Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Τα παιδιά είναι η ζωή και η ζωή δεν περνάει αυτόφωρο!

 

Φυλακισμένος

 

Την ώρα που η Νίκη Κεραμέως πόσταρε στον προσωπικό της λογαριασμό φωτογραφία σε ευτυχισμένες στιγμές με το γιό της, ένα άλλο παιδί δεν μετρούσε τ’ άστρα, αλλά μετρούσε 3 άγρια βράδια στην ασφάλεια.

Ένα παιδί που δε βρέθηκε τυχαία στο δρόμο, αλλά γιατί είχε λόγο και άποψη για τη σχολείο, την υγεία τη ζωή!

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν έναν 14χρονο μαθητή γυμνασίου σε ελέγχους που πραγματοποίησαν. Χωρίς να βρουν έστω και το παραμικρό ενοχοποιητικό στοιχείο, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ όπου από εκείνη τη στιγμή δεν έχει δει κανέναν, παρά μόνο τον δικηγόρο του. Δεν επιτρέπεται να δει καν τους γονείς του, γιατί τόλμησε να συμμετάσχει σε μία κινητοποίηση μαθητών για καλύτερη και ασφαλέστερη παιδεία. Ο μαθητής του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου θα οδηγηθεί σήμερα στο αυτόφωρο με βαρύτατες κατηγορίες ως εγκληματίας. Η κυβέρνηση δεν αγαπά τους μαθητές και το δείχνει στυγνά και απροκάλυπτα!

Ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου, το γραφείο τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, καταγγέλλουν την απαράδεκτη σύλληψη και καλούν επίσης σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 πμ στο κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ποιος μπορεί να συμφιλιωθεί με τη εικόνα ενός 14χρονου παιδιού που του φορούν χειροπέδες; Ποιος μπορεί να αποδεχτεί αυτή την ασύλληπτη έκφραση βίας προς ένα παιδί; Ποια επιστήμη μπορεί να αναλύσει το έγκλημα που διαπράττεται στην ψυχοσύνθεση αυτού του παιδιού και τη χειρότερη μορφή βίας που του ασκείται από το ίδιο το κράτος που του διδάσκει αυταρχισμό; Ποιος μπορεί να αντέξει ένα αυταρχικό κράτος, που δε μας προστατεύει, όπως προσπαθεί να μας πείσει, αλλά που το ίδιο γεννά εγκληματίες!

Δεν κινδυνεύει η κοινωνία από εφήβους. Κινδυνεύει από αυτούς που μας περιφρουρούν.

Δεν κινδυνεύει η κοινωνία από τους μαθητές, αλλά από αυτούς που υποσκάπτουν το μέλλον τους.

Δεν κινδυνεύει η κοινωνία από τα παιδιά, κινδυνεύει από αυτούς που σκοτώνουν τα όνειρά τους!

Δεν κινδυνεύει η ζωή από παιδιά, γιατί αυτά είναι η ίδια η ζωή! Κινδυνεύει από αυτούς που θέλουν την ψυχή και το μυαλό των παιδιών ολοκληρωτικά δοσμένα στην υπεράσπιση του συστήματός τους!

Στεκόμαστε δίπλα τους, χωρίς να ξεχνάμε σε ποιον ανήκει ο δρόμος, σε ποιον ανήκει ο κόσμος!

Ρούλα Καραγιάννη
 

Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου