Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΑΡΙΔΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22-10-20 11πμ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ




ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com       -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΠΟΛΛΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020, 11π.μ.  ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

 

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική δράση του προηγούμενου διαστήματος, παρά τα προβλήματα της πανδημίας, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Απαντάμε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που με πολιτική απόφαση δεν αποδίδει τα αναδρομικά, του 11μηνου Ιούνης/15 – Μάης/16, σε όλους τους συνταξιούχους.

Κλείνουμε τα αυτιά μας σε όλους εκείνους  που είτε από τις οθόνες της τηλεόρασης και των υπολογιστών, είτε από τις σελίδες των εφημερίδων, εδώ και ενάμιση χρόνο μοιράζουν αυξήσεις και αναδρομικά στους συνταξιούχους. Γυρνάμε την πλάτη στα σωματεία «υπεργολάβους» της κυβέρνησης και των μεγαλοδικηγορικών γραφείων, που στέλνουν για ακόμα μία φορά τους συνταξιούχους, προφανώς με το αζημίωτο, στα νομικά γραφεία, προβάλλοντας τα εκβιαστικά διλλήματα της κυβέρνησης.

Όμως την  αλήθεια δεν μπορεί  πια κανένας  να την κρύψει. Οι συνταξιούχοι έχουν καταλάβει ότι ο δρόμος των προσφυγών και των αγωγών δεν έχει κανένα νόημα, αφού τελικά οι κυβερνήσεις με πολιτικές αποφάσεις είτε δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε τις εφαρμόζουν όπως τις συμφέρει. 

Η επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατούνταν από τις επικουρικές συντάξεις, η επιστροφή της εισφοράς για την υγεία που υπερέβαινε το πραγματικό ύψος των συντάξεων, η αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, η μη εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, η μη μείωση του αφορολόγητου στα 5600 ευρώ, από 8600 ευρώ που είναι σήμερα, καθώς και η επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, έγιναν χωρίς αγωγές και χωρίς δικαστήρια. Ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας και αν η συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες ήταν μεγαλύτερη, θα μετρούσαμε σήμερα  καλύτερα αποτελέσματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ, από τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα, από την  υγεία και την πρόνοια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ:

ü Να ανοίξουν τα νοσοκομεία και οι εκατοντάδες δομές υγείας που έκλεισαν, να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν.

ü Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης.

ü Να προσληφθεί προσωπικό για την βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.

ü Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις που εκκρεμούν.

ü Να αποδοθούν τώρα σε όλους τους συνταξιούχους, με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016, που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις, καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης.

ü Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, αρχίζοντας από την επικουρική.

ü Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

ü Να δοθούν  άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει τους αγώνες μας, ούτε και να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου». Η φωνή των συνταξιούχων θα ακούγεται και θα δυναμώνει, όσο και αν προσπαθήσει  να  την πνίξει  με νόμους και κατασταλτικούς μηχανισμούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 11:00 π.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

      ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου