Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Ίσως για λόγους ταξικούς και όχι μόνο…



Επίθεση στο ΚΚΕ χωρίς Στάλιν είναι σεξ χωρίς οργασμό! Ο Μιχάλης Λεάνης απαντά στη Σώτη Τριανταφύλλου και όσους έχουν κάνει τον αντικομμουνισμό επάγγελμα, ίσως για λόγους ταξικούς και όχι μόνο…

Δεν είναι ότι νοιώθω την ανάγκη να απολογηθώ. Το αντίθετο μάλιστα. Ούτε χρίζομαι ξαφνικά αυτόκλητος υπερασπιστής ενός κόμματος. Αστειότητες. Το ΚΚΕ έχει ικανότατα στελέχη και μέλη, πολύ πιο ικανά από εμένα όχι μόνο να το υπερασπιστούν με θεσμικό τρόπο αλλά και να το προστατέψουν από κάθε μορφής επίθεση. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Αν και θεωρώ ότι η ίδια η 100χρονη και βάλε ιστορία του ΚΚΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο υπερασπιστή του αν βέβαια την μελετήσεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα μακριά από εμμονές και προκαταλήψεις.

Όχι για να συμφωνήσεις μαζί του ή για να προσχωρήσεις στις γραμμές του, αλλά γιατί η αποστασιοποίηση και η πνευματική διαύγεια αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την μελέτη της Ιστορίας, αλλά και για να πληροφορηθείς –αν σε ενδιαφέρει πραγματικά- την οπτική των γεγονότων από μια άλλη ματιά!
Έχει κι αυτό το ενδιαφέρον του για ανθρώπους –ιδιαίτερα πνευματικούς- που επιθυμούν να σκέφτονται ελεύθερα!!! Λέω τώρα εγώ…


Βέβαια η ταξική προσέγγιση των γεγονότων είναι επίσης μια βασική -βασικότατη- προϋπόθεση για την μελέτη της ιστορίας, μια προσέγγιση που πολλοί την παρακάμπτουν  τεχνηέντως, θιασώτες του «Τέλους της Ιστορίας», αποστειρώνοντας βασικά χαρακτηριστικά της μελέτης ή της έρευνας,  αντικαθιστώντας την με έναν κοσμοπολιτισμό, περισσότερο μοντέρνο παρά σύγχρονο, ραμμένο στα μέτρα τους ή με ένα ιδιότυπο «ρεαλισμό» κυνικών προδιαγραφών. Έτσι απενοχοποιημένοι αρνούνται τάχα μου να καταλάβουν αυτούς που διαφωνούν θεωρώντας τους απολιθώματα ή ό,τι άλλο υποτιμητικό έχουν να επιστρατεύσουν.

Αυτό είναι κάτι που πραγματικά με εξοργίζει γιατί έχει καταντήσει μανιέρα, σχεδόν επάγγελμα.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί εκ των πνευματικών ανθρώπων, όσοι έχουν μπει σ’ αυτή την διαδικασία -γιατί υπάρχουν ευτυχώς πολλοί που αρνούνται να την ακολουθήσουν- έχουν κατά καιρούς  μπει στον πειρασμό στη φορολογική τους δήλωση στη θέση επάγγελμα να αναγράψουν: Αντικομμουνιστής!!!

Κακώς που τελευταία στιγμή έκαναν πίσω! Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία καλοί μου άνθρωποι! Έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η βασική τους ασχολία!

Ως ψηφοφόρος και μόνο του ΚΚΕ αποφάσισα να απαντώ σε όσους θεωρώ ως ένα βαθμό άξιους αντιλόγου, επίσης σε όσους έχουν αποφασίσει να επιβιώνουν μ’ αυτή την ενασχόληση, προσπαθώντας να προσβάλουν στα όρια του αγοραίου ή να υποβιβάσουν τα πολιτικά μου πιστεύω.

Σε όσους πνευματικούς επιδιώκουν συστηματικά να παραχαράξουν την ιστορία! Με τους υπόλοιπους δεν θα ασχοληθώ γιατί ούτε έργο έχουν να επιδείξουν ούτε διαδρομή. Όπως οι τραγουδιστάδες σε περιφερειακά «σκυλάδικα» προσπαθούν να κάνουν καριέρα με τα ρεφρέν άλλων!


Θα απαντώ ως πολίτης επίσης, που απολαμβάνει «τα δικαιώματα» και τις υποχρεώσεις του πολίτη μιας αστικής δημοκρατίας που μεταξύ άλλων πολλών αποφυλακίζει παιδεραστή με κάθειρξη 401 ετών επειδή εξέτισε τα 2/5 της ποινής του!

Για το παραδικαστικό δεν έχουμε ακούσει τίποτα, ούτε και ασχολούμαστε γιατί προέχει η δράση των κομμουνιστών!!!

Αποφασίζω λοιπόν να απαντήσω σε μια μετρ του είδους, στην ιέρεια του αντικομμουνισμού Σώτη Τριανταφύλλου, Γενική Αντιπρόσωπος Ελλάδας με υποκαταστήματα σε όλη την περιφέρεια, η οποία δεν άφησε να πέσει κάτω η πρωτομαγιάτικη συμβολική εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας αποφάσισε από την μια να τα σούρει  στους απανταχού κομμουνιστές του Λεκανοπεδίου, σε όσους δεν πείστηκαν «τοις κείνων ρήμασι», και από την άλλη να τους διδάξει ιστορία.

Μόνο τα SOS βέβαια ώστε να προλάβουν να τα εμπεδώσουν μέχρι την επόμενη κινητοποίηση!

Και επειδή και η επόμενη κινητοποίηση θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία κι όχι την εξαφάνιση του Penis Snake (πεόφιδο κατά την ελληνική μετάφραση), του αόμματου αυτού υδρόβιου ζώου με την επίπεδη κεφαλή, που απειλείται με εξαφάνιση, η Σώτη Τριανταφύλλου βγάζει καντίλες και διακρίνει στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ σκηνές από τη σοσιαλιστική δυστοπία αλλά χρεώνει την διαπίστωση σε άλλους. Τέτοια λεβεντιά.

Τα διεθνή πρακτορεία βέβαια αναγκάστηκαν να διακρίνουν ευτοπία  και την πρόβαλαν με ανάλογες εικόνες αλλά η συγγραφέας αδυνατεί να τις προσλάβει και αποδεικνύεται βασιλικότερη του Βασιλέως!

Καμία επίσης αναφορά στα αιτήματα των διαδηλωτών ανεπίκαιρα γαρ μετά τις σχεδόν 100.000 απολύσεις κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης!

Με λεπτομέρειες θα ασχολούμαστε; Εμείς είμαστε μπον βιβέρ και περνάμε καλά! Οι υπόλοιποι να κόψουν τον λαιμό τους!

Αντίθετα πάντως από τη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, την οποία σύμφωνα με την άποψή της επιδιώκει το ΚΚΕ, εγώ αντίθετα διαπιστώνω μια στρατιωτικοποίηση του γραπτού λόγου στο συγκεκριμένο site γιατί 4 στους 5 αρθρογράφους αναφέρονται στη δυστοπία!!!

Βόλτα ελεφάντων! Ο ένας πιάνει την ουρά του προηγούμενο και περπατάνε!
Imitation’s boring που λέει και ο μεγάλος IGGY POP στο τραγούδι  Cry for Love! (ναι, ναι, μας αφήνουν να ακούμε Iggy στο ΚΚΕ).

Τώρα από πού προκύπτει ότι το ΚΚΕ αγωνίζεται για μια παραλλαγή της Σοβιετικής Ένωσης (άραγε ποια, γιατί καταγράφηκαν πολλές παραλλαγές), της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, φαντάζομαι από αποκλειστικές πληροφορίες που φτάνουν και στα δικά μου αυτιά και θέλουν τον σύντροφο Κουτσούμπα με στρατιωτική στολή κάθε μέρα στον Περισσό, να προβάρει πώς θα πατήσει το κουμπί για να προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στις μητροπόλεις του καπιταλισμού.

Εξάλλου οι συναντήσεις Κουτσούμπα-Κιμ Γιονγκ είναι συχνές και ως γνωστόν ο Ριζοσπάστης τυπώνεται στη Βόρεια Κορέα και τον φέρνουν ξημερώματα ερυθροί κομάντος στα περίπτερα. Έτσι εξασφαλίζεται και η κυκλοφορία. Άμα δεν θέλεις, μην πάρεις περιπτερά το φύλλο! Για να σε δω…

Σύμφωνα πάντα με την ίδια το ΚΚΕ ήταν το μόνο ευρωπαϊκό κομμουνιστικό κόμμα που παρέσυρε μια χώρα σε εμφύλιο και παραμένει αμετανόητο και εκδικητικό!

Μάλιστα! Παρόλο που δηλώνει ιστορικός αγνοεί (;;;), ξεχνά (;;;) χιλιάδες εκκαθαρίσεις δωσίλογων, παρακρατικών και άλλων συγγενών δυνάμεων στην Ευρώπη, στην Γαλλία έγινε της τρελής, στην Ιταλία σκότωσαν τον ίδιο τον δικτάτορα τον Μουσολίνι, ενέργειες που αποκλιμάκωσαν σε μεγάλο βαθμό τις εντάσεις, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα όλο αυτό το συνονθύλευμα δολοφονούσε, τρομοκρατούσε με την συνδρομή των συμμάχων Άγγλων και μετά την παράδοση των όπλων στη Βάρκιζα. Ιδιαίτερα μετά την παράδοση.

Οι εικόνες από τα Δεκεμβριανά πάντως σύμφωνα με μαρτυρίες ιστορικών, μικρότερης εμβέλειας από την κ. Τριανταφύλλου, αναφέρουν ότι δεν ήταν από ταινία του Ντίσνεϊ!

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος δυο φορές σε εκπομπές του Παύλου Τσίμα έχει δηλώσει ότι στην Ελλάδα την εποχή εκείνη ο αριθμός των παρακρατικών και τον δωσίλογων σε πληθυσμιακή αναλογία με τις συγκρινόμενες χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης ήταν πολύ μεγαλύτερος και φυσικά πολύ πιο δραστήριος και το σημαντικότερο όλων ότι έπαιξε ρόλο πρωταγωνιστικό στις εξελίξεις.

Ούτε αυτό το γνωρίζει η κ. Τριανταφύλλου!

Την πληροφορώ πάντως ότι στα μέσα της δεκαετίας του ’80, στη Ρώμη συγκεκριμένα, ο Πιέτρο Ινγκράο, ιδεολογικός πατέρας του Ευρωκομμουνισμού στην Ιταλία και όχι μόνο, είχε δηλώσει σε μια διάλεξη για την ιστορία των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Ευρώπης, την οποία έτυχε να παρακολουθήσω, ότι ο εμφύλιος στην Ελλάδα ήταν αναπόφευκτος εξαιτίας της στάσης αλλά και της γραμμής των αστικών κομμάτων

Ας το έχει υπόψη…

Για το ότι το ΚΚΕ παραμένει εκδικητικό δεν το συζητώ. Μόνο για αύριο έχει προγραμματίσει περί τις 200 εκκαθαρίσεις! Μέχρι το μεσημέρι βέβαια γιατί άμα πέσει το σκοτάδι, πού να ξέρεις τι θα γίνει…

Η κ. Τριανταφύλλου διαμαρτύρεται εντόνως για την επιείκεια που δείχνουν τα ΜΜΕ στο ΚΚΕ, αλλά και για τον σεβασμό στο πρόσωπό του.

Ας ξεκινήσουμε από τα ελαφριά. Ο σεβασμός δεν παραχωρείται, κερδίζεται. Γιατί έχει κερδίσει τον σεβασμό το ΚΚΕ, τον όποιο σεβασμό; Ας ρωτήσει τον καθρέφτη της.

Πάμε τώρα στα σοβαρά. Για την επιείκεια έχει απόλυτο δίκαιο. Ας συνεννοηθεί όμως με τον Τζήμερο ποια θα ήταν η καλύτερη αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ και ας την προτείνουν. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον! Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσουν κάπου! Σχεδόν σε όλα συμπίπτουν οι απόψεις τους για το ΚΚΕ!

Τον Μπογδάνο ας τον κρατήσει για άσσο στο μανίκι, θα της χρειαστεί αργότερα.
Πάμε τώρα στον Χρουστσόφ και στην αποσταλινοποίηση. Γιατί επίθεση στο ΚΚΕ χωρίς Στάλιν είναι σεξ χωρίς οργασμό!

Για να μην την υποβάλλω στο μαρτύριο να διαβάσει τα Δοκίμια Ιστορίας του ΚΚΕ και την κριτική στον Στάλιν και κάνει καμία υπόταση να αναφέρω απλώς ότι Σταλινισμός ως θεωρία δεν υπάρχει. Υπάρχει Μαρξισμός, υπάρχει Λενινισμός. 
Σταλινισμός γιοκ!

Τα ανάφερε συχνά πυκνά στα γραπτά του και είχε τους δικούς του ιδεολογικούς λόγους, ο Άγγελος Ελεφάντης που μόνο ΚΚΕ δεν τον έλεγες.

Το σημειώνω γιατί ακόμα και αν αποκηρύξει αύριο πουρνό πουρνό τον Στάλιν το ΚΚΕ η κ. Τριανταφύλλου δεν θα βγάλει το μάτι της από το σκόπευτρο!

Με τον κομμουνισμό και το ΚΚΕ τα έχει! Ο Στάλιν είναι η πρόφαση, ο φερετζές!
Ο Αλεξάντερ Ζινόβιεφ συγγραφέας και διανοούμενος που έσουρε στο παρελθόν τα μύρια όσα στη Σοβιετική Ένωση, αυτοεξόριστος για πολλά χρόνια στη Δύση , δήλωσε το 1993:

«Ήμουν πεισμένος αντισταλινικός από τα δεκαεπτά μου κιόλας χρόνια. Η ιδέα μιας απόπειρας κατά του Στάλιν είχε κυριέψει τις σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου. Μελετήσαμε τις τεχνικές δυνατότητες μιας απόπειρας. Περάσαμε στην πρακτική προετοιμασία. Αν με είχαν καταδικάσει σε θάνατο το 1939, η απόφαση θα ήταν ΔΙΚΑΙΗ. Είχα συλλάβει το  σχέδιο να δολοφονήσω τον Στάλιν και αυτό ήταν έγκλημα ή όχι; Όσο ζούσε ακόμα ο Στάλιν, το έβλεπα διαφορετικά, όμως τώρα που μπορώ να διατρέξω αυτό τον αιώνα λέω: Ο Στάλιν ήταν η μεγαλύτερη προσωπικότητα του αιώνα μας, η μεγαλύτερη πολιτική ιδιοφυΐα. Το να υιοθετείς μια επιστημονική στάση απέναντι σε κάποιον διαφέρει από το να δηλώνεις την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΑΣΗ»!!!

Την συνέντευξη αυτούσια μπορεί να την διαβάσει η κ.Τρανταφύλλου αν επιθυμεί. Γνωρίζει πολύ καλά την Γαλλική γλώσσα.

Alexander Zinoviev Les confessions d’ un homme en trop. Εκδόσεις Olivier Orban.

Τώρα γιατί αυτή η συνέντευξη δεν μεταφράστηκε σε άλλες γλώσσες ώστε να πληροφορηθούν περισσότεροι τις απόψεις ενός αυτοεξόριστου, αυτό καλύτερα να μας το εξηγήσει η ίδια η κ. Τριανταφύλλου που έχει ντοκτορά στον Ψυχρό Πόλεμο!

Αντιπαραθέτω το μικρό αυτό απόσπασμα όχι μόνο για την άποψη του Ζινόβιεφ στο πρόσωπο του Στάλιν που είναι το δίχως άλλο σημαντική, και οφείλουν να την λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους όσοι καλπάζουν ελεύθεροι στα λιβάδια φορώντας παρωπίδες, αλλά εξίσου σημαντική είναι η τελευταία παράγραφος.

Αυτή που αναφέρεται στην επιστημονική στάση την οποία οφείλεις να υιοθετήσεις για την ερμηνεία των γεγονότων και όχι την προσωπική, αν σε ενδιαφέρει να μην πέσεις στην παγίδα της συνωμοσιολογίας.

Αυτό δηλαδή για το οποίο κατηγορεί όσους αντιπαρατίθενται με επιχειρήματα στα γραφόμενά της η ίδια η κ. Τριανταφύλλου.

Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους και καταθέτει επιστημονικές απόψεις και τεκμήρια είναι συνωμοσιολόγος και υιοθετεί αντιδημοκρατικές πρακτικές, ενώ οι δικές της προσωπικές απόψεις είναι καθαρές!

Ωραίες σκέψεις ταιριαστές για πνευματικό άνθρωπο!!! Υποκλίνομαι!!!

Για τα λοιπά εγκλήματα του Στάλιν όχι μόνο θα απαντήσω αλλά θα δεχθώ μέχρι και να κατηγορηθώ ο ίδιος προσωπικά αν μου απαντήσει η κ. Τριανταφύλλου στα εξής:

-Τον αριθμό των θυμάτων κατά την διάρκεια της σταλινικής περιόδου. Κατά προσέγγιση. Έτσι να έχουμε μια εικόνα. Και το ρωτώ γιατί πρόσφατα ήρθαν στο φως απόρρητες εκθέσεις της CIA τις οποίες στην Ελλάδα δημοσίευσε μόνο Η ΚΑΤΙΟΥΣΑ (για να μην αδικήσω κάποιους δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου άλλη δημοσίευση) σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός θανάτων επί Στάλιν ήταν υπερβολικός, για ευνόητους λόγους παραφουσκωμένους για να καταλήξουν ότι την ίδια περίοδο στις φυλακές των ΗΠΑ οι θάνατοι των κρατουμένων ήταν περισσότεροι απ’ αυτούς στην Σοβιετική Ένωση!!!

-Να μου πει ποιος ήταν ο περιβόητος κύριος Ρόμπερτ Κόνκουεστ, ποιος ο Στέπαν Σκρίπνικ, τι ανέφερε στο αποκαλυπτικό του άρθρο το Γενάρη του 1978 ο Ντέβιντ Λέι δημοσιευμένο στην Guardian του Λονδίνου, τον ρόλο της Information Research Department, τι ήταν και από ποιον χρηματοδοτήθηκε το «Σχέδιο Πρόσφυγες» του Χάρβαρντ, το έργο της Επιτροπής του Κογκρέσου για την Κομμουνιστική Βία της εποχής του Μακάρθι.

-Να μου πει επίσης με ονόματα και αριθμούς πόσοι καλλιτέχνες κατηγορήθηκαν και βασανίστηκαν να ομολογήσουν ότι ήταν κομμουνιστές την περίοδο του Μακαρθισμού και πόσοι απ’ αυτούς τελικά ήταν πράγματι κομμουνιστές.

Σταματώ εδώ γιατί αν συνεχίσω να ζητάω πληροφορίες σχετικές δεν θα τελείωνα ούτε στο επόμενο lockdown!

Τις αναφέρω όμως ενδεικτικά γιατί θα απορήσω να μην γνωρίζει τις απαντήσεις επιστήμονας με ντοκτορά στον Ψυχρό Πόλεμο! Τζάμπα πήγε το ντοκτορά;

Και μια που αναφέραμε τον Ψυχρό πόλεμο ας πάμε και στην Άνοιξη της Πράγας, από τα αγαπημένα θέματα της Τριανταφύλλου!

Ας μας πει λοιπόν αν είναι αλήθεια ότι εις εκ των πρωταγωνιστών της Άνοιξης  της Πράγας, ο Ότο Σικ, δήλωσε σε συνέντευξη του το 1990 πως για τον εαυτό του αποκρούει το χαρακτηρισμό μεταρρυθμιστής.

Πως τότε στην Πράγα δεν προσπαθούσαμε να μεταρρυθμίσουμε τον κομμουνισμό και πως ο πραγματικός στόχος μας ήταν να τον καταργήσουμε και να οικοδομήσουμε ένα νέο σύστημα. Έπρεπε μεν να μιλάμε πάντα για μεταρρύθμιση και για σοσιαλιστική δημοκρατία ή σοσιαλιστική οικονομία της αγοράς, γιατί αλλιώς δε θα φθάναμε καθόλου στην κοινή γνώμη…

Να τα! Κατά τ’ άλλα επεδίωκαν κομμουνισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Ο κομμουνισμός να έχει ανθρώπινο πρόσωπο και εσύ που θέλεις να τον εγκαθιδρύσεις να φοράς προσωπείο!

Αυτούς υπερασπίζεται η κ. Τριανταφύλλου ως δημοκράτες!

Αντίθετα δεν βλέπει τίποτα το μεμπτό σε μια χώρα με τις περισσότερες απόπειρες και δολοφονίες προέδρων από όλες τις χώρες του πλανήτη!

Όχι για να σας προλάβω, μαντάμ!

Δεν είναι αντιαμερικανισμός τουλάχιστον όπως θέλετε να το σερβίρετε εσείς. Αυτοί είναι –ισμοί τους οποίους έχετε υιοθετήσει εσείς που  εξαγγείλατε το τέλος των –ισμών μόνο για τις περιπτώσεις που σας βολεύουν για να περάσετε την πολιτική σας.

Και αμερικανική μουσική ακούω κάργα και Κολλεγιακό μπάσκετ από την δεκαετία του ’80 ακόμα τρελαίνομαι να βλέπω, αλλά και ΝΒΑ (δεν μας τα έχουν απαγορέψει). Με το σύστημα τα έχω όχι με τον λαό και την κουλτούρα!

Όσο για τον Χρουστσόφ «τον αποκαλυπτικό», θέλω να μου πει η κ. Τριανταφύλλου ποιος ήταν ο μεγαλύτερος πολέμιος αυτού που έφερε τον «άλλο αέρα της ελευθερίας» στην Σοβιετική Ένωση.

Αποκλείεται να μην τον ξέρει! Σίγουρα κατά την περίοδο της άγριας νιότης θα τον είχε φορέσει σε μπλουζάκι. Αν πάλι όχι, σίγουρα η αφίσα του θα κοσμούσε το δωμάτιό της. Ναι σε αφίσα απ’ αυτές που ξεσκίζει ο χαφιές.

Μπράβο ο Τσε Γκεβάρα! Άρα για να διαφωνεί μαζί του με ποιόν ήταν; Άσε μη το πείτε θα μπλέξουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες πάντως στο «Σοσιαλισμός και άνθρωπος», εκδόσεις Νέον Φως Αθήνα!

Δεν θέλω να επεκταθώ σε άλλους ανόητους και ανιστόρητους ισχυρισμούς της συγγραφέως-ιστορικού, όπως ότι το ΚΚΕ ευθύνεται για τον ολέθριο ρόλο του ελληνικού συνδικαλισμού ο οποίος επετέθη σε όλες τις επιχειρήσεις με δίκαιη διαχείριση (δίκαιη διαχείριση… τι άλλο θα ακούσουμε…), όταν ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε για ρετιρέ του συνδικαλιστικού κινήματος αναφερόμενος στους εκπροσώπους της σοσιαλδημοκρατίας και των λοιπών αστικών κομμάτων στις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα.

Είναι αδύνατον να αντιπαρατεθείς σε μια κατασκευασμένη πραγματικότητα, όσο χιούμορ και αν επιστρατεύσεις.

Η κατάπτυστη θεωρία των δυο άκρων ξεκίνησε μετά την πτώση του τείχους και φούντωσε, όταν πλέον στην Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης οι άνθρωποι που έζησαν καταστάσεις και γεγονότα δεν ήταν στην ζωή για να υπερασπιστούν τις θέσεις τους να διατυπώσουν τις απόψεις τους, οι περισσότεροι σωματικά αδύναμοι να ανυψώσουν και πάλι το ανάστημά τους, νικημένοι από την προπαγάνδα και τέλος πνευματικά ανίκανοι λόγω ηλικίας να αντιπαρατεθούν διαλεκτικά στην παραχάραξη των γεγονότων.

Μην υποτιμάτε αυτόν τον παράγοντα. Ποιος θα τολμούσε χρόνια πριν να ξεστομίσει σε κάποιον που είχε εικόνα και βιώματα ότι είσαι το ίδιο με αυτόν που σε έστηνε στον τοίχο για να σε εκτελέσει, με αυτόν που σε βασάνιζε και σε εκτόπιζε, που σε τρομοκρατούσε! Ότι την ίδια κοινωνία επιζητούσατε να θεμελιώσετε, ότι ήσασταν δυο διαφορετικές μορφές φασισμού!

Και μη ισχυριστούν κάποιοι ότι αυτοί δεν έφταιγαν γιατί δεν ήξεραν και άλλα τέτοια αστεία. Ήξεραν και παραήξεραν πολύ περισσότερα από αυτά που εμφανίζουν ως αποκαλύψεις οι παραχαράκτες της ιστορίας. Και το κυριότερο ήξεραν να υπερασπίζονται τις θέσεις και τις κατακτήσεις τους γιατί τους χαρακτήριζε η ταξική συνείδηση και όχι η ταξική ασυνειδησία και η γενικότερη ασυνειδησία των σημερινών δημόσιων κατήγορων!

Με όλα αυτά που είχαν περάσει και ζήσει, ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένοι για την ιδεολογία τους, για τις αδυναμίες της, τα λάθη της, τις αστοχίες της!

Γι’ αυτό περίμεναν να φύγουν όλοι αυτοί, για να φουντώσει το πανηγύρι.

Να βρουν νέους οργανισμούς, παρθένους, να τους μπολιάσουν με την προπαγάνδα.

Ευτυχώς κάποιοι παλαιότεροι δεν πίστεψαν ότι στο ROCKY ο κακός ήταν ο Σοβιετικός και νεότερα παιδιά, ανεξάρτητα από τις καταβολές τους, αποδείχθηκαν αντισυμπτωματικοί στην παραχάραξη!

Ο ευφυέστατος Δημήτρης Αποστολάκης από τους Χαΐνηδες το περιγράφει πολύ πετυχημένα με τον δικό του τρόπο και λέει: «Την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές αλλά οι μπαγάσες όλο για τους ηττημένους μιλάνε!!!

Αυτό είναι η παραχάραξη!

Είναι το λιγότερο λυπηρό άνθρωποι του πνεύματος να μη κρατούν τουλάχιστον ίσες αποστάσεις στην κριτική αποτίμηση των γεγονότων της ιστορίας.
Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν τέλεια στην πρώτη απόπειρα εγκαθίδρυσης σοσιαλιστικού κράτους. Και στο σημείο αυτό θα συμφωνήσω με τον Αλαίν Μπαντιού (παρόλο που σε πολλά  θεωρητικά ζητήματα  δεν συμφωνώ μαζί του) ότι η μάχη για την επιτυχία του κομμουνισμού για μια άλλη κοινωνία μοιάζει με την μάχη του ανθρώπου με τον καρκίνο. Κερδίζει μάχες, χάνει μάχες αλλά όλες οι προσπάθειες ένα σκοπό έχουν. ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι η ασθένεια.

Μα βάση λοιπόν αυτή την σκέψη είναι να απορείς με το γεγονός ότι ιστορικοί, επιστήμονες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις κατανοούν πως η εγκαθίδρυση της αστικής δημοκρατίας, μέχρι την ολοκλήρωσή της, διήρκησε σχεδόν 4 αιώνες και βάλε, από την άλλη όμως ξεγράφουν μια απόπειρα που δεν συμπλήρωσε ούτε έναν αιώνα. Μια απόπειρα απείρως δυσκολότερη!

Προφανώς αυτό δεν θέλουν, αυτό φοβούνται. Γιατί δεν είναι δυνατόν να αποκαλείς τους κομμουνιστές απολιθώματα και τελειωμένους και από την άλλη να χύνεις τόνους μελάνι γι’ αυτούς!

«Ο μονοπωλιακός καπιταλισμός σημαίνει βάθεμα της βασικής αντίθεσης της καπιταλιστικής κοινωνίας, ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και την ατομική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της».

Αυτό δεν ζούμε σήμερα, αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς ειλικρινείς;

Πως λοιπόν είναι απολίθωμα ο Λένιν όταν η θεωρία που διατύπωσε το 1917 αποδεικνύεται ακριβής αλλά και επίκαιρη στις μέρες μας;

Αυτή η ακρίβεια αλλά και επικαιρότητα είναι που τους ταράζει και επιδιώκουν με κάθε τρόπο «να μην ξυπνήσει ο κόσμος μονομιάς και έρθει ανάποδα ο ντουνιάς»
Όσους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αν εφεύρουν (απολιθώματα, τραμπούκοι, δυστοπικοί, έλλειψη ευρωπαϊκής παιδείας, δογματικοί) δεν μπορούν να αποκρύψουν το προφανές.

Την σύγκρουση δυο κόσμων. Την σύγκρουση  ανάμεσα σε ανιδιοτελείς καταρτισμένους ιδεολόγους με αξίες και όραμα για τον άνθρωπο από τη μια πλευρά, με καταρτισμένους ιδιοτελείς προπαγανδιστές και παραχαράκτες με ντοκτορά από την άλλη!

Σκατοδουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει!!!


1 σχόλιο:

  1. Ωραία ξεκινάς Φωτεινή!

    ΚΚΕ-ΣΕΞ-ΣΤΑΛΙΝ-ΟΡΓΑΣΜΟΣ!

    Εγώ και χωρίς Σέξ έχω Οργασμό!

    Βλέπεις Φωτεινή υπάρχουν και .... Εξωγήινοι Κουμμουνιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή