Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ο Κούκος, η ΝΔ και ο χαρτοπαίκτης


 Του Αεροπεζοναύτη

Θυμάστε τα παλιά ρολόγια τοίχου με τον Κούκο, όπου κάθε ώρα, μας υπενθύμιζε με αντίστοιχα τιτιβίσματα, την ώρα…

Χαράματα, φτάνει λοιπόν, ο χαρτοπαίκτης στο σπίτι του. Με αργά βήματα για να μη ξυπνήσει τη γυναίκα του, ανοίγει την πόρτα και μπαίνει στο σπίτι... Το ρολόι έδειχνε ακριβώς 5 πμ. Τότε, πετάγεται ο Κούκος από το ρολόι και χτυπά 5 φορές! 
Όπως αντιλαμβάνεστε ξυπνάει η γυναίκα του, αλλά ο κουτοπόνηρος χαρτοπαίκτης και καλά δήθεν ενοχλημένος, που ξύπνησε τη γυναίκα του, βάζει της φωνές στον Κούκο και του λέει: Καλά ρε Κούκο, το ξέρουμε ότι είναι μία η ώρα! Δεν είναι ανάγκη να μας το λες πέντε φορές!

Έτσι και η ΝΔ!


Ούτε μία, ούτε δυο, ούτε πέντε φορές, αλλά πολύ περισσότερες φορές, επικαλέστηκε τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κεφαλαίου στην συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη με τον τίτλο «επενδύω για την Ελλάδα».

Ξεπέρασε, η ΝΔ τον Κούκο!

Όσα τα 24ωρα κελαϊδίσματα του Κούκου, τόσα και αντιλαϊκά τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου

Νόμοι και άρθρα, κατά εντολή του ΣΕΒ, τα οποία θωρακίζουν το κεφαλαίο και νομιμοποιούν την καταστολή, που θυμίζουν τις σκοτεινές εποχές της ΕΡΕ, την ιστορία της στο Εργατικό Κίνημα, το χαφιεδισμό, το εργατικό της ασφάλειας, την τρομοκρατία και τον έλεγχο των αποφάσεων για τη δράση των σωματείων.

Αυτό και αν λέγεται κρατική παρέμβαση, με κρατικά μέσα, με κρατική καταστολή!
Η ΝΔ νομοθετεί με βάση το δόγμα ό,τι είναι χρήσιμο για το κεφάλαιο, είναι και νόμιμο.

Αυτή είναι η πολιτική βάση που ξεκινά το νομοθέτημα έκτρωμα σε βάρος των εργαζομένων.

Το πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη με τον τίτλο «επενδύω για την Ελλάδα» ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους και χτυπά ό,τι εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει. Φέρνει νέα μέτρα καταστολής, με ωμή παρέμβαση του κράτους στη ζωή των συνδικάτων και των αποφάσεων τους.

Είναι η σύγχρονη έκφραση της αστικής δικτατορίας, που η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζει δημοκρατία.

Όσο για τα «μεσαία στρώματα», τους μικρούς επιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, παραθέτω την αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ομιλία του στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη με τον τίτλο «επενδύω για την Ελλάδα»:

«Ο ΣΕΒ π.χ. έγραφε, πως οι πολλές μικρές επιχειρήσεις "είναι η φτώχεια των εθνών". Η ΕΕ, σε όλα της τα ντοκουμέντα κάνει λόγο για "ανάγκη περιορισμού του μεγάλου αριθμού των μικρών επιχειρήσεων"».

Να λοιπόν που οδηγούν τα μνημόνια που ψήφισαν από κοινού όλοι.

Να οι συνταγές «επενδύω για την Ελλάδα», οδηγούν σε μια επιτάχυνση της συγκέντρωσης της παραγωγής στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η ΝΔ, ως άλλος χαρτοπαίκτης, όλη νύχτα σούρτα φέρτα, με τους επιχειρηματίες και με τις οδηγίες της ΕΕ, εκπληρώνει το υπόλοιπο 38% των επιθυμών του ΣΕΒ, μιας και το άλλο αηδόνι του δικομματισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερκάλυψε το πλάνο του ΣΕΒ κατά 62%, σήμερα βγαίνει στα κεραμίδια και σκούζει -τάχα μου- για τα λαϊκά συμφέροντα, ενώ είναι σε όλους γνωστός για το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξε και παίζει.

Είναι γνωστό, ότι οι ανάγκες των λαών κινούν την ανθρωπότητα και την ιστορία μπροστά!

Όσο το κεφάλαιο και τα κόμματα του, πνίγουν τις ανάγκες των εργαζομένων και τους οδηγούν στην εξαθλίωση, τόσο θα ορθώνεται ένα κίνημα ανατρεπτικό που θα οδηγεί με τον αγώνα του σε καλύτερες ημέρες.

Μπορεί σήμερα ένας Κούκος να μην φέρνει την Άνοιξη, αλλά η πραγματική Άνοιξη πάντα έρχεται στην ώρα της, αρκεί ο λαός να το αποφασίσει και να συνταχθεί, να αντεπιτεθεί, διαμορφώνοντας συνθήκες για τη δική του εξουσία.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου