Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Μαθητές κρατούνται εδώ και πέντε ημέρες στη ΓΑΔΑ - Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί σήμερα στα δικαστήρια

 

 

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα, ένας 14χρονος μαθητής του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για τη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο που έγινε εκείνη την ημέρα. Σε μια ακόμη επίδειξη αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, ο μαθητής κρατείται για κακούργημα εδώ και πέντε ημέρες στη ΓΑΔΑ, λες και είναι εγκληματίας!

Στη ΓΑΔΑ κρατούνται δύο ακόμη 14χρονοι μαθητές και δύο 17χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στη μαθητική κινητοποίηση της Πέμπτης. Οι μαθητές αυτοί κρατούνται παρά το γεγονός πως κατηγορούνται για πλημμελήματα, προφανώς για λόγους εκφοβισμού. Μάλιστα, η προσωρινή κράτηση απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 15 ετών. 

H Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας εκφράζει τη συμπαράσταση της και καλεί σήμερα, στις 11 π.μ,. στο  κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Την κράτηση του μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου καταγγέλλει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαλανδρίου, η οποία καλεί την ίδια ώρα, στο κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων «για να υπερασπιστούμε τον μαθητή και να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό».

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου σημειώνει ότι ο μαθητής Β.Γ. από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «συνελήφθη για κακούργημα, εντελώς αναίτια, τη στιγμή που αποχωρούσε από κατάστημα εστίασης στην πλατεία Συντάγματος, και κρατείται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχει δικαίωμα, ανήλικο παιδί, να επικοινωνήσει με την οικογένειά του! Η σύλληψη του εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές που αγωνίζονται για μία καλύτερη εκπαίδευση, για μία καλύτερη ζωή». 

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου (μέλος της ΟΓΕ) απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του μαθητή και καλεί τις γυναίκες αύριο, στην πρώην σχολή Ευελπίδων. 

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Β’ Αθήνας.

Επίσης, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη και κράτηση του 14χρονου μαθητή.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου