Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ



            Τα προβλήματα αυτά έχουν τεθεί επανειλημμένα, πριν από πολλούς μήνες από τη Διεύθυνση του Σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων. Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έθεσε το σοβαρό πρόβλημα του Γ΄ Γυμνασίου στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25-5-2020.

          Σύντομα επαναλαμβάνουμε το μεγάλο θέμα της στέγασης του Σχολείου. Την ακαταλληλότητα συνολικά του οικοδομήματος, με τις μικρές αίθουσες, την έλλειψη κλειστού Γυμναστηρίου, εργαστήριου Φυσικής/Χημείας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, όπως θα έπρεπε να έχει κάθε σύγχρονο σχολείο. Πρόβλημα χώρου υπάρχει και για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Η παράλληλη στήριξη, είναι αδύνατη. Το μάθημα της Πληροφορικής, λόγω της έλλειψης κατάλληλου χώρου, γίνεται στο ύπαιθρο.

          Μέχρι 26 παιδιά στριμώχνονται στις μικρές αίθουσες, σε συνθήκες πανδημίας. Η μη ικανοποίηση αιτήσεων εγγραφής παιδιών λόγω κάλυψης της πληρότητας, οδήγησε ορισμένους γονείς να τα βάλλουν με τους καθηγητές και όχι με τους πραγματικούς υπεύθυνους.          Υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές όπως φυσικός, γυμναστής, οικιακής οικονομίας, μουσικός.

Ποια εκπαιδευτική ψυχολογία δημιουργούν όλα αυτά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς;

          Η πρόχειρη λύση του μεταφερόμενου οικίσκου που ισχυρίζεται η δημοτική αρχή ότι θα τοποθετήσει στην αυλή, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των 237 μαθητών και των καθηγητών τους. Θα φέρει ελάχιστη αποσυμφόρηση στις αίθουσες και ταυτόχρονα θα καλύψει πολύτιμο ελεύθερο χώρο του Σχολείου.

          Επιπρόσθετα αναφέρουμε και τις ελλείψεις σε υλική υποδομή όπως μελάνια, υπολογιστές, τηλέφωνα κλπ. Φυσικά, όπως και σε όλα τα σχολεία, δεν υπάρχει σχολικός φύλακας.

          Η μόνη άμεση λύση είναι η μεταφορά των μισών μαθητών του Γυμνασίου σε άλλο κτήριο, όπως π.χ. το ΚΑΠΗ ή ο ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου, με κρατική μέριμνα για δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Επίσης να ξεκινήσει τώραμε αποκλειστικά κρατική ευθύνη η ανέγερση νέου γυμνασιακού σχολικού συγκροτήματος στο Παλαιόκαστρο.

          Οι οικογένειες του Παλαιοκάστρου αξίζουν ένα καινούργιο σύγχρονο σχολείο. Οι υπεύθυνοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν κανένα παιδί μπαλάκι στα άλλα δύο Γυμνάσια, που έχουν και αυτά 25-27 μαθητές ανά τάξη.

          Τέλος, θέτουμε το ερώτημα: - πότε θα τελειώσει το Δ΄ Γυμνάσιο στη Γαλήνη;

27-9-2020

ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 








 

                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου