Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Τα φασιστικά Ορκ των …συνωμοσιολόγων απειλούν τη «Μέση Γη»


Στο στόχαστρο η λογική, η σοβαρότητα και η υγεία

 

Έλεγξα το ημερολόγιο. Μήπως αυτός ο χρόνος έχει δύο πρωταπριλιές; Όχι. Τελικά είναι αλήθεια.
Τα φασιστικά Ορκ των ...συνωμοσιολόγων απειλούν τη «Μέση Γη»
Τα φασιστικά Ορκ των …συνωμοσιολόγων απειλούν τη «Μέση Γη»
Κι αν δε με πιστεύετε, σας λέω μόνο ότι το έγραψε και η «Ελεύθερη Ώρα» και το «Μακελειό», που μάλλον είναι και οι διοργανωτές, αφού πουθενά αλλού δεν γράφτηκε κάτι σχετικό.

Θα βγουν από τις τρύπες τους και θα εμφανιστούν λέει εκτάκτως στο σύνταγμα, στις 15 Μάη. Αλλά και στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.
Ξέρετε τώρα. Όλες οι βεντέτες στο πάλκο.

Ετοιμαστείτε για πανοπλίες και κώλους. Για Λουκά και παπάδες με τα ιερά ποτήρια, να κοινωνούν διαβάτες στη Σταδίου. Για Μπογδανοειδή και Λαγομούρικα Όρκ.

Όλοι. Τα Ελοχίμ. Οι άνθρωποι της «κούφιας γης», αλλά και της «επίπεδης».


Οι μισότρελοι ψεκασμένοι οπαδοί της ηθελημένης άγνοιας,  που προτιμούν να πιστεύουν τον Σώρρα ή τον Χίο ή το Λιακόπουλο, παρά τους επιστήμονες.

Αιτήματα; Όχι στην καραντίνα, όχι στις μάσκες, όχι στα εμβόλια, όχι στο κβαντικό τατουάζ(;;), όχι στο 5G, κλπ.

Το «δεν υπάρχει κορωνοϊός, είναι απάτη», σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κρατάνε για κρυφό χαρτί στις ομιλίες τους.

Τα φασιστικά Ορκ των ...συνωμοσιολόγων απειλούν τη «Μέση Γη»
Τα φασιστικά Ορκ των …συνωμοσιολόγων απειλούν τη «Μέση Γη»

Και φυσικά, σαν καλά φασισταριά δε ξέχασαν το σύνθημα που «τους ενώνει και τους δονεί»:

«Όχι στους μετανάστες».

Είναι γελωτοποιοί ή εγκληματίες;


Θα ήταν πολύ διασκεδαστικοί όλοι αυτοί οι κλόουν της συνωμοσιολογίας, αν δεν ήταν πολύ επικίνδυνοι. Και δεν είναι μόνο στο θέμα του κορωνοϊού που η επικινδυνότητά τους είναι προφανής.

Κατά τη γνώμη τους δεν υπάρχει ο Covid-19, είναι συνομωσία κι άρα δε χρειάζεται η καραντίνα, οι προφυλάξεις, οι μάσκες κλπ.

Όλος ο πλανήτης λέει ψέματα και μόνο αυτοί έχουν αντιληφθεί την αλήθεια.
Αλλά εξ ίσου επικίνδυνες είναι όλες οι υπόλοιπες θεωρίες τους.

Για παράδειγμα, στο θέμα των εμβολίων, που αναπτύχθηκαν οι αντιεμβολιαστικές θεωρίες (ξεκινώντας φυσικά από τις ΗΠΑ) κι «αναστήθηκαν» ασθένειες που τα εμβόλια τις είχαν εξαφανίσει (Φυματίωση, Ιλαρά, κλπ.), αλλά και δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν καθολικά θεραπείες και εμβόλια που ήδη έχουν ανακαλυφθεί, για να εξαφανιστούν άλλες ασθένειες (π.χ. καρκίνος του Τραχήλου).

Π.χ. η Ιλαρά, μια ξεχασμένη νόσος, αναβιώνει εξ αιτίας των αντιεμβολιαστικών θεωριών, παρόλο που προλαμβάνεται με εμβολιασμό.
Στην Ευρώπη το 2016 είχαν καταγραφεί 5.273 κρούσματα. Το 2017 ήταν 23.927. Ενώ το 2018 καταγράφηκε ρεκόρ της ασθένειας με πάνω από 45.000 κρούσματα και τουλάχιστον 37 θανάτους.

Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις του Π.Ο.Υ., η ραγδαία εξάπλωση κάποιων ασθενειών, όπως η ιλαρά, είναι ακριβώς αντίστοιχη με την «εξάπλωση» του αντιεμβολιαστικού κινήματος στις ίδιες χώρες.

Κι όλα αυτά, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω του εμβολιασμού σώζονται 2-3 εκατομμύρια ζωές το χρόνο, όταν 1,5 εκ. παιδιά κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από ασθένειες που θα είχαν προληφθεί αν είχαν εμβολιαστεί, ενώ λόγω των εμβολίων και των αντιβιοτικών έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής πάνω από 20 χρόνια.

Η ιστορία του «αντιεμβολιαστικού κινήματος» - Πως ξεκίνησε;
Χάρτης καταγραφής επίδρασης αντιεμβολιαστικών θεωριών: Στην πρώτη θέση η Γαλλία,
 στην 7η θέση η Ελλάδα… Στην Κούβα και τις χώρες της Αφρικής, 
όπου οι μαζικοί εμβολιασμοί έχουν σώσει δεκάδες εκατομμύρια ζωές 
τέτοιες αντιεπιστημονικές θεωρίες σκοντάφτουν στην καθημερινή πραγματικότητα…

Κι όλα αυτά γιατί «κάποιοι» δε μπορούν να αντιληφθούν το κύριο και το δευτερεύον των φαρμάκων (ομοίως και των εμβολίων).

Όλα τα φάρμακα μπορεί να έχουν αντενδείξεις και παρενέργειες. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την αποτελεσματικότητα τους.

Όλα τα εμβόλια, και ειδικά της γρίπης, μπορεί να έχουν κάποιες φορές μεγαλύτερη ή λίγο μικρότερη αποτελεσματικότητα, αλλά αυτό είναι πόλεμος με τον ιό που μεταλλάσσεται κι αυτό δεν αναιρεί το ότι το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο των ανθρώπων απέναντι στην επιδημία.

Όλα τα εμβόλια πρώτα δοκιμάζονται, περνάνε τεστ σε ζώα κι ύστερα σε ανθρώπους, μέχρι να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα και να ελαχιστοποιηθούν ή να εξαλειφθούν όποιες τυχόν επιπτώσεις. Γι’ αυτό δεν έχει βγει ακόμα το εμβόλιο για τον Covid-19.

Η ουσία είναι ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα κάνει στην κοινωνία, ότι κάνουν κι οι επιδημίες.

Μεγιστοποιεί τις συνέπειες των ασθενειών, χτυπώντας τη μόνη άμυνα των ανθρώπων απέναντί τους. Κι αυτό με ανυπόστατα, αντιεπιστημονικά επιχειρήματα.

Και κυρίως με κραυγαλέα ψέματα, που όμως είναι δύσκολο να τα αποκαλύψει ο καθένας.

Βλέπε π.χ. τις δυο φωτογραφίες για την είσοδο του ιδρύματος του Μπιλ Γκέιτς.

Η προσθήκη στη δεύτερη φωτογραφία λέει (δήθεν) «Κέντρο για την μείωση του παγκόσμιου ανθρώπινου πληθυσμού». Λες κι αν ήταν αλήθεια, θα το έγραφαν ποτέ στην πόρτα τους.

Τα φασιστικά Ορκ των ...συνωμοσιολόγων απειλούν τη «Μέση Γη»

Το χειρότερο απ’ όλα, είναι ότι είναι πολλοί οι αφελείς που τσιμπάνε σε τέτοιες σαχλαμάρες.

Άνθρωποι που με κανένα τρόπο δεν τους κατατάσσεις στον εσμό, που όμως με το πρώτο τυράκι – ποστ τύπου:

«Kοινοποιείστε το γιατί θα το κατεβάσουν» ή «δείτε εδώ την μόνη αλήθεια για… ότι νάναι»,
τσιμπάνε και το δημοσιεύουν.

Να πούμε λοιπόν πάλι σ’ όλους αυτούς τους εύκολους: πριν κοινοποιήσετε κάτι ελέγξτε ποιος το ανεβάζει.

Οι φασίστες κι οι φίλοι τους λένε μόνο ψέματα. Και τις 365 μέρες το χρόνο, 366 τα δίσεκτα. Όλα όσα γράφουν είναι fake.

Γενικά να προσέχετε τι κοινοποιείτε. (Περισσότερα για το θέμα των εμβολίων εδώ και εδώ.

Αποκαλυπτικές ψυχολογικές έρευνες


Γεννιέται όμως το ερώτημα, ιδιαίτερα σε ψυχολόγους, ποιες εσωτερικές ανάγκες καλύπτουν αυτοί οι άνθρωποι λέγοντας κι αναπαράγοντας όλα αυτά τα κραυγαλέα ψέματα, τις αντιεπιστημονικές τερατολογίες και τα συνωμοσιολογικά θρίλερ τους.

Οι ψυχολόγοι θεωρούν, με πρόσφατες έρευνές τους, ότι η «ανάγκη για μοναδικότητα», είναι ο κύριος λόγος που συσχετίζεται με την υιοθέτηση θεωριών συνωμοσίας.

Επίσης ότι η πίστη ενός ατόμου σε μία θεωρία συνωμοσίας, παρά τις αδιάσειστες αποδείξεις για το αντίθετο, σημαίνει ότι γίνεται  περισσότερο πιθανή η πίστη του και σε όλες τις υπόλοιπες.

Ότι το να προσπαθείς να ανατρέψεις με αποδείξεις αυτούς που πιστεύουν σε  θεωρίες συνωμοσίας, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στο μυαλό τους, αυξάνοντας την σιγουριά τους ότι υπάρχει συνωμοσία. 

Ψυχολογία

Κι ότι για τους συνωμοσιολόγους, όσο πιο σκοτεινή είναι μία θεωρία, τόσο πιο ελκυστική γίνεται, ικανοποιώντας την «ανάγκη τους για μοναδικότητα».

Σ’ ένα από τα κοινωνικά πειράματά τους, «πέρασαν» σε ένα σύνολο ανθρώπων τη «θεωρία συνωμοσίας» ότι οι ανιχνευτές καπνού στα κτίρια, παράγουν δήθεν κάποιους επικίνδυνους υπέρηχους.

Κι ότι το 81% των Γερμανών το πιστεύει. Κανένας από τους συμμετέχοντες στο πείραμα δεν «έφαγαν» το παραμύθι, εκτός από αυτούς που ήδη πίστευαν σε διάφορες άλλες θεωρίες συνωμοσίας.

Μάλιστα, ακόμα κι όταν οι ερευνητές, τους αποκάλυψαν ότι πρόκειται για φανταστική ψεύτικη ιστορία, οι περισσότεροι από αυτούς συνέχισαν να το πιστεύουν.

Πάντως ψάχνοντας τις αιτίες, δε γίνεται να μην αναφερθούμε στην επίθεση που δέχεται η επιστήμη, μέσα ακόμα κι από το σχολείο με τα νέα βιβλία, τις νέες μεθόδους και τα νέα περιεχόμενα, που απογειώνουν τον σχετικισμό, τον αγνωστικισμό και το νέο είδος της αμάθειας, όπου:

«Η γνώση του καθενός είναι η γνώμη του».

Και φυσικά η τηλεόραση της υποβάθμισης των πάντων, που δυστυχώς κυριαρχεί στη ζωή των δυστυχισμένων θυμάτων της, που είναι… «άπειρα».

Η προστασία απέναντι σ’ αυτούς

 

Η ιστορία του «αντιεμβολιαστικού κινήματος» - Πως ξεκίνησε;Το θέμα λοιπόν δεν είναι να πείσουμε μερικούς τρελούς να μη λένε τρέλες.

Το θέμα είναι το κοινωνικό σύνολο, το κράτος, η κοινωνία, να απομονώσει αυτές τις επικίνδυνες φωνές, παίρνοντας μέτρα για τη θωράκιση του συνόλου του πληθυσμού. Π.χ. καθολικός, υποχρεωτικός και δωρεάν εμβολιασμός στα σχολεία.

Κι αυτή η στάση με βάση την επιστήμη και υπέρ του λαού, είναι σήμερα υποχρέωση του λαϊκού κινήματος που πρέπει να διεκδικεί και διεκδικεί τέτοια μέτρα,

μέχρι να τα κατοχυρώσει ολοκληρωτικά και τελεσίδικα μια αυριανή λαϊκή εξουσία, μέσα από τα συστήματα δημόσιας παιδείας, υγείας, ασφάλισης, κοινωνικής προστασίας κλπ.


Πηγή: Κατιούσα  μέσω   rovespieros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου