαν και «να κρίνει το εξής: αν το ΚΚΕ ήταν πιο ενισχυμένο αυτά τα χρόνια και είχε μεγαλύτερα ποσοστά, θα ήταν καλύτερη η κατάσταση στο λαϊκό κίνημα. Όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατό θα είναι το λαϊκό κίνημα γιατί μόνο με τους αγώνες του λαού μπορούν να επιτευχθούν λύσεις». 

Ερωτώμενος για το «ΜέΡΑ 25» είπε ότι «πάντα το σύστημα είχε κόμματα μιας χρήσης. Τα ζήσαμε και την προηγούμενη περίοδο» Ο Βαρουφάκης έχει την ιστορία του, ήταν υπουργός, ακολούθησε αυτές τις πολιτικές, στη συνέχεια ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, είπε ότι είναι σύμφωνος με το 70% των μνημονίων.
Είναι ένα κόμμα του συστήματος που θέλει να παίξει ένα ρόλο συμπληρωματικό. Και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η «ΜέΡΑ 25» δεν έχουν καμία σχέση με το ΚΚΕ, είναι «κόμματα αστικά, αυτοπροσδιορίζονται αριστερά και προοδευτικά κόμματα αλλά είναι κόμματα που έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν την αστική τάξη».

Απαντώντας στην ερώτηση το ποιος θα είναι καλύτερος στη διακυβέρνηση της χώρας, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε πως «αλλάζει ο μηχανοδηγός, αλλά το τρένο πηγαίνει στις ίδιες ράγες, παίρνει ο ένας τη σκυτάλη από τον άλλον και συνεχίζουν τις ίδιες πολιτικές. Αυτό δεν μπορεί να δώσει διέξοδο. Διέξοδο μπορεί να δώσει ένα ισχυρό ΚΚΕ». 

Σε ό,τι αφορά το «Ρουβίκωνα», ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε πως αυτές οι ενέργειες εξυπηρετούν το σύστημα, είναι βούτυρο στο ψωμί των κυβερνήσεων, για να χτυπούν το λαϊκό κίνημα. «Αυτά τα ζητήματα το λαϊκό κίνημα μπορεί το ίδιο να τα αντιμετωπίσει. Εξυπηρετούν αυτές τις ενέργειες για να καταργήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο. Είμαστε υπέρ ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος που ξέρει που πάει, που ξέρει τί διεκδικεί που στρέφεται ενάντια στους καπιταλιστές, στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενάντια στις κυβερνήσεις που όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να αλλάζουν προσωπείο, δεξιό - αριστερό, αλλά ακολουθούν τις ίδιες πολιτικές και χτυπούν το λαϊκό κίνημα και τα δικαιώματά του».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου