Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Το δράμα της Υεμένης






Το δράμα της Υεμένης
 

Στην Υεμένη η Σαουδική Αραβία εδώ και τέσσερα χρόνια ηγείται της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.
Στενεύει ολοένα και περισσότερο η «θηλιά θανάτου» που έχει στήσει σε βάρος του λαού της Υεμένης ο ιμπεριαλιστικός συνασπισμός της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων τους, που αιματοκυλούν τη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, σε μία προσπάθεια να μειώσουν την εκεί εντεινόμενη γεωπολιτική επιρροή του Ιράν και των Σιιτών.



Από τότε λοιπόν είναι σε εξέλιξη αυτός ο πόλεμος ανάμεσα στους πάνοπλους συμμάχους των Αμερικάνων και τους αντάρτες Χούτι, πόλεμος, ανηλεείς βομβαρδισμοί, οικονομικός και διατροφικός αποκλεισμός. Με συνέπειες την πείνα, τις αρρώστιες, τις επιδημίες, το θάνατο.


Οι κάτοικοι της Υεμένης δεν έχουν τρόπο ούτε ως πρόσφυγες να φύγουν, γιατί ο αποκλεισμός απ’ όλες τις πλευρές, στοχεύει και σ’ αυτό. Και φυσικά ο αποκλεισμός έχει καταφέρει να μην εισάγεται τίποτα απολύτως (τρόφιμα, φάρμακα κλπ) 


Οι τιμές των τροφίμων τις τελευταίες έξι βδομάδες αυξήθηκαν κατά 25%». Τους επόμενους λίγους μήνες αναμένεται να προστεθούν άλλα 4.000.000 άτομα στη στρατιά των εκατομμυρίων ανθρώπων που παλεύουν να επιβιώσουν και να μην πεθάνουν από την πείνα.


Σχεδόν 15 εκατ. δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινή και καθαρό πόσιμο νερό
Άλλα 3.000.000 Υεμενιτών είναι υποσιτισμένοι, συμπεριλαμβανομένων 1.100.000 εγκύων, και πάνω από 400.000 σκελετωμένα από την πείνα παιδιά!


....Η ΔΥΣΗ ΣΙΩΠΑ.....


www.facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου